Léránt Vivien

Aki a Hypo csapatából érkezett Debrecenbe

Léránt Vivien magyar sportoló, de Ausztriában lett ismert kézilabdázó. Hazajött, s a DVSC-FÓRUM csapatát választotta. Egy olyan csapatot, amelyik átalakulóban, épülőben van, de remélhetően vele együtt fog stabil, meghatározó együttessé válni. S remélhetően, tőlünk indul el válogatott karrierje is. Magyarország színeiben.

2011. szeptember 12., 21:52 (handball)

Új csapatot épít Köstner Vilmos. Fiatal, harcos együttest, sok saját nevelésű fiatallal. A munka elkezdődött, az első pofonok megérkeztek. Mert ez a csapatépítés velejárója….

A sérüléséből lábadozó Léránt Vivien pár percet kapott a Vác ellen, de ami feltűnt benne: a bátorsága, a lendülete. Ő nem alibiző típusú sportoló, játéka őszinte, a hibákkal, javítani valókkal együtt.

Első igazolásaink egyike volt. Vivienben rendkívül harcos, lelkes átlövőt ismertünk meg. Ő az az átlövő, aki stabilan, jól is védekezik.

S az a játékos, akinek bombaerős lövéseire nagy szükségünk van ebben a válságos helyzetben.

Terveiről, magáról kérdeztem. Válaszolt, írt nekünk, de úgy érzem, az igazi válaszokat a pályán fogja megadni. Vajon lesz-e Vivienből igazi lokista? S lesz-e válogatott játékos? Csak rajta múlik.

{{1}}

Mentalitása, egyénisége illik Köstner Vilmos csapatába. Bízzunk hát benne, s üdvözöljük sorainkban!

– Vivien, szép neved van, kellemes a hangzása. Különösen akkor, amikor a LOKI összeállításában olvassuk. :)) Komolyra fordítva, miért éppen hozzánk jöttél?

– Köszönöm. :) Mindenképp szerettem volna újra itthon játszani. A Debrecen fiatal, pörgős, szimpatikus csapat volt.

– Hogy érzed magad Debrecenben? Megszoktad-e már a várost, s a társakat? Jó itt lenni?

– Köszönöm, nagyon jól érzem magam. Már ide-oda egyedül is eltalálok. A csajokkal jól kijövök, mindenkivel megtaláltam a közös hangot.

– Dunaújváros, majd Hypo. Ezek pályafutásod legkarakteresebb állomásai. Mindkét csapat fantasztikus hagyományokkal bír, de a DVSC-nek is van történelme. Szeretsz olyan csapatokban játszani, amelyeknek van „neve”?

– Újvárosban nőttem fel, ott kezdtem el kézilabdázni az általános iskolában. Majd jött a Hypo, ami először nyelvtanulásnak indult, aztán idővel komolyabbra fordult a dolog, miután bekerültem az első csapatba, és egyre több szerephez jutottam. Mindenképpen szerettem volna magam az itthoni első osztályban is kipróbálni és tovább fejlődni. Az már csak hab a tortán, hogy Debrecenben folytathatom a pályafutásom.

– Beszélnél egy kicsit az iskoláidról? Hol tanulsz jelenleg?

– Mint említettem, az általános iskola után mentem ki Ausztriába. A gimnáziumot magántanulóként végeztem el. Jelenleg a Nyugat-magyarországi Egyetem rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakán tanulok levelező tagozaton.

– Hogyan kerültél a kézilabdába? Mindig is ezt a sportágat szeretted?

– Sok sportágat próbáltam. Először úsztam, tornáztam, majd atletizáltam. Negyedikes voltam, amikor egyik barátnőm, aki kézilabdázott, elcsábított edzésre. Nagyon megtetszett, és végül ezt választottam.

– Bal oldali átlövőnek igazoltunk. Van más poszt, ahol még szeretnél, s tudnál magas szinten játszani?

– Leginkább baloldalon és középen szeretek lenni, de a jobb oldal sem idegen számomra.

– Mit tartasz játékod erősségének? A kiváló védekezésedre vagy büszke, netán a hatalmas lövéseidre? Miben kell még fejlődni?

– Inkább a lövőerőmet tartom erősségemnek. Védekezésben még nagyon sokat kell fejlődnöm.

{{2}}

– Melyik játékstílus fekszik neked? A nyitott védekezést szereted, vagy a hatos fal az igazi?

– Ha választani lehet, akkor inkább a hatos fal... :)

– Hornyák Dórival sokat játszottatok egy csapatban a válogatottban. Tudjátok ezt most kamatoztatni, vagy újra kell mindent kezdeni?

– Nem hiszem, hogy mindent elölről kellene kezdeni. Dodóval jól megértjük egymást a pályán és azon kívül is.

– Hogy épülsz be a csapatba, s úgy érzed, csiszolódik a csapatjáték?

– Beépülésem a csapatba egész jól indult, aztán volt egy három hetes kihagyás a derekam miatt, ez sajnos nem jött jókor. Ezeket a heteket minél gyorsabban pótolnom kell.

A csapat magja kicserélődött, szerintem még időre van szükségünk, hogy rendesen összeérjünk.

– Aggódtunk is a sérülésed miatt. Rendben vagy, végig megy a szezon?

– Sajnos még néha érzem a derekam, de már sokkal jobb. Szeretném sérülésmentesen az elkövetkezendő időszakot végigjátszani!!

{{3}}

– Hogy érzed, Köstner Vilmos karizmatikus egyénisége tud tartást adni a csapatnak?

– A csapat élére céltudatos, pozitív gondolkodású személy kell. Úgy érzem, Vili bá egy ilyen ember.

– Hogyan érzed, mire képes idén ez a LOKI? Hol van a helyünk a bajnokságban, s hol a kupákban?

– Jelenleg 3-6. helyre raknám a csapatunkat, de remélem, hogy nemzetközi kupa indulást érő helyen fogunk végezni! Bízom benne, hogy hozni fogjuk a kötelező meccseket. A Magyar Kupában a négyes döntőbe jutás a cél, ott pedig bármi megtörténhet.

– Hogy érzed, erőt fog adni a szurkolók buzdítása?

– Mindenféleképpen csak előnyt jelenthet számunkra a szurkolók fergeteges buzdítása.

– Végül egy utolsó kérdés: mi az a három legfontosabb dolog idén, ami ha sikerülne, tulajdonképpen elégedett is lennél magaddal?

– 1. A csapat érje el a kitűzött célokat a bajnokságban. 2. BL főtáblára kerülni. 3. Szeretnék minél többet fejlődni.

– Köszi a válaszokat.

– Köszönöm a kérdéseket!! Vivi


handball

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...