Bakó Botond

A bajnoki szünetben is alakul a csapat

A dániai Világkupa miatt beiktatott bajnoki szünet után legközelebb csak október 4-én lép pályára a DVSC-Aquaticum. A viadalon négy játékos (Kiss Éva, Triffa Ágnes, Szabó Valéria és Bulath Anita) képviseli a Lokit, a többiek készülnek a folytatásra.

2009. szeptember 21., 13:25 (BA)

– Jókor jött a bajnoki szünet?

– Ha ebben a két hétben mindannyian együtt tudtunk volna dolgozni, akkor a csapatépítés szempontjából mindenképpen hasznos lett volna ez az időszak - mondta Bakó Botond vezetőedző. - Így viszont Szabó Vali és Bulath Anita nincs velünk, s ez nehezíti a munkát. A két kapusunkat azért nem említettem, mert főként a mezőnyjátékosok szempontjából fontos a csapattá érés. Persze így is hasznosan töltjük majd el az időt, rengeteg munkával. Természetesen nagyon büszkék vagyunk, a négy válogatott kerettagra, s ha egy összeszokott csapatunk lenne, akkor nem is lenne jelentősége a hiányuknak. Bízunk benne, hogy sikerrel képvisel a lányok Magyarországot, a jövő héten pedig itthon folytatják a felkészülést a folytatásra.

– A nyári felkészülés hajrája óta sokat beszélgettünk a külső körülmények miatt nehezebben összeálló csapatról. A Fradi elleni meccsen azonban már úgy tűnt, alakulgat a játék.

– Jó a kifejezés, hogy alakulgat a játékunk. Egyelőre sajnos csak a mérkőzés egyes periódusaiban látott teljesítménnyel lehetünk elégedettek. A második félidei védekezésünk például tragikus volt, de örülök, hogy lendületes lerohanásokat, jó támadójátékot láthattam a lányoktól.

– Valószínűleg azért is volt szembetűnő a szünet utáni lazább védekezés, mert az első félidőben fegyelmezetten, jól zárt a falunk.

– Az első harminc percben tizenkét gólt kaptunk, bár ekkor is voltak hibáink. A folytatásban fellazultunk, nem foglalkoztunk a védelemmel, pedig erre külön felhívtuk a figyelmet. Nyilván ebben benne van a 39 lőtt gól, de ilyen szinten nem szabad ennyire elhanyagolni a védekezést. Érdekes, de az előző három meccsünkön éppen a védelmünk volt az erősebb, s összességében még mindig jobb, hogy így nyertünk, mint ha jó védekezéssel kikapunk.

– Szembetűnő volt, hogy a kispadról érkezők is hozzá tudtak tenni a csapat játékához.

– Szerencsére bő a keretünk, és nem tehetjük meg, hogy a padon ülők a kevés lehetőség miatt nem kerülnek formába, mindenkit játékba kell hoznunk, ez pedig csak a meccseken lehetséges. Éppen ezért azt a stratégiát választottuk, hogy a játékosok gyakorlatilag azonos időt töltenek a pályán. Van 14 jó játékosunk, s azt a tempót, amelyben mi játszani szeretnénk, hat-hét ember nem fogja bírni. S nagyon fontos, hogy a mi cseréink minőségében nem jelentenek hátrányt. Minőségi cserék, sőt nem is nevezném őket cserének, minőségi játékosok. A kézilabdában eddig nem nagyon volt divat, de a többi teremben játszott labdás sportágban már rég meghonosodott a folyamatos csere. A bajnoki szünet után egy könnyűnek nem nevezhető idegenbeli meccs vár ránk Siófokon. Készülünk, elsősorban a csapatjáték összhangjának pontosítása, gyorsítása, a lövőjáték erősítése a célunk az elkövetkező napokban.


BA

Vezetőedző adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...