Orbán (Bogdanovics) Annamária

Anna örök

Továbbra is jó formában a Loki klasszisa.

2005. augusztus 4., 16:56 (www.vagy.hu)

A felkészülés negyedik hetét kezdték el a DVSC kézisei, a hölgyek túl vannak egy erőt próbáló békéscsabai edzőtáborozáson és három tesztmeccsen is. Nyáron többen távoztak a csapatból, de az együttes egyik legjobbja, Orbán Annamária maradt, noha komoly kérője akadt. A junior válogatottak elleni tornán a székelyudvarhelyi lány hozta szokásos formáját, az alapozás közepette is a Loki húzóemberének bizonyult.

Annának fontos, hogy az edzője bízzon benne, de nem veszi a szívére, ha néha keményebben szólnak neki, tudja, ez hozzátartozik a játékhoz. Posztjából adódóan, irányítóként igyekszik az együttes egyik szellemi vezére is lenni, nézete szerint nem az a lényeg, hogy minél több gólt lőjön egy meccsen, hanem az, hogy nyerjen a csapat. A gárda egyik legcsinosabb játékosa négy éve él harmonikus kapcsolatban párjával, így rendezett magánélete is segíti abban, hogy mindig tudása legjavát nyújtsa. Úgy tervezi, pályafutása befejeztével visszatér majd Székelyföldre, hiszen nagyon fontosak számára a gyökerek.

- Meglepett, hogy a junior válogatottak elleni tornán két vereséget is elszenvedtetek.

- Mi még ennél is rosszabbra számítottunk, hiszen a felkészülés eddigi három hete alatt nem kézilabdáztunk, és nem ismertük az új játékosokat sem. Hiányoztak a junior és ifi válogatottjaink is, Szűcs Gabi pedig a felnőtt kerettel készült. Ahhoz képest, hogy most álltunk össze először, elég jól játszottunk.

- A tornán lőtt találataid száma viszont azt bizonyítja, hogy a jövőben is jelentős részt vállalsz majd a góllövésből.

- Kicsit ólmosak voltak az izmaim, ezért én is meglepődtem, hogy a körülményekhez képest ilyen jól ment a játék, bár ez még nagyon messze van a százszázalékos formámtól.

- Univerzális játékos vagy. Azt tudod már, hogy az új edző, Bíró Imre milyen szerepkörben számít rád?

- Erről még nem beszélgettünk, de úgy érzem, inkább a belső posztokon vesz majd számításba, azaz irányítóként és átlövőként.

- Hogyan értékelnéd az új tréner vezette felkészülés eddigi három hetét?

- Jól kijövünk Bíró Imrével, bár az edzések nagyon kemények, és hosszabbak, mint azt megszoktuk. A békéscsabai edzőtábor nagyon jó volt, azt hiszem, ez volt az eddigi legjobb tábor, és a csapat is nagyon összerázódott. Még az elején vagyunk a felkészülésnek, de úgy érzem, jók leszünk.

- Hogyan illeszkedtek be a csapatba az új szerzemények?

- A szlovák lányok ügyesek, a felkészülési meccseken is elég sok gólt lőttek. Erdős Melindának még vannak fizikális problémái, még nem tart ott, ahol a csapat, de ez érthető, hiszen sokkal kevesebb edzésen és meccsen van túl. Az új lányok szimpatikusak, kedvesek, meglepően hamar beilleszkedtek, és a gárda is könnyen befogadta őket.

- Jól sikerült a tavalyi szezonod, tudom, 2006-ig szerződés köt a Lokihoz. Nem próbálkoztak más csapatok elcsábítani?

- A Hypotól kaptam ajánlatot.

- Ez igen! Gondolom, megtisztelő volt és legyezgette a hiuságodat a sokszoros BL-győztes bécsiek megkeresése.

- Természetesen nagyon jól esett, de mivel érvényes szerződésem van, a két klub között dőlt el a kérdés. A DVSC nem akart, és nem is akar elengedni, tehát maradok Debrecenben.

- Azért a piros-fehérek ragaszkodása is jelzi, hogy komolyan számítanak rád.

- Igen, ez a másik oldala a dolognak, s legalább olyan jól esett, mint a Hypo ajánlata.

- Április 27-óta hivatalosan is magyar állampolgárnak mondhatod magad, s tudásod alapján a nemzeti csapatba is beférnél, hiszen már tavaly is feszegették ezt a témát. Hogyan látod most az esélyeidet?

- Természetesen szeretnék bekerülni a válogatottba, nem tagadom, megfordult a fejemben, hogy talán előbb-utóbb be is hívnak. Továbbra is megpróbálok az edzéseken és a mérkőzéseken maximális teljesítményt nyújtani, aztán majd meglátjuk, ez mire lesz elég.

- Igen húzósnak tűnnek a DVSC vezetése által megfogalmazott célkitűzések, a menedzsment a legjobb négy közé várja a csapatot. Reális ez az elvárás?

- Valóban nem lesz könnyű bekerülni a legjobb négy közé, de ha belegondolunk, ezt a célt már tavaly is teljesíthettük volna. Egyedül a mi hibánk, hogy nem lettünk negyedikek. Itthon hozni kell a meccseket, és idegenben is minél több pontot kell gyűjtenünk, de borzasztóan nehéz lesz ez az évad.


www.vagy.hu

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...