MK 2008/2009Győri Audi ETO KC-DVSC-Aquaticum 32-27Bakó Botond

"A világ egyik legjobbja állt velünk szemben"

Bakó Botond elégedett volt a hétvégén látottakkal.

2009. április 7., 04:07 (DZ)

Nagy sikernek kell értékelni ezt a hétvégi Magyar Kupa-ezüstöt. A Loki már hosszú évek óta nem végzett második helyen egy sorozatban sem. A lányok simán verték az elődöntőben a halasiakat, majd a fináléban megszorongatták a favorit győrieket. Csodát most nem tudtak tenni, de a bajnokihoz képest most sokkal jobban teljesített a társaság. Vajon a szakvezető is így látta ezt? Hát most mindjárt kiderül! Bakó Botond ezt mondta a hétvégével kapcsolatban:

-Az elődöntőben azt tartottuk a legfontosabbnak, hogy győzzük le a Kiskunhalast és jussunk a fináléba. A saját játékunkkal akartuk megverni őket. Sikerült egy olyan tempóban kezdeni a találkozót, ehhez persze párosult megfelelő agresszivitás és kapusteljesítmény is, aminek következtében egy nagyon komoly előnyre tett szert a csapat. Hamar meglett a tízgólos különbség és innentől kezdve azzal foglalkoztunk, hogy mindenki pályára kerüljön, kóstoljon bele a négyes döntő hangulatába. Fontos volt, hogy Bogdanovics Annamáriát sokat tudtuk a pályára küldeni. Nagy hangsúlyt fektetünk a szereplésére a rájátszásban. Fizikálisan már eléggé jó állapotban van, de az összhangon még sokat kell finomítanunk.

A vasárnapi döntőben öttel volt jobb a hazai gárda, amely sorozatban ötödször zsebelte be a trófeát. A papírforma párosítást hozó meccsről így vélekedett a mester:

-Annak ellenére, hogy nem nyertük meg a döntőt, elégedettek lehetünk, mert egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Nagy küzdelemre késztettük a hazaiakat. Sok volt a fordulat a döntőben. Az első félidőben apró hibáink miatt tudott egyenlíteni a Győr. A játékban ekkor az is benne volt, hogy három-négy góllal mi vezessünk a szünetben. Aztán jött az, ami várható volt. A mélypontunk sajnos be is következett. Mi nem tudtuk olyan mennyiségű és minőségű cserékkel frissíteni a csapatot, mint ők. Egy sokkal erősebb és magasabb csapattal kellett felvegyük a harcot. Ez rengeteg erőt vett ki a csapatomból. Nem könnyű őket megállítani támadásban. A mélypontunk után összeszorított fogakkal egy nagyon komoly hajrát sikerült indítanunk. Mikor csak három volt közte, akkor nem tudtunk még közelebb férkőzni hozzájuk, mert hibáztunk. Egy ilyen szintű csapat ellen ez benne van a játékban. A világ egyik legjobbja állt velünk szemben. Védelmük a világválogatott szintjén teljesít.

Összességében elégedett vagyok a látottakkal. A bajnokin látottakhoz képest fejlődtünk és sokat léptünk előre. Az elkövetkező két hétben még van sok tennivalónk a céljaink eléréséhez.

Lányaink tegnap pihenhettek, mától pedig már egy még nagyobb cél lebeg a szemük előtt. A másfél hét múlva kezdődő rájátszás, ahol már nem fér be egy baki sem, ha tényleg el akarjuk érni céljainkat.


DZ

Vezetőedző adatlapja: sportstatisztika.com

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...