NBI 2005/2006DVSC-Valdor-Győri Graboplast ETO KC 23-22

A szív és az akarat diadala

A remek hozzáállás, a jó védekezés és a hatékonyabb támadójáték voltak a siker összetevői.

2006. április 26., 17:31 (DZL)

Gyönyörű ajándékkal kedveskedett szurkolóinak a Loki. A vasárnapi vereséget követően nem sokan hitték, hogy lehet esélyünk a KEK-döntős Győr ellen, de a már sokszor megcsodált Loki-szív ismét diadalt aratott.

Női bajnokság, rájátszás, 1.forduló:

DVSC-Győri Graboplast ETO 23-22 (12-8)

Debrecen, 1300 néző.

Vezette:Dobrovits, Tájok.

DVSC: VOROZSCOVA - Csáki 1, LATAKAITÉ 3, Orbán 3/1, RÁCZ 1, SZŰCS G. 6, Stuparicová 2. Cserék: Caltiková, Sopronyi 2/2, Madai 2, Kereki 1, Sütő 2, Király (kapus). Edző: Bíró Imre.

Győr: Petróczi - Kovacsicz, Bradeanu 1, Dokic 1, GÖRBICZ 7/2, MÖRTEL 7/2, Vérten 4. Cserék: Temes, Bódi, HERR (kapus), Juhász 1, Bognár, Lazer, Nagy K. Edző: Róth Kálmán.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 5/4.

Az eredmény alakulása: 5.p.: 2-0, 13.p.: 5-2, 16.p.: 7-2, 22.p.: 10-5, 25.p.: 11-7, 36.p.: 13-12, 41.p.: 15-13, 48.p.: 19-18, 52.p.: 21-20, 57.p.: 21-22.

Szűcs Gabriella két szép átlövéssel jelezte az első negyedórában, hogy lelkileg jót tett neki és társainak az egyetemi bajnoki cím megszerzése. A DVSC agresszíven és fegyelmezetten védekezett rögtön a kezdő sípszót követően. A parádézó Vorozscova bástyája volt az EHF-kiesés miatt kissé csalódott Lokinak, amely negyedóra játék után már öt góllal lépett meg a kissé kényelmesen kezdő bajnoktól. Róth Kálmán nem bírta nézni tanítványai hitetlen produkcióját és időt kért. A Bíró-alakulat fegyelme és lelkesedése a folytatásban sem csökkent. Görbiczék próbálkoztak mindennel, ami belefér, de a remek napot kifogó Tánya Vorozscova eszén csak ritkán tudtak túljárni. Rácz Emese és Ruta Latakaité kiválóan irányította a védekezést, ami számos hibára kényszerítette az ellenfelet. Hogy nem volt nagyobb a Loki előnye, az annak a néhány hibának köszönhető, amit ejtettek a lányok az amúgy fényesre sikeredett első játékrészben.

A fordulást követően egy sokkal gyorsabb és vehemensebb Győrt látott a Hódos közönsége. A Mörtel vezette Rába-parti alakulat tíz perc alatt utol érte a kissé megtorpanni látszó Orbánékat. A csapatok fej-fej mellett haladtak, lehetett sejteni, hogy drámai vég következik. Egy gól itt, egy másik ott. A támadásokat hamarabb fejezték be a csapatok, így volt olyan szakasz, amikor minden akció végén gólnak lehettek szemtanúi a szurkolók. Az utolsó tíz percben volt egy olyan szakasz, amikor sokáig nem esett találat egyik oldalon sem. A feszültség miatt többet hibáztak a játékosok. Egy remek ütemű labdaszerzés után Görbicz Anita robogott végig a pályán, majd egy hatalmas gólt bombázott a DVSC kapujába. Ekkor (57.p.) azt hitte a lelátó népe, hogy elment a hajó. Szerencsére csak ők gondolták így. Szűcs Gabi egyenlített, majd időt kért a zöld-sereg. Miután kivédekeztük a bajnok akcióját, mi támadhattunk. Most a Bíró-Varga kettős gondolta azt, hogy van mit mondani lányainak. Negyven másodperc volt vissza. Latakaitét zseniális passzal hozta helyzetbe Orbán Annamária. A litván játékos pedig bebombázta a labdát a hálóba. Őrjöngött a debreceni B-közép. Tíz másodperc volt hátra, amikor támadhatott az ETO. Egy gyors fault után öt mezőnyjátékosa maradt a Lokinak. A kijátszott akció végén a válogatott Kovacsicz lövését parádésan hárította Vorozscova, majd kezdődhetett az örömtánc.

Legyőztük a bajnokot! Határtalan fegyelemmel, végig koncentrálva, bátran támadva szerzett két pontot a DVSC. Bánhatják azok, akik ezúttal nem jöttek ki! Nagy élményről maradtak le!

Nyilatkozatok:

Bíró Imre: - Újra a régi volt a védekezésünk. Abban voltunk ma erősek, amiben eddig is jól teljesítettünk. Nem lőttünk ugyan sok gólt, de a védekezésünk hatékonysága révén lettek pontosabbak a támadásaink.

Róth Kálmán: - Sajnos csak én számítottam erre, a lányok nem. Nagyképűen játszottunk és a Debrecen sokkal lelkesebb volt, mint mi. Végig mi szaladtunk az eredmény után. Kiválóan védett a Vorozscova. Játékosaim nagy része ma alkalmatlan volt arra, hogy egy ilyen komoly feladatot teljesítsen.

Fotó:Czeglédi Zsolt (HBN)


DZL

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...