EHF 1993/1994DVSC-Symphonia-Szpartak Kijev 33-19Komáromi Ákos

A debreceniek mára várják a Szpartak Kijev érkezését

Január 22-én - szombaton - délelőtt fél 12-kor kezdődik a Hódos Imre-sportcsarnokban a DVSC-Symphonia - Szpartak Kijev EHF-kupabeli női kézilab­da-mérkőzés, amelyen francia já­tékvezetők működnek közre. Az ukránok várható játékáról es a debreceniekről Komáromi Ákos vezetőedzővel beszélgettünk szerdán délután.

1994. január 20. - Hajdú-Bihari Napló (Csubák Zoltán)

Tegnap a Loki barátságos elő­készületi mérkőzést vívott délután egy órától a Békéscsabai Előrével, amelyet 32-18-ra legyőzött.

- Jobb volt, mintha egymás el­len játszottunk volna - említette a vezetőedző, akinek elsődleges célja az együttes játékban tartása.

Á Debrecen ebben az évben egy bajnoki és két hazai kupamérkő­zésen szerepelt, természetesen mindhármat megnyerte a szeré­nyebb képességű ellenfelekkel szemben. Komáromi szerint foko­zatosan lendül játékba a Loki, de szerencsésebb lett volna, ha az el­múlt napokban sokkal erősebb ellenfelekkel sikerül neki találkozni. A Békéscsaba ellen tegnap Zupkó 7, Csapó 7, Jeddi 6, Horváth I. és Katkó 4-4, míg Tarjáni 3 gólt lőtt.

Komáromi Ákos a közelmúlt­ban egyszer élőben is látta a Szpartak Kijevet, továbbá tanul­mányozhatta azt a videofelvételt, amely az előző fordulóbeli Rapid Bukarest - Szpartak Kijev össze­csapást örökítette meg. Ezek alap­ján alakította ki véleményét:

- Az elmúlt két év alatt három­szor találkoztunk eddig a kijevi­ekkel. Tizennégy góllal győztünk ellenük 1991 őszén Debrecenben, négy góllal pedig Varasdon '92 nyarán. Ugyanakkor decemberben Halléban már ők voltak a jobbak négy találattal, így alig több mint egy év után ismét összetalálkozunk, immár negyedszer, de iga­zából most tétmeccsen. A kijevi­ek az előző fordulóban sajátos körülmények között verték ki a Rapid Bukarestet. Az első mérkőzést Kijevben a Szpartak hat gól­lal nyerte, a visszavágó azonban a 40. percben Bukarestben félbesza­kadt. Ekkor történt a sajnálatos eset, Igor Turcsin, a világhírű ukrán edző az öltözőben meghalt, akkor, amikor a románok éppen hat góllal vezettek.

Az EHF érdekes döntést hozott, megsemmisítette az első két mér­kőzés eredményét, és úgy határo­zott, hogy az jusson tovább, aki az újabb bukaresti mérkőzésen akár egy góllal is nyer. Ez a Szpartak Kijevnek sikerült, 25-24-re.

- Az ukrán csapatról mi az állás­pontja?

- A bukaresti csata hallatlanul magas színvonalú találkozó volt, amelyen kétezer fanatikus román néző előtt is a fiatal, jó verseny­zői adottságú kijeviek megérde­melten nyertek. Jellemző, hogy az ukránok átlagéletkora alig több mint 20 év. A Szpartak Kijev fiatal gár­dája mára már a két évvel ezelőt­tihez képest beérett, négy váloga­tott játékossal rendelkezik az együttes, amely főleg átlövésben nyújt kiemelkedőt. A belső négy játékos egyaránt magasabb 185 cm-nél, és mindannyian erősek, ál­lóképesek, fegyelmezettek. Nagyon jó csapatnak tartom a Kijevet, ame­ly hallatlanul jól alkalmazza a gyorsindítás-lerohanást is. Ennek ellenére viszonylag biztos győzel­met várok itthon, s majd odakinn meglátjuk, hogy mi lesz.


Csubák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Vezetőedző adatlapja: sportstatisztika.com

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...