NBI 2005/2006DVSC-Valdor-Cornexi-Alcoa 28-27

A Lokinál a győzelemmel foglalkoznak

Érdekesen értékeli a pénteki mérkőzést a Fejér Megyei Hírlap.

2005. november 7., 15:59 (www.haon.hu/DZL/FMH)

Nagyon fontos győzelmet arattak kedvenceink pénteken a Cornexi ellen. A csatát nem mindenki élte meg ugyanúgy. A Loki nagy családjában (vezetőség, csapat, edzők, dolgozók és szurkolók) nagy az öröm és az elégedettség. A vesztes fél viszont másképp látta a végjátékot. Mi nem akarunk véleményt mondani a sportszerűtlenül viselkedő edzőnőről, sem pedig a meccsről tudósító Fejér Megyei Hírlapról, amelynek egyetlen újságírója sem volt ott a csarnokban, azonban a következőket írták a mérkőzésről:

A két rivális az első félidőben fej-fej mellett haladt, majd a Debrecen ugyan 10-7-re meglépett, de az első félidő végül 12-11-es hazai vezetéssel zárult. Fordulás után szoros volt a küzdelem, aztán a fehérváriak az 51. percben átvették a vezetést, s így 22-23 volt az állás. Később Sitiék már 3 góllal is vezettek (55. perc: 24-27), s ezt látván a Nagy, Turóczy játékvezetői kettős átvette a főszerepet. A végjátékban a sporik feltűnően az eredményjelző táblát figyelve hozták meg a Cornexit sújtó ítéleteiket. Aztán a 60. percben kiállították Csernust, majd amikor a Debrecen az oldalvonalon kívülre dobta a labdát, érthetetlenül hazai szabaddobást ítéltek, s miután Sugár bravúrral védett, időntúli büntetőt ítéltek, amit Szücs belőtt, 28-27. A slusszpoén: a végén a biztonsági őrök Sugárra támadtak...!

Érdekes sorok, az biztos.:-)

Inkább a Napló holnap megjelenő cikkével értünk egyet, amelynek szakírója jelen volt az összecsapáson, így objektíven tudja értékelni a látottakat.

Egy kiváló mérkőzésen szerezte meg újabb győzelmét a bajnokságban a DVSC női kézilabdacsapata, miután Bíró Imre tanítványai 28-27-re felülmúlták a zsúfolásig telt Hódos Imre-sportcsarnokban a Cornexi alakulatát.

A fordulatokban bővelkedő, krimiszerű végjátékot hozó - a Loki győztes találatát időntúli hetesből szerezte meg az immár hetek óta stabilan válogatott formát mutató Szűcs Gabriella - találkozón, vesztett állásból sikerült begyűjteniük a két bajnoki pontot Kerekiéknek.

A lelátón tomboló hajdúsági szurkolók és nyilván maguk a debreceni játékosok is sokáig emlékeznek majd erre a diadalra, teljes joggal. A piros-fehérek azt a nem mindennapi bravúrt hajtották végre, hogy egy héten belül legyőzték idegenben a Ferencváros csapatát és hazai pályán a fehérváriakat is. Nem véletlenül roptak örömtáncot a pénteki összecsapás lefújása után a lányok, hiszen ehhez hasonló szériára már nagyon régóta nem volt példa a klub háza táján.

Ennél viszont sokkal szomorúbb, hogy a vesztes székesfehérvári fél illetékesei a mérkőzés óta több fórumon is erős csúsztatásokat, valótlanságokat állítanak a találkozó végjátékával kapcsolatban, már-már mártírszerepben tetszelegve. Azonban elfelejtik azt, hogy a találkozót a helyszínen vagy televízión megtekintő tömeget nem lehet megtéveszteni, becsapni, félrevezetni a tények majdhogynem semmibe vételével.

Mert ki tagadhatná, hogy a találkozón kétperces kiállítást is kapó, a lefújás után magából kikelve viselkedő, a közvéleményt tájékoztatni elfelejtő (nem akaró) dunántúli edzőnő, Szabó Edina mindenhogy viselkedett, csak sportemberhez méltóan nem.

Ezzel szemben, a fehérvári verdikt szerint mindenki felelős a lefújások utáni lökdösődésekért, a már-már botrányszagú levonulásért, az edzőnő felfokozott idegállapotáért, csak maga az érintett nem. Miért kell patyolattisztának feltüntetni azt, aki mondjuk úgy, nem éppen szalonképes kritikát fogalmazott meg a bírókkal, illetve a hajdúsági közönséggel szemben, akit a saját játékosai, illetve a klub körül tevékenykedők fogtak vissza, vagy megpróbáltak visszafogni?

A győztes klub háza táján a klubvezetés nem kíván nyilatkozatháborúba bocsátkozni, Oláh Sándor cégvezető igyekezett nyugodt hangnemet megütni, noha a fehérváriak álláspontja igencsak ellentétben áll az övével.

- Úgy gondolom, nem tisztünk az ellenfél dolgaival, illetve a mérkőzés játékvezetőinek teljesítményével foglalkozni, ez utóbbi megítélése az MKSZ szakbizottságának a feladata - nyilatkozta Oláh Sándor. - Annyit azonban mindenképpen el kell mondanom, hogy sem a zsűri, sem a játékvezető-ellenőr nem hajdú-bihari illetőségű személy volt, tehát a szövetségben is igyekeztek tiszta körülményeket teremteni a rangadóhoz, ha pedig voltak is bírói tévedések, azok semmilyen körülmények között nem befolyásolták a végeredményt. Ami pedig a rendezési feladatokat illeti, biztonsági embereink biztosították a nyugodt hátteret a játékvezetők ki- és bevonulásához. De hogy örömtelibb dolgokról is beszéljek, sikerült a régi idők hangulatát visszahozni a Hódosba, és ehhez minden érintett fél megtette a magáét. Bízom benne, hogy a jövőben is várnak ránk hasonlóan jó hangulatú, teltházas hazai mérkőzések, hiszen a csapat újra eljutott arra a szintre, amikor már minden ellenfélnek komolyan kell számolnia velünk, még idegenben is.


www.haon.hu/DZL/FMH

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...