Kazai Anita

Anita Kolozsváron debütált

A tehetséges játékost nagyon meglepte, hogy már most lehetőséget kapott a Lokiban.

2005. december 11., 10:10 (DZL)

Idén nyáron igazoltuk le Szegedről Kazai Anitát. A fiatal irányító-átlövő Varga József csapataiban (NB I ifi, NB I B felnőtt) kapott lehetőséget a szezon eddigi részében. A szőke tinédzsert éppen ezért meglepte, hogy a nagy DVSC magával vitte őt Kolozsvárra. Anita a felnőtteknél is átesett a tűzkeresztségen, így egyik nagy álma teljesült ezzel. Bár a nyári felkészülés nagy részét a Lokival végezte Anita, de tétmérkőzésen most húzhatta fel magára először a cívisvárosi klub mezét. A debütálásról kérdeztük őt, a DVSC egyik tehetséges fiatalját.

-Gondolom meglepődtél, amikor szóltak, hogy utaznod kell a felnőttekkel. Hogyan és mikor derült ki, hogy számítanak rád a kolozsvári tornán?

-Igen, kicsit meglepődtem. Pénteken este hívott fel az edzőm, Varga József. Azt közölte velem, hogy hétfőn reggel nem iskolába, hanem edzésre kell mennem, majd pedig azután Kolozsvárra. Nagyon örültem a lehetőségnek.

-És milyen volt a bemutatkozásod?

-Jó volt, nem tagadom. Izgultam a meccsek előtt, de ez szerintem természetes még ilyenkor. A többiek nagyon rendesek voltak. Befogadtak maguk közé.

-A pályán már elmúlt a lámpaláz?

-Nem, ott is éreztem, hogy gombóc van a torkomban. A többiek viszont nyugtattak, mondták, hogy ügyes leszek. Segítettek mindenben és ez nagyon jó érzés volt.

-Mennyivel volt itt másabb a játék, mint az ifiknél?

-Teljesen más ez a játék, amit itt játszanak. Pontosabbak, gyorsabbak és fizikailag is erősebbek, mint az ifjúságiak.

-Akkor még van mit tanulni a nagyoktól?

-Persze, az biztos, hogy meg kell szoknom.

-Mikorra számítasz állandó kerettagságra a felnőtteknél?

-Azt nem tudom pontosan, de remélem, hogy minél hamarabb ott lehetek a nagyokkal. Ezért jöttem Szegedről ide Debrecenbe, itt van egy nagy hagyományokkal rendelkező klub, ahol majd szeretnék én is játszani.

-Milyen formában érzed magad jelenleg?

-Szerintem nem panaszkodhatok, jó a formám. Én legalábbis így érzem.

-Mikor lesz folytatás?

-Remélem, hogy hamarosan ismét számítanak rám a felnőtteknél! Még nem mondtak semmit, de bízok benne, hogy akár még az idén számítanak majd rám.

-Sikerült már megszoknod Debrecent?

-Kicsit fura, de nagyon jól érzem magam itt. Hirtelen sok dolog megváltozott az életemben, ám ennek ellenére csak jókat tudok mondani az itteni helyzetemről. Az volt a legnehezebb, hogy a klub mellett az iskolában és a kollégiumban is egy új világba csöppentem. Nehéz volt, de mindenütt elfogadtak. Egyáltalán nem bántam meg, hogy idejöttem. Keveset vagyok otthon, de a sikerért áldozatokat kell hoznia az embernek.

-Mit szeretnél elérni a pályán?

-Mindent, amit lehet. Szeretnék a válogatottban is bizonyítani majd!

-Irányítót vagy átlövőt szeretsz jobban játszani?

-Inkább irányítót. Ott könnyebb dolgom van, úgy érzem.

-Van példaképed?

-Többen is vannak, akik nagyon jók, nem akarok egy nevet mondani.

Névjegykártya:

Kazai Anita

1988.05.28., Szeged

178 cm / 58 kg

Eddigi klubja: Szeged-Algyő NKC

Jelenlegi egyesülete: DVSC


DZL

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...