Tóvizi Petra

A 19 éves Tóvizi Petra az NB I-ben is remekel

Pályafutása eddigi legnagyobb sikerét követően Tóvizi Petra a női kézilabda NB I-ben is kitűnően rajtolt, a Debrecen 19 éves beállója két mérkőzésen tíz gólt szerzett eddig.

2018. szeptember 15. - utanpotlassport.hu (G.G.)

Fotó: DVSC

Tóvizi Petra remekül kezdte az NB I-es szezont Debrecenben

Tóvizi Petra már a 2015/16-os idényben bemutatkozott a felnőttek között, igaz, akkor mindössze hét mérkőzésen volt epizódszereplő, négy gólt szerzett, majd fokozatosan harcolt ki magának egyre több játékpercet. A következő két szezonban 24, majd 25 találkozón lépett pályára az élvonalban, előbbin 17, majd 26 góllal hozzájárulva csapata teljesítményéhez.

A fiatal játékos pályafutása talán legsűrűbb évének "hajrájában" jár. Minden februárban kezdődött, amikor is ötéves szerződést írt alá. "Nagyon örültem neki, hogy a klub hosszú távon tervez velem, és annak is, hogy a mostani idény elején rögtön sok lehetőséget kaptam. Úgy érzem, ez egy plusz löketet ad a folytatásra" - nyilatkozta Tóvizi Petra.

Az ifjú kézilabdázónak nem sok ideje volt feltöltődni, a hazai rendezésű világbajnokság után egy hét szabadságot kapott klubjától, amit elmondása szerint megpróbált a lehető legjobban kihasználni, igaz, legszívesebben egy pillanatra sem szakadt volna el a játéktól.

"Családommal elmentünk közösen nyaralni, az volt a cél, hogy kitisztítsam a fejem. Szívem szerint folyamatosan játszottam volna, de tudom jól, hogy akkor évközben kicsit besokallnék. Nekem ezek inkább olyan muszájból történő pihenések. Persze, jól éreztem magam, a kikapcsolódásnak is itt volt az ideje, de azért az egy kicsit rossz érzés volt, hogy amíg én a vízparton pihenek, addig a lányok otthon már a felkészülést csinálják."

Tóvizi Petra a junior világbajnoki címmel kapcsolatban elmondta, mindenki nagyon kedves volt vele a klubnál, természetesen rengetegen gratuláltak neki, a csapat fele kicserélődött a nyári holtszezonban, de ők is örömmel fogadták újra itthon.

Céljairól szólva úgy fogalmazott, bízik benne, hogy továbbra is tudja majd azt a szintet hozni, amit az első két fordulóban.

"Mindig a legjobb tudásomat akarom nyújtani a pályán, de azért erre nem görcsölök rá és szerencsére nem is tesznek rám nagy terhet a klubnál. A csapattal mindenképpen szeretnénk az első hatban végezni, és kikerülni a nemzetközi kupaporondra, nekem személyesen pedig az a célom, hogy megálljam a helyem az első osztályban" - mondta Tóvizi Petra, aki folyamatosan tartja a kapcsolatot a junior-világbajnok csapattársakkal. "Van egy Facebook-csoportunk, ahol naponta beszélünk egymással, vagy ha éppen valaki olyan teljesítményt nyújt, akkor dicsérjük. Most volt például a Siófok-Vác találkozó, amin nagy küzdelemmel nyertek a vendégek, akiknél Kácsor Gréta és az ifi-vb-n ezüstérmes Kuczora Csenge is fantasztikusan játszott."

Tóvizi Petra újabb szintet lépett, hiszen meghívót kapott a felnőtt B-válogatottba: "Megmondom őszintén, erre azért még nem számítottam, mindenestre fantasztikus érzés, és kőkeményen fogok dolgozni azért, hogy egyszer az A-válogatott tagja lehessek."


G.G.

Forrás: utanpotlassport.hu

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...