BL 2010/2011DVSC-Korvex-Itxako Reyno De Navarra 27-32

A szurkolók egy emberként állnak a csapat mögött

Elmaradt a bravúr a Bajnokok Ligájában, a DVSC-Korvex alakulata nem bírt a spanyol sztárcsapattal, az Itxako Navarra együttesével; a csoport legerősebbnek ítélt gárdája 32–27-re nyert a Hódosban. A Loki produkcióját mindvégig nagy akarás jellemezte, viszont kevés játékos nyújtott átlagon felüli teljesítményt, s ennek is tulajdonítható, hogy a titkon remélt pontszerzés elmaradt vasárnap este.

2010. október 26., 21:23 - haon.hu (HBN-BN)

– Sopronyi Anett remek produkcióját nem lehet megkérdőjelezni, 9 gólja önmagáért beszél. Juhász Gabriella a sérüléséig szintén jó teljesítményt nyújtott, s kiemelendő még Bogdanovics Annamária szereplése is, akinek voltak hibái, ám a második félidei felzárkózásban nagy érdemei voltak – értékelt a Naplónak Köstner Vilmos, a DVSC-Korvex vezetőedzője. – Sajnos a többiek elmaradtak nem csak attól a 120 százaléktól, ami egy ilyen színvonalú meccshez szükséges, de még az általuk megkívánt maximumtól is.

A védekezésünkben kisebb volt az agresszivitás, mint ahogy azt vártam, úgy tűnt, a lányok nem merték bevállalni a kilépéseket a jól cselező, fürge spanyolokkal szemben. A támadásainknál sem éreztem az önbizalmat a csapatban, ennek tulajdonítom, hogy nem mertük a betöréseket elvállalni.

El kell ismerni, nem játszottunk olyan jól, mint a hétközi bajnokinkon, az egészségügyi problémákat és a fizikai megterhelést nem tudtuk elviselni. Be kell látnunk, a nem elég számunkra 2-3 nap a felkészülésre, a BL sokkal többet kíván. Nincs mese, még szoknunk kell a feszített tempót. Összességében nem vagyok elkeseredve a vasárnapi történések okán, mivel a jobb csapat előtt fejet kell hajtani.

Lesznek még jobbak

A lipcsei és az Itxako elleni Bajnokok Ligája-meccsen is voltak olyan szituációk, amikor közel került a Loki az egyenlítéshez, ám a döntő pillanatokban elmaradt a várt fordulat. A Loki mestere nem BL-szindrómaként aposztrofálja ezeket a helyzeteket. – A játékunk a bajnokikon sem egyenletes, általában mindig vannak hullámhegyek és hullámvölgyek a teljesítményünkben.

Ennek egyszerű az oka: még nem tartunk ott, hogy egyenletes produkciót nyújtson a gárda. Tavaly elindultunk egy úton, s még messze nem tartunk a végén. Masszívabbak, jobbak lettünk a kezdetekhez képest, de a BL-ben látszik, hogy vannak még hiányosságaink.

Ezek a magas színvonalú mérkőzések segítenek abban, hogy tanuljunk a hibáinkból és egyenletesebb teljesítményt produkáljunk a jövőben – fogalmazott a mester, aki vázolta a Debrecen esélyeit a BL-csoportban, miszerint a DVSC-Korvex számára a legjobb nyolc közé kerülés nem reális cél, erre még nem képes a gárda. Viszont az eddigi három mérkőzés alapján dicséret jár a lányoknak a hozzáállásukért, mivel egyik meccsen sem játszottak alárendelt szerepet a jóval nagyobb BL-rutinnal rendelkező riválisok ellen.

Köstner Vilmos nem tudott elmenni szó nélkül a Hódosban kialakult parázs hangulat mellett sem. – Szeretném megköszönni a szurkolóknak azt a csodálatos hangulatot, amit a Hódosba varázsoltak vasárnap este. A B-közép ismét bizonyította, miért beszélnek róluk elismerően szerte Európában, s most a többi néző is kitett magáért, hiszen egy emberként álltak a csapat mellé. Jó érzés átélni azt, hogy újra kézilabda-láz veszi körül a Lokit, s ez a hangulat a régi szép időket idézi.


HBN-BN

Forrás: haon.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...