NBI 2007/2008DVSC-Aquaticum-Dunaferr NK 31-32

Benya tizese sem volt elég

Rangadót veszített hazai közönség előtt a DVSC-Aquaticum együttese.

2008. február 22., 18:23 (DZ)

NB I, 15.forduló:

DVSC-Aquaticum - Dunaferr NK 31-32 (16-17)

Debrecen, 1600 néző.

Vezette:Dobrovits, Tájok.

DVSC-Aquaticum: Triffa - Micic, Latakaité 1, TÓTH E. 5, Szabó 2, Szűcs 5, Stuparicová 4. Cs: Kiss É. (kapus), BENYÁTS 10 (8), Hornyák 1, Csáki 1, Nagy I. 2.

DUNAFERR: Ungureanu - LOVÁSZ 5, Borbás 1, LALUSKA 5, FERLING 7 (3), PIGNICZKI 9, Vincze 2. Cs: Knezovic (kapus), Mörtel 3, Balogh B. Edző: Imre Vilmos.

Hétméteresek: 10/8, ill. 3/3.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

A mérkőzés alakulása: 5.p.: 2-4, 10.p.: 2-7, 14.p.: 4-10, 20.p.: 8-11, 24.p.: 12-12, 35.p.: 18-21, 41.p.: 21-23, 50.p.: 26-27, 55.p.: 28-30.

Igazán veretes kis névsort tudtunk összehozni a mérkőzés előtt azokból, akik nem lehettek ott a Lokiban ezen a mérkőzésen sem. Madai Petra, Orbán Annamária, Verica Nikolic, Temes Bernadett, Tánya Vorozscova és Sütő Edina. Majdnem egy egész kezdőcsapat lehetne. Mindannyian csak a lelátóról nézhették a rangadót az ismert okok miatt.

A mérkőzésen megjelent Katona Sándor, az MKSZ Versenybizottságának elnöke és Hajdu János, a női válogatott szövetségi kapitánya.

Egy gyors Tóth-góllal indult a találkozó. A Loki új szerzeménye átlövésből vette be Ungureanu kapuját az első támadásból. Innentől kezdve azonban csak futottunk az eredmény után, mert Lovász, Pigniczki és Ferling vezérletével a Dunaferr vezetett a mérkőzésen. Nálunk két kihagyott büntető borzolta a kedélyeket, meg az is, hogy nem volt egy olyan ember a lányaink között, aki a hátára vette volna a csapatot az első harminc percben. Benya ugyan sorra értékesítette a büntetőket, ám ez önmagában csak azt jelentette, hogy a 2-7 után sikerült felzárkózni. A Skaliczki-Varga kettős ismét hamar időt kért a találkozó elején, megpróbálták felrázni a tanítványaikat. A félidőre ennek hatására csak egy volt a különbség a két együttes között (16-17).

A második játékrészben szorosabban alakultak a dolgok, végig egy-két gól volt a Dunaferr előnye. Ekkor beindult Laluska is, nálunk pedig főleg Tóth, Szűcs és Benyáts szállította a találatokat. Utóbbi összesen nyolc büntetőjéből hetet értékesített a találkozón. Több alkalom is kínálkozott a Loki előtt az egyenlítésre, ám valaki mindig hibázott és nem sikerült utol érni Imre Vilmos tanítványait. Egyedül azt nem értettük, hogy az utolsó tíz másodpercre miért nem kérte ki idejét a szakvezetés. Talán úgy meglehetett volna az iksz. Ki tudja?!

Igazi rangadót láthattunk ezen az estén a Hódosban. Két ideges és kapkodó csapat küzdelméből az került ki győztesen, amelyik kevesebbet hibázott. Brassó után most sem lehetett a játékvezetőkre panaszkodni, nem rajtuk ment el a mérkőzés. A tíz gólt vállaló Benya önmagában nem volt elég. Úgy nem lehet rangadót nyerni, hogy nincs három-négy igazán jó teljesítmény egy csapatban.

Folytatás szerdán este Székesfehérvárott, ahol a Magyar Kupa negyeddöntőjében a hazaiak várnak ránk.

A Loki-Dunaferr csatát az Alföld TV szombaton este hatkor adja le.


DZ

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...