EHF 2005/2006DVSC-Valdor-SPR ICom Lublin 24-16

"A maximumot hozták ki magukból"

Komoly sérülést szenvedett a Lublin játékosa. A mieink elégedettek az előnnyel és a mutatott teljesítménnyel.

2006. február 12., 12:52 (DZL)

Remek mérkőzésen vagyunk túl. A DVSC ismét egy nagyszerű győzelemmel örvendeztette meg az ország legjobb szurkolóit, akik az elején egy meglepetéssel szolgáltak kedvenceiknek. A DVSC bemutatásakor egy egész oldalt (!) betöltő transzparenst mutattak fel a másik oldalnak és az egész vilgának, amelyen ez állt: Hey Brother, welcome to hell! És tényleg pokoli volt a hangulat. A meccs utáni közös banketten a Lublin elnöke elmondta, hogy még sosem élt át ilyen félelmetes hangulatot sporteseményen, mint itt, Debrecenben. Jó volt ezt hallani.

A DVSC megérdemelten múlta felül az amúgy jó erőkből álló lengyel bajnokot. Orbánék tökéletesen oldották meg a feladatot és megnyugtatónak tűnő előnyt szereztek a jövő szombati visszavágóra. A meccset ma újra átélhetjük a DTV-n, amely 16.10-től sugározza a találkozót.

A Lublin egyik kulcsjátékosa súlyos sérülést szenvedett a második félidőben. A 31 éves Izabela Puchacznál bokaszalag-szakadást diagnosztizáltak meg az orvosok. Így több hónapos pihenő vár a játékosra. Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki a DVSC nevében.

Most pedig lássuk, mit mondtak a mieink a találkozó után!

Madai Petra:

-Nagyon örülök, hogy nyertünk. Az döntött javunkra, hogy keményen tudtunk védekezni. Támadásban először sok labdát adtunk el, majd miután kiküszöböltük a hibákat, értékesítettük a helyzeteinket. Ha így fogunk játszani kint is, akkor elég kell legyen a nyolc gól. Tovább akarunk jutni! Számomra ez a volt eddig a legnehezebb nemzetközi mérkőzés ebben a szezonban. Szuper volt a hangulat és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy nekünk vannak a legjobb szurkolóink az országban.

Csáki Viktória:

-Kicsit elfáradtam én is a nagy harcban. Elég nehéz volt a találkozó, ez biztos. Megmondom őszintén, hogy ennél azért könnyebbre számítottam. Ennek a nyolc gólnak elégnek kell lennie a visszavágón. Örülök, hogy ennyi lehetőséget kaptam és nekem sem ment rosszul a játék. Kiváló kapusteljesítményünk volt, de igazából ez egy csapatsikernek számít szerintem.

Bíró Imre:

-Azt hiszem ez a találkozó még nehezebb volt, mint amire számítani lehetett. Nagyon magas és erős játékosokkal volt dolgunk. A játék mindkét elemében hatalmas harc folyt ellenük. Az első negyven percben maximálisan érvényesült az akaratunk, utána viszont már a fáradtság jelei mutatkoztak, mert nem könnyű egy egész meccsen át tartani a nagyobb súlyú ellenfelet. Rengeteg energiába került nekünk ez a mérkőzés. Most azért volt különösen nehéz dolgunk, mert míg egy bajnokit elég eggyel megnyerni, itt törekedni kellett a minél nagyobb arányú különbségre és ez hatalmas harcot igényelt. Nagy teher hárult ránk ezen az összecsapáson. A lányokat dicséret illeti, mert a maximumot hozták ki magukból és a szívük is a helyén volt.Lehetett volna nagyobb az előnyünk, de akár kisebb is. Ebből az előnyből kell majd tőkét kovácsolnunk a visszavágón. A kinti meccsen majd kevesebb ütközést kell csinálnunk, ezzel erőt spórolhatunk meg. Nem lesz egyszerű a lengyelországi találkozó, de tovább akarunk jutni.

A lányok holnap két edzéssel készülnek a jövő szombati meccsre. Kedden csak délelőtt lesz foglalkozásuk, majd gyúrás következik. Szerdán újra kétszer találkoznak egymással, majd csütörtökön buszra szállnak és egy 12 órás utazásra indulnak. Vajon milyen hangulatban térnek haza Chelmből? Szerintünk vidáman.

DZL

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...