Máthé ZsuzsaHalász Ferenc

1. DVSC 22 19 1 2 327-238 39 (Mérleg és nyilatkozatok)

A megyei párt-végrehajtóbizottság sportfeladatainkra vo­natkozó határozata - többek közt - a női kézilabdasport helyzetével, célkitűzéseivel is foglalkozott - az erők kon­centrálásával érje el a DVSC együttese, hogy magasabb osz­tályba kerüljön.

1977. november 20. - Hajdú-Bihari Napló (Fülep Kornél)

Halász Ferenc vezetőedző és Máthé Zsuzsa csapatkapitány

Mindnyájunk örömére a DVSC női NB II-es kézilabda­csapata eleget tett a várakozásnak és megszerezte a bajnoki címet, amely egyben azt is jelenti, hogy a jövő idényben az NB I B-ben szerepelhet. Nézzük kik azok, akik kivívták ezt a szép sikert (a zárójelben az első szám azt mutatja, hogy hányszor szerepelt a játékos a csapatban, a második szám a dobott gólokat mutatja, a harmadik pedig az edző osztály­zatát).

Nagy Józsefné (22, kapus), Csoma Gyöngyi (22, kapus), Halászné Huszár Erzsébet (22, 138, 8), Máthé Zsuzsa (22, 52, 7), Szabó Éva (22, 47, 7). Botkáné Orvos Margit (21, 46, 7), Purguly Mária (19, 10, 5), Filep Anikó (22, 10, 5), Kiss Erika (11, 6, 6), Puskás Ibolya (22, 6, 5), Grezsu Piroska (8, 4, 4), Veress Emma (16, 2, 5), Török Erzsébet (13, 5, 4), Tóth Hed­vig (7, 1, 3), Pinczés Judit (6, 0, 3).

A táblázatból is látható, hogy. az együttes a 22 mérkő­zésből 19 alkalommal győzött, egyszer döntetlenül végzett a Bp. Építőkkel Debrecenben, és kétszer kikapott a DVTK-tól, illetve a KÉV Metrótól, a két utóbbi csapat otthonában.

A bajnoki cím elnyerése után nagy volt az öröm a csapat berkeiben és az egyesületnél is, hiszen mindig a legszebb a sportban az, ha valaki, vagy valamelyik csapat sikert ér el, és ebben is a legnagyobbat, az elsőséget éri el. Az öröm kö­zepette megszólaltattuk az együttes edzőjét és csapatkapi­tányát.

Halász Ferenc edző (civil­ben monóöntő az Alföldi Nyomdában): - Több mint két esztendeje, 1975 szeptem­berében kerültem a DVSC-hez, de abban az évben balsi­keres volt a csapat szereplé­se, hiszen akkor esett ki a DVSC az NB I B-ből. Elhatároztuk, hogy visszakerülünk! Az elmúlt évben újult erővel fogtunk munkához és öt pont hátránnyal a második helyen végeztünk. Az 1977-es bajno­ki idényben, ennek is az első felében már az első helyen végzett a DVSC, és az volt a feladatunk, hogy ezt a helyet megőrizzük. Sikerült! Az idény kezdetén került hoz­zánk Purguly az Ú. Dózsából és Grezsu a D. BIOGAL-ból. Mások átigazolását is tervez­tük, éppen az erők összefo­gásának koncepciója alapján, de egyesek ezen fáradozásain­kat hátráltatták. Mindemellett komoly munkával - heti négy edzéssel - elértük cél­kitűzésünket, elsősorban az­zal, hogy a játékosok átérezték a felelősséget abban, hogy a bajnoki cím elérése a cél. Nehezítette a munkát, hogy időközben néhány kézilabdázónk izomsérülésekkel baj­lódott és persze szorított két vetélytárs is, a Bp. Építők és a KÉV Metró. A magasabb osztályban célunk a bentmaradás, szeretnénk a közép­csoportban végezni és ennek érdekében több élvonalbeli játékossal igyekszünk erősíte­ni együttesünket.

Máthé Zsuzsa csapatkapi­tány (bérelszámoló a nagyál­lomáson). Máthé majdnem legfiatalabb a csapatban, s hogy mégis ő a csapatkapi­tány, arról társai "tehetnek", akik őt választották meg e tisztségre. Ő így nyilatkozott: - Feladatomnak éreztem, hogy segítsem az edző mun­káját, a kollektív szellem erő­sítését, a fegyelem megtartá­sát mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken. Úgy gondo­lom, hogy ezt sikerült elérni, egyrészt azzal, hogy játékostársaim igyekeztek, tudásuk javát nyújtották. Az igyekeze­tet a bajnokság megnyerése bizonyítja, a fegyelmi helyzet milyenségét pedig az, hogy egyetlen játékost sem állítot­tak ki véglegesen a bírák. Re­mélem, hogy az NB I B-ben is megálljuk a helyünket, ezt azért is gondolom, mert már többen játszottunk ebben az osztályban és vannak tapasz­talataink. Ezúttal meg is kö­szönjük azt a sok segítséget, gondoskodást amit kaptunk vezetőinktől.

A kézilabdázás híveivel együttesen valamennyien gratulá­lunk a bajnoki aranyérem elnyeréséhez és kívánjuk, hogy további fáradozásaikat siker koronázza - a jövő idényben is érjen el a DVSC női NB I B-s csapata újabb sikereket.


Fülep Kornél

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Vezetőedző adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...