Ariton (Marin), Alina

"Tetszik a családias közösség..."

Alina Aritonnak ezidáig nem sok örömteli emléke fűződik a magyar kézilabdához. Hiszen játszott abban a román válogatottban, amelyik a sydney-i olimpia utáni Európa-bajnokságon Bukarestben hazai pályán vereséget szenvedett a későbbi győztes magyar lányoktól.

2003. szeptember 1. - A DVSC-Valdor 2003/2004-es évkönyve (Gurbán György)

Fotó: Gurbán György

Alina Ariton

De ez már a régmúlt, a szélső már előre tekint. Azért szerződött Debrecenbe, hogy kivegye a részét a Loki sikereiből.

- Mesélj egy kicsit a kezdetekről!

- Tizenkét évesen kezdtem el kézilabdázni. Ekkor kerültem át ugyanis egy sporttagozatos osztályba, ott pedig az újdonsült barátaim mondták: elmennek kézizni. Megkérdezték, lenne-e nekem is kedvem. Nekem meg lett.

- Volt-e előtte egyéb sportmúltad?

- Igen, két teljes napig tornász voltam, de annyira féltem a gerendán, hogy jobbnak láttam felhagyni ezzel. Így aztán hamar kiderült, hogy nem lesz belőlem új Comaneci.

- A rövid, ámde velőtlen tornászkarrier után hogyan alakult a kézilabda pályafutásod?

- 1992-ben kerültem szülővárosom, Galati csapatához, itt lett belőlem első osztályú játékos. Aztán 1998-ban igazoltam át Kolozsvárra. Onnan szerződtem el Debrecenbe.

- Miért éppen a Lokihoz jöttél el?

- Két ajánlat közül választhattam. Az egyik Olaszországba csábított, a másik pedig ide. Szakmai szempontból mindenképpen az volt a jó döntés, hogy Magyarországra jövök, hiszen a magyar és az olasz kézilabda színvonala finoman szólva is távol áll egymástól. Ráadásul Debrecen jóval közelebb is van az otthonomhoz.

- Milyennek látod az új társaidat?

- Tetszik az a családias légkör, ami körülveszi a csapatot. Ráadásul a többiek többnyire ugyanolyan fiatalok, mint én, úgyhogy jó kis közösségbe csöppentem. Nagyon remélem, hogy be tudom váltani a hozzám fűzött reményeket, és sok örömet tudunk majd együtt okozni a közönségnek.


Gurbán György

Forrás: A DVSC-Valdor 2003/2004-es évkönyve

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...