NBI 2012/2013Alcoa FKC-DVSC-Fórum 30-25Herr Anita

A rejtély nyomában

Herr Anita állítja, nincs klikkesedés a Lokinál, de nem érti, miért nem tud jól teljesíteni a csapat.

2013. február 25., 19:23 - haon (HBN-BN)

Tovább húzódik a DVSC-Fórum nyeretlenségi sorozata a női élvonalbeli kézilabda-bajnokságban, a debreceni hölgykoszorú a pontvadászat hétvégi fordulójában 30–25-ös vereséget szenvedett Székesfehérváron. A Loki legutóbb 2012. november 2-án nyert a bajnokságban a Siófok ellen, azóta 10 meccsen nem érezhették a győzelem fantasztikus ízét a piros-fehérek.

A helyes úton

A fehérvári összecsapás kevés pozitívumának egyik, hogy Herr Anita végre hírnevéhez méltón teljesített, 13 góllal terhelte meg a Fehérvár KC kapuját.

– Végre bejöttek a lövéseim, aminek nagyon örülök, de sajnos így is kikaptunk, ami nem engedi, hogy teljes legyen a boldogságom – kezdte a beszélgetést az átlövő, akitől megkérdeztük, mi áll a pozitív változás hátterében, hiszen eddig – egy-két meccstől eltekintve – adós maradt a kiugró teljesítménnyel.

– A hitem nem volt a helyén. Voltak problémák, amik miatt nem tudtam megfelelően koncentrálni, de most végre nyugodtan készülhettem a találkozóra, s jól sültek el a dolgok. Remélem, végre megtaláltam a helyes utat, s nem térek le róla. Bízom benne, hogy a fehérvári 13 gólból erőt tudok meríteni a többi találkozóra is.

Mi a gond?

De vajon mi az oka annak, hogy a csapat nem tud kilábalni a hullámvölgyből? Miért nem nyújtják azt a Loki játékosai, amit valójában tudnak?

– Mondom a lányoknak, hogy mindenkinek magában kellene helyretennie a dolgokat! Azt látom a legnagyobb problémának, nem tudjuk elhitetni magunkkal, hogy képesek vagyunk a kimagasló teljesítményre. Az edzéseken remek a hangulat, jól megy a munka, viszont a bajnokikon ez egyáltalán nem mutatkozik meg, messze vagyunk attól, amire képesek vagyunk. Ami a legrosszabb az egészben, hogy nem tudom, mi az, amin változtatni kellene – fogalmazott Herr Anita, akinek feltettük azt a kérdést, amit a „jól értesültek” már régóta suttognak, mármint, hogy klikkesedés van a gárdán belül, s ez is gátolja a jó teljesítményt.

– Ezt az információt cáfolom! Való igaz, hogy mindenkinek megvan a baráti köre, de ez minden csapatnál így működik, ez még egyáltalán nem jelent klikkesedést. Ami a legfontosabb, nincs konfliktus a játékosok között – válaszolt a felvetésre az átlövő, aki kitért arra is, mi vezethet sikerre a jövőben.

– Bízom a csapatban, fel sem merül bennem, hogy a rájátszás végén búcsúznunk kell az élvonaltól. Viszont a sikerekért küzdenünk kell! – zárta a beszélgetést Herr Anita.


HBN-BN

Forrás: haon

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...