IHF 1986DMVSC-DHC Neerpelt 44-11

A Neerpeltre várva

Felfokozott érdeklődés a kézilabda-mérkőzés előtt

1986. január 3. - Hajdú-Bihari Napló (Csubák Zoltán)

Holnap és holnapután, azaz szombaton és vasárnap sporttörténeti eseményre kerül sor Debrecenben. A DMVSC női kézilabdacsapata fennállása óta először indul nemzetközi kupában, az IHF Kupáért a belga Neerpelttel méri össze tudását. Csütörtökön - lapzárta után várta a DMVSC küldöttsége a belga együttes megérkezését Budapesten, a Ferihegyi repülőtéren. Az osztrák játékvezetők, Rudolf Gutman és Otmar Lex várhatóan péntektől tartózkodnak Debrecenben. A külföldi vendégeken kívül a rangos sporteseményre várják továbbá Madarász Istvánt, a Magyar Kézilabda-szövetség főtitkárát is.

A belga együttes hétfő reggelig tartózkodik Debrecenben, és a mai, reggel kilenc órakor kezdődő edzés és a szombat-vasárnapi két mérkőzés mellett módja lesz megismerkedni Debrecen, valamint a Hortobágy érdekességeivel.

A lelkes szurkolókkal együtt a DMVSC vezetői és maguk a játékosok is felfokozott érdeklődést tanúsítanak a nemzetközi kézilabdatalálkozók iránt. Erről Nemes László, a DMVSC elnöke a következőket mondta a minap:

- Rendkívül örvendetes számunkra, hogy női kézilabdacsapatunkat a Magyar Kézilabda Szövetség vezetői méltónak találták a rangos európai kupában való indulásra. Úgy érzem, hogy az együttes ez évi bajnoki és MNK-beli szereplése garancia arra, hogy a DMVSC is méltóképpen képviseli majd a magyar színeket az európai porondon. Szeretettel köszöntjük belga sportbarátainkat, és reméljük, hogy a kézilabda-mérkőzések eredményeitől függetlenül kellemes emlékkel térnek vissza Debrecenből. A kettős mérkőzést feltétlenül úgy szeretnénk megszervezni, hogy mindenki elégedett legyen. A Vasas elleni MNK-bravúr után képesnek tartjuk a csapatot arra, hogy a Magyar Népköztársasági Kupában diadalmaskodjon, és ezzel biztosítsa magának ősztől egy még rangosabb európai kupában való részvételt. A jelentős társadalmi háttér, a nézők lelkes biztatása segítheti a lányokat abban is, hogy az IHF Kupában a DMVSC legalább a következő két fordulón túljusson.

Nemes László utolsó mondatát némi esélylatolgatásnak is tarthatjuk, de mellette még a csapat két játékosa is elmondta véleményét a belgák elleni várható szereplésről.

Tóth Rózsa megbízott csapatkapitány: - Ellenfelünket nem ismerjük, csak egyet tudunk, hogy meg kell őket vernünk. Olyan arányban kell győznünk az első mérkőzésen, hogy a második találkozóra is kedvük legyen kijönni a szurkolóknak.

Kádárné Eperjesi Ilona annak idején, 1977-ben még a Vasas játékosaként a BEK keretében a CSZK Szófia és a Dinamo Kijev ellen már megismerte a nemzetközi tétmérkőzések hangulatát: - Mi, játékosok még mindig a Vasas elleni MNK-győzelmet ünnepeljük, mely előtt az izgalomtól fél órán át még a cipőmet sem tudtam rendesen befűzni. Számunkra nagy öröm, hogy végre nemzetközi kupában is megmutathatjuk tudásunkat. A Neerpeltet nem ismerjük, de valószínű, hogy Belgiumban jó játékerőt képvisel, hiszen az IHF Kupában részt vehet. Két szép győzelemmel szeretnénk meghálálni lelkes közönségünk eddigi biztatását, amellyel a Vasas ellen is átsegítettek bennünket a holtponton.


Csubák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

tegnap, 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

tegnap, 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...