Szilágyi Katalin

A világválogatottért egy autóbuszt

A DVSC már kiadja Szilágyit a hollandoknak!

1991. szeptember 5. - Hajdú-Bihari Napló (Csubák Zoltán)

A DVSC Magyar Kupa-győztes, bajnoki bronzérmes női kézilabdacsapata egy héten át Hollandiában tartózkodott és szerdára virradó éjjel tért haza onnan. A debreceniek Tóth Ildikó és Nagy Zsuzsa csapatának, a Roermond Swiftnek a vendégei voltak, amely az egyhetes vendéglátással "fizette ki" a korábbi két DVSC-s játékos vételárát.

Komáromi Ákos vezetőedző tegnap délelőtt elmondta, hogy összesen öt mérkőzést vívtak az egy hét alatt. Eredmények: DVSC - Hasselt 13-13 (8-8). A kétnapos utazást éppen befejezve azonnal pályára léptek a mieink a belga bajnokkal szemben és játékukon érződött a fáradtság. Bocsiné 4, Szántó 3 gólt lőtt. DVSC - Aalsmer 31-30 (15-18). A holland bajnok elleni győzelemből Mironyec és Szántó 7-7, Bocsiné 6, Pálffy és Medgyessyné 4-4 góllal vette ki a részét. DVSC - Iason 25-13 (15-11). A holland II. osztályú együttes hálójába Szántó, Bocsiné és Mironyec egyaránt 5-5 gólt helyezett.

Ezt követően egy háromcsapatos villámtomán vettek részt Szántóék, s nyertek. DVSC - Aalsmer 28-25 (10-6). Bocsiné 7, Medgyessyné 5, Pálffy, Mironyec és zántó 4-4 gólt "termelt", úgy hogy 26-17-es állásnál Komáromi a tartalékokat cserélte be. DVSC - Swift Roermond 28-11 (20-4). A legjobb góldobók: Szántó 10, Mironyec 5, Pálffy 4, Rádinné és Sipos 3-3, illetve Szilágyi és Nagy 3-3.

Bizonyára felkapják a fejüket a debreceni szurkolók Szilágyi nevének olvasásakor, hiszen eddig mindenki úgy tudta, hogy a világválogatott jobbszélsőnek egy évig ki kell várnia, mert a DVSC nem járult hozzá a kiadatásához, s erre az MKSZ is áldását adta. Ezek szerint változás történt az ügyben? - erre mi is kíváncsiak voltunk és Erdei Zoltántól, a klub ügyvezető elnökhelyettesétől kaptunk választ a kérdésre.

- Eredetileg mi csak azzal a szándékkal keltünk útra, hogy eleget tegyünk a hollandok meghívásának, amelyben Tóth Ildikó és Nagy Zsuzsa tavalyi átigazolása miatt részesültünk. Nem volt szándékunkban Szilágyi kiadatásáról tárgyalni ezúttal. Ott-tartózkodásunk során viszont megértettük, hogy az önkényesen eltávozott játékosnak már nem áll szándékában visszatérni és kénytelenek voltunk tárgyalni. Erre több fordulóban került sor és végül a klub gazdasági érdekeit szem előtt tartva megállapodtunk a Swift Roermonddal. A holland egyesület kötelezte magát arra, hogy október 15-ig leszállít a DVSC részére egy 22 személyes, három évnél nem idősebb Mercedes, Volvo vagy Daf márkájú autóbuszt. A DVSC pedig vállalja, hogy addig kiadja Szilágyi Katalint és erről a Magyar Kézilabda Szövetséget is értesíti. Ezenkívül az autóbusz oldalán egy évig feltünteti egy holland vállalat reklámfeliratát.

Erdei Zoltán szerint, ha a roermondiak valóban a megígért műszaki paraméterekkel rendelkező autóbuszt küldik, akkor a DVSC önmaga számára nem hátrányos, hanem megfelelő üzletet kötött.

Komáromi Ákostól informálódtunk még arról, hogy szerdán pihentek a csapat játékosai, de mától már Debrecenben folytatják a felkészülést a szeptember 21-én kezdődő bajnokságig. A jól ismert okok miatt elmarad az együttes jugoszláviai, varasdini túrája. Áz elmúlt három hét alatt három tornán szerepelt a Debrecen és a vezetőedző szerint már kezd kialakulni a kezdőcsapat, amelyet először a TFSE elleni bajnoki találkozón ismerhetünk meg.


Csubák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...