NBI 2020/2021Szombathely-DVSC-Schaeffler 20-32

A leghosszabb utazás

Szerdán 16 órakor Szombathelyen lép pályára a DVSC SCHAEFFLER csapata. Nem számíthatunk könnyű mérkőzésre és nem csak a hatalmas távolság miatt.

2021. április 6., 12:00 - dvsckezilabda.hu

A Békéscsaba elleni idegenbeli győzelem után újra borult a DVSC SCHAEFFLER programja, elmaradt az Érd ellen április első napjára tervezett mérkőzés, mivel az ellenfél hatósági járványügyi felügyelet alá került. Így a húsvét előtti hetet edzéssel töltötte a csapat és az ünnepnapok alatt is készültek a debreceni lányok a szerdai, szombathelyi összecsapásra.

- Megszoktuk már, hogy a hagyományos ünnepnapok számunkra edzéssel telnek, ennyi év után nincs ebben semmi különleges - fogalmazott a Békéscsaba ellen tíz lövésből tíz gólt szerző Kovács Anna. - Nem titok, hogy szerdán, Szombathelyen a két pont megszerzése a célunk, de most az őszi mérkőzéssel ellentétben szeretnénk végig magabiztosan kézilabdázni, hiszen a debreceni összecsapáson a hajráig nyílt volt a mérkőzés.

A DVSC SCHAEFFLER csapata kedden délelőtt még hazai környezetben gyakorolt, majd buszra szálltak a lányok, hiszen a szezon leghosszabb utazása várt rájuk. A mai éjszakát Győrben tölti a debreceni együttes, innen indul el szerdán, ebéd után Szombathelyre.

A hazai együttes eseménydús márciuson van túl, melyben akadt váratlan vereség és fontos győzelem egyaránt. A hónapot keretbe foglalta a Siófok és a Győr elleni idegenbeli mérkőzés, ezeken eleve esélytelen volt az SZKKA. A Békéscsaba elleni idegenbeli találkozón elszenvedett vereség volt a mélypont, ezt ellensúlyozta a Boglári Akadémia-SZISE legyőzése hazai pályán.

A Kovács Anna által is említett szeptemberi mérkőzésen a szünetben 15-12-re vezettek a vasiak a Hódosban, a második játékrész elején pedig négy góllal is előrébb jártak a DVSC-nél Marosán György tanítványai. A fordulat 17-21 után jött el, a találkozó utolsó 22 percét 15-3-ra nyerte a Loki, így 32-24 lett a végeredmény.

Az április 7-én, szerdán 16 órakor kezdődő Hungast Szombathelyi KKA - DVSC SCHAEFFLER találkozót Bócz László és Wiedemann Viktor vezeti. A mérkőzést a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően nem tekinthetik meg a helyszínen szurkolók, de a DVSC Kézilabda YouTube-csatornáján élőben közvetítjük.


Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...