NBI 2021/2022DVSC-Schaeffler-Siófok KC 32-26

A bronz után is a győzelem a cél

A DVSC SCHAEFFLER múlt szombati, székesfehérvári győzelmével matematikailag is bebiztosította harmadik helyét, ám a játékosok tudják, hogy a bajnokság még nem ért véget. Pénteken 18 órakor a Siófokot fogadjuk a Hódosban.

2022. május 5., 17:39 - dvsckezilabda.hu

Mint az elmúlt években mindig, ezúttal is kiélezett csata várható a Siófok elleni mérkőzésen. A Balaton-parti együttes katasztrofálisan kezdte a szezont, első nyolc mérkőzéséből mindössze kettőt tudott megnyerni, ám azóta Uros Bregar irányításával "kiegyenesedett" a csapat szereplése, s pénteki ellenfelünk harcban van az ötödik helyért.

A két együttes siófoki találkozója nagyon fontos állomás volt a DVSC SCHAEFFLER bronzéremig vezető útján, hiszen január közepén a koronavírus és sérülések által megtizedelt kerettel léptünk pályára a Kiss Szilárd Sportcsarnokban, s nyertünk drámai csatában 23-21-re.

Világbajnok brazil átlövőnk, Deonise Fachinello azon a meccsen mutatkozott be a Lokiban bajnoki meccsen, s öt góljával oroszlánrészt vállalt a sikerből.

"Nagyon szoros meccset nyertünk meg Siófokon, amely a debütálásom miatt számomra különösen fontos volt - emlékezett Deo. - Természtesen hazai pályán is szeretnénk legyőzni a jó erőkből álló Siófokot, nagyon jó lenne egy sikerrel ünnepelni saját közönségünk előtt a bronzérmet."

Deonise Fachinello eddig négy európai bajnokságban (francia, spanyol, osztrák román) szerzett érmet, a magyar pontvadászat az ötödik, ahol dobogós helyen zár csapatával.

"Mindig szeretném kihozni a legtöbbet a lehetőségből, így volt ez most is - folytatta a világbajnok brazil játékos. - Tudtam, hogy a bronzérem a csapat célja, s nagyon boldog vagyok, hogy elértük."

A DVSC SCHAEFFLER - Siófok KC mérkőzés május 6-án, pénteken 18 órakor kezdődik a Hódos Imre Sportcsarnokban, a találkozót Asztalos Bence és Szalay Zoltán vezeti.

A felnőttek mérkőzése előtt a DVSC Kézilabda Akadémia két I. osztályú bajnokságban szereplő utánpótláscsapata is pályára lép, fiataljaink a Csepel DSE korosztályos együttesei ellen játszanak. A serdülők találkozója 14, az ifjúságiak meccse 16 órakor kezdődik. Az első mérkőzésre a belépés ingyenes, az ifik meccsét már csak érvényes belépővel lehet megtekinteni.

A mérkőzésekre elővételben online (honlapunkon a Jegy és bérlet menüpont használatával), személyesen a Nagyerdei Stadionban található DVSC Shopban juthatnak belépőhöz pénteken 10 és 12 óra között. A Hódos Imre Sportcsarnok pénztára 15.30-kor nyit, kapunyitás 15.45-kor.

A helyre szóló belépő 2000, a nem helyre szóló belépő 1500 forintba kerül. A vendégszurkolók az I jelölésű szektorba válthatják meg online a belépőjüket.


Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...