NBI 2009/2010Győri ETO-DVSC-Korvex 35-21

Aranycsata

Idén - 1993 óta először - bajnoki döntőt játszanak a női NB I-ben. Megkérdeztük a résztvevő csapatok trénereit a lebonyolításról.

2010. április 30., 09:43 - http://www.kezi.hu/cikk.php?opid=5&cikkid=4987 (kezi.hu)

Debrecenben egyértelműen a bajnoki ezüstérem megszerzése és ezzel a BL-indulás lehetőségének kivívása számított a legfőbb célnak az idei szezonban, a játékosok tehát akár már jól is lakhattak a sikeresen megvívott elődöntőtől.

– Nagyon remélem, hogy nem így van – mondta a kezi.hu-nak Köstner Vilmos, a Loki vezetőedzője. – Valóban az volt az alapvető cél, hogy döntőbe jussunk, amit teljesítettünk. Úgy gondolom, nagyon komoly fegyvertény volt a továbbjutásunk a Váccal szemben, a bajnokság alapszakaszában ugyanis nem volt ilyen kihegyezett a formánk, és sok kisebb baki tarkította a szereplésünket. A rájátszásban szerencsére egy sokkal agresszívabb és kombinatívabb kézilabdát játszó DVSC lépett pályára.

A debreceni szakembert a bajnoki rájátszás lebonyolításának átszervezéséről is megkérdeztük. – A hagyományos liga-rendszerben hosszú menetelés során alakul ki a végleges sorrend, ami reálisabb képet ad az erőviszonyokról – vélekedett Köstner. – A rájátszásos, még inkább a bajnoki döntős szisztémában ellenben jobban érvényesül a pillanatnyi forma, ilyenkor a játéktudás mellett sok minden más is befolyásolhatja a meccsek alakulását: egy-két sérülés vagy formahanyatlás döntő tényező lehet. Én személy szerint örülök, hogy bevezették a bajnoki döntőt. A legtöbb helyen ez dívik, és nem véletlenül: a televízió és a közönség fokozott érdeklődése, nagyobb tét, több izgalom jellemzi ezeket a csatákat. Számos országban nem is két, hanem akár négy nyert meccsig tartó párharcok döntenek a bajnoki cím sorsáról. Nekünk ez a váltás kifejezetten bejött, a rájátszásos rendszernek köszönhetően minimum ezüstérmesek leszünk, míg ha az alapszakasz végén lefújták volna a versenyt, akkor be kellett volna érnünk a bronzzal.

Kollégája, a Győr szakmai munkáját irányító Konkoly Csaba sem bánja az új szisztéma életre hívását, csapata ugyanis egy mérkőzéssel mindenképpen kevesebbet játszik, mintha körmérkőzéses rájátszás döntene a végső sorrendről.

– Nekünk a rosszabbak közül a jobb verzió ez a lebonyolítás – mondta a zöld-fehérek edzője. – Ideális esetben a körmérkőzéses rájátszáshoz képest két meccsel kevesebbel megúszhatjuk a bajnoki szezont. Annak ellenére, hogy nem sikerült bejutnunk a BL-döntőbe, komoly terhelést kapott a csapat, egy idényre való meccs van már mögöttünk. Hátradőlni azonban nem lehet, mert hiába nyertük meg fölényesen az alapszakaszt, szinte ugyanonnan indulunk, mint a többi csapat, amiben van némi igazságtalanság. Elfogadom azonban, hogy a szponzorok, a nézők számára előnyösebb, eladhatóbb ez a fajta lebonyolítás, mert az utolsó pillanatig vannak éles, izgalmas meccsek. Éppen ezért azt mondom, lehet a lebonyolítás miatt fanyalogni, de lehet vele élni is. A Debrecen pozitívan jött ki ebből a helyzetből, az alapszakasz végén még kikapott Vácott, majd néhány hét múlva magabiztos játékkal verte őket idegenben, aztán begyűjtötte otthon is a győzelmet, aminek köszönhetően ott van a döntőben.

Az ETO trénere úgy véli, hazai környezetben nem hibázhat a csapata, a Debrecennel azonban nem árt vigyázni, mert egyértelműen felfelé ível a formája.

– A váciak elleni kettős győzelem miatt egy magabiztos, lendületes Debrecent várunk – folytatta Konkoly. – Úgy érzem, nehéz mérkőzés vár ránk, de a hazai pálya mindenképp győzelemre kötelez minket. Szeretném, ha csupán az lenne a kérdés, hogy két mérkőzésen nyerjük meg a bajnoki címet, vagy szükség lesz- e egy harmadikra is, semmiképp sem szeretnénk olyan helyzetbe kerülni, mint a Vác az elődöntőben.


kezi.hu

Forrás: http://www.kezi.hu/cikk.php?opid=5&cikkid=4987

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

április 21., 20:31

Hat góllal vertük a Mosonmagyaróvárt

Megvolt rá az esély, hogy nagyobb arányban nyerjen a DVSC SCHAEFFLER a Mosonmagyaróvár ellen, mint amennyivel kikapott ősszel, de végül nem sikerült. Sima győzelem volt, mégsem tudtak neki örülni a lányok. Tovább...

április 20., 17:00

Rangadóval folytatjuk!

A hosszú válogatott szünet után vasárnap 18 órakor, a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzéssel folytatódik a bajnokság a DVSC SCHAEFFLER számára. Mivel a legutóbbi három szezon bronzérmese találkozik a Hódosban, nem túlzás kijelenteni, hogy a hátralevő időszak egyik kulcsmeccse vár a debreceni lányokra. Tovább...

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...