Bognár Barbara

Bogi: Szurkoljatok továbbra is nekem... és a Lokinak!

Ha szeretnél a csapatodba egy klasszikus irányítót, igazold le Bognár Barbarát, a DVSC-KORVEX irányítóját. Ha úgy gondolod, kell neked egy igazi csapatember, aki összefogja a társaság játékát, keresd Barbit, s hidd el, nem fogsz csalódni. S ha úgy véled, valaki nagyon fog jövőre a LOKI női kézilabdacsapatából hiányozni, gondolj arra: egyszer még visszajön hozzánk Bogi. Biztos vagyok benne!

2011. május 30., 21:49 (handball)

Bognár Barbara. Már nem tudom, először mi fogott meg játékában. Talán az intelligens irányító játéka. Talán az agilis, harcos felfogása. Talán a bátor betörései, s talán a váratlan lövései. De még az is lehet, az őszinte egyénisége nyűgözött le. Úgy, ahogy van, egy igazi, vagány kézilabdás, akit csak szeretni lehetett, s ha nem ment a játék, akkor sem tudtunk haragudni rá.

Három évet kézilabdázott nálunk. Első évében második számú irányítóként vette számításba Botond, Shinkarenko mögött. Felküzdötte magát az elsők közzé. Második évében egy Ivana Lovric nevű kézilabdás mögé sorolta őt Vili Bá’, s csak akkor került kezdősorba, amikor nevezett csapot-papot itt hagyva, ellépett tőlünk. Harmadig évében Annával felváltva játszottak, ki-ki a saját erényeit csillogtatva.

{{1}}

Az ő élete olyan, hogy folyamatosan küzd. A védőkkel, az edzővel, az egészségi állapotával, s egyáltalán, mindennel. De általában mindig győztesen kerül ki a párharcokból. Törékeny alkata dacára, nem nagyon lehet eltiporni. Illetve el lehet, de újra és újra harcba indul. Jövőre éppen ellenünk. Szurkolok neki, hogy kerüljék el a sérülések, s legyen egy jó éve.

Bogi úgy megy el tőlünk, hogy marad is. Számomra ő mindig is LOKI játékos marad, bármerre jár is a világban. Tudom, hogy szívének egy darabja itt maradt nálunk, s hiszem: egyszer még visszajön hozzánk. Mert talán nem tudja, de mi szurkolók, igen: Ő hozzánk tartozik, a miénk.

A 20-as játékos - Bogi örökké az élen!

2011 május havának legjobb játékosával, Bognár Barbarával készítettem interjút. Azzal a játékossal, aki három év után más egyesületben fog kézilabdázni. Sajnálom, sajnáljuk távozását, de nagyon nagy sikereket és sok boldog pillanatot kívánunk neki új csapatában.

Olyat, mint a hetesekkel, ergo orosz rulettel eldöntött Fradi elleni fiesta volt. Az ilyen meccsek jelentik az élet szépségét, kihívását. S az olyan kézisekért érdemes meccsre járni, mint Bognár Barbi, aki az ilyen fontos mérkőzéseken mutatta meg, igenis fejben ott van, de nagyon! Vajon találkozunk még Vele valaha?? Egyszer visszajön még hozzánk???

2011 májusának legjobb játékosa: Bognár Barbara

– Gratulálok, Te lettél május legjobb játékosa. Az év végét nagyon megnyomtad, a szezon vége szerinted is jól sikerült?

– Köszönöm szépen, nagyon örülök neki. Igen, egészen jól sikerült a május, szerettem volna úgy búcsúzni a közönségtől, hogy a régi 20-asra emlékezzenek!

– Minden jó, ha a vége jó. Elértétek a BL indulást érő helyezést! Elégedett vagy a csapat, illetve a saját teljesítményeddel?

– Magával a végeredménnyel elégedett vagyok, de az idáig vezető úttal nem maradéktalanul. Szerintem ebben a csapatban több volt, és sajnálom, hogy sokszor nem tudtuk átlépni saját árnyékunkat.

A saját teljesítményem hullámzó volt egész évben, akárcsak a csapaté, voltak jobb és rosszabb periódusok, ezen mindenképp szeretnék változtatni a jövőre nézve, egyenletesen jó teljesítményt várok magamtól.

– Mit éreztél, amikor lefújták az utolsó debreceni meccsedet? Torokszorító érzés volt?

– Már a mérkőzés elején motoszkált bennem, hogy ez az utolsó...de próbáltam elhessegetni a gondolatot. A végén már nem sikerült, hiszen többen is odajöttek hozzám a csapatból, hogy "ez volt az utolsó, Bogi", és ekkor már küszködtem a könnyeimmel...

{{2}}

– Csodálatos elődöntőket vívtunk. A Fradi elleni két idegenbeli sikerre lehet azt mondani, hogy ezért érdemes kézilabdázni. Melyik győzelemnek örültél jobban?

– Ahogy mondod, ezért érdemes kézilabdázni. Mindkét meccsen hatalmasat küzdött a csapat, élmény volt a pályán lenni és harcolni, mert szó szerint azt kellett. A második idegenbeli meccs után jobban örültem, hiszen eldőlt, hogy mi játszhatunk a döntőben. Szerintem nagyon nagy meccs volt, mindig emlékezni fogok rá. :)

– A Győr jelenleg még túl nagy falat, nem csak nekünk, a világ elit csapatainak is. De itt a visszavágón, ahogy hat gólról feljöttünk, az fantasztikus volt. Mi volt a terv?

– A Győriek magja régóta együtt játszik, és ez nagy előnyük, ismerik egymás gondolatait, valamint a BL-ben edződnek évek óta, ami sokkal magasabb szint. Én büszke vagyok a csapatra, mert a Győr ellen nem egyszerű visszajönni a meccsbe, pláne nem hat gólról.

Ők ilyenkor inkább rátesznek egy lapáttal és elhúznak. De mi nem akartuk, hogy vége legyen a döntőnek, és itt ünnepeljenek Debrecenben a mi csarnokunkban, ezért félidőben átbeszéltünk mindent, aztán nekik mentünk. Nagyon szerettünk volna nyerni, de a nagy hajtás sajnos a végére felemésztette az erőnket.

– A szurkolóknak néha ennyi is elég, egy harcos játék, egy nagy hajtás. Úgy szurkoltak, hogy beleremegett még az öreg Hódos is. Te is úgy érzed, hogy játékban megfogtuk őket?

– Igyekeztünk eleget tenni az elvárásoknak, és az utolsó hazai mérkőzésünkön mindent megtenni a győzelemért. Nagyot küzdöttünk, belehajszoltak minket a végjátékba a szurkolóink. Ők mindig egy pluszt jelentenek a csapat számára, szóval csak így tovább. :) Én is így gondolom, volt amikor megfogtuk őket, lehetett látni rajtuk hogy sokszor elbizonytalanodtak, nem volt bennük az a magabiztosság, ami jellemzi őket.

– A csapat a BL menetelés után kicsit leült tavaszra, több vereség is bekövetkezett. Pedig nem voltatok leterhelve, már az őszi meneteléshez képest. Mi okozta ezt a visszaesést?

– A BL-menetelés rengeteget kivett a csapatból, mentálisan és fizikálisan is elfáradtunk, ráadásul többen is sérülésekkel bajlódtak/tunk. A téli szünetben próbáltuk feltölteni a raktárakat és rendbe hozni a sérülteket, több-kevesebb sikerrel.

Tavaszra már csak a Magyar kupára és a bajnokságra kellett koncentrálnunk, de ahogy írtad, becsúszott több vereség is. Úgy gondolom, emberek vagyunk, mi is hibázunk, ezeket a hibákat pedig kijavítottuk a végére.

{{3}}

– A rájátszásra - s gondolok itt a kupadöntőre is - azért összekaptátok magatokat. A formaidőzítés volt megfelelő, vagy Ti akartátok megmutatni, milyen csapat is vagytok?

– Szerencsére, amikor igazán kellett, mindig megráztuk magunkat, és hoztuk az eredményeket. Sokszor megnehezítettük a saját dolgunkat, gondolok itt az utolsó hazai Fradi meccsre, amit ha itthon hozunk, akkor nem kell Pesten egy ki-ki meccset játszanunk. A tavaszi időszakban kaptunk több negatív kritikát, ezért szerettük volna megmutatni, hogy csapat vagyunk, s attól, hogy valaki eligazol, még a jelenlegi klubjában akarja elérni a lehető legjobb eredményt. Szóval igen, meg akartuk mutatni, bizonyítási vágy volt bennünk.

– Te irányítónak születtél. Harcosságod, betöréseid élményszámba mennek. Lehet ezt tanulni, vagy ez alkatfüggő?

– Örülök hogy így látod. :) Harcosság nélkül nem megy, sokszor többet ér, mint a tehetség. Nekem mindig ilyen volt a játékstílusom, biztosan lehet tanulni, de ez szerintem csak kialakul. Mindenkinek vannak sajátosságai, erényei, nekem talán ezek azok.

– Amennyit Te kapsz egy meccsen, másnak az egy idényre is elegendő. Tényleg ilyen kemény ez a játék, vagy bele-belecsúszik időnként egy kis turpisság is?

– Aki odamegy, az kap. :) Elég fárasztó, mert az embert felőrlik egy idő után a kemény ütközések. Ezt bírni kell. :) A játék szerintem sokkal keményebb lett, mint volt, a bírók sokszor többet megengednek a kelleténél. Turpisság nélkül viszont nem lehet játszani ezt a játékot, és hát a bírók sem láthatnak mindent. :)

Három év a LOKI csapatában

– Három évet töltöttél el Debrecenben. Mi lesz a legkedvesebb emlék, mi jut majd először eszedbe a LOKI név hallatán?

– Igen, három évet... :) Furcsa múlt időben beszélni. Ami legelőször eszembe jut, hogy nagyon szép eredményeket értünk el a csapattal és hogy "felnőtt" kézilabdázóvá lettem itt. Persze még fiatal vagyok és rengeteg a tanulnivalóm, de valami itt kezdődött el. :) Szereztem barátokat és nagyon sok jó embert ismerhettem meg!

– Marad-e benned valamilyen tüske, ért-e szomorúság?

– Azt nem mondanám, hogy marad bennem tüske, de azt sem hogy nem ért szomorúság. Voltak jobb és rosszabb időszakok. Viszont annyi szeretetet kaptam hogy az mindent feledtet.

{{4}}

– Az első évedben Botond volt az edződ. Jó éved volt a 2008/2009-es?

– Botondtól rengeteget tanultam, sokat köszönhetek neki. A szezon elején még nem kaptam annyi lehetőséget Shinkarenko mellett, de a második félévre (2009) több szerep hárult rám és én próbáltam élni a lehetőséggel.

– A második év egy peches, betegséggel tarkított esztendő volt. Az azért megfogott egy kicsit, ugye?

– Sajnos, ahogy mondod, egymás után értek a szerencsétlenségek. A betegségem volt a legborzasztóbb. Kezdődő tüdőgyulladással hamar visszaálltam edzeni, de éreztem, hogy valami még nem jó, sőt egyre rosszabb. Ezután hosszadalmas vizsgálódások után....végre kiderült, hogy mellhártyagyulladásom lett, amit nagyon sokára pihentem ki, a szervezetemet nagyon megviselte a betegség. Emiatt sok időt veszítettem és nagyon nehezen nyertem vissza a kondíciómat.

– Az idei év kicsit mindenben más volt, mint az előzőek. Először is jártunk a BL-ben, sok nagy csatát megéltünk. Melyik volt a legemlékezetesebb meccsed?

– Így van, jártunk a BL-ben, ahol sokat tanultunk és tapasztalatokat szereztünk. Több meccsre is szívesen emlékszem vissza. A BL-főtáblára jutásra, amikor kivertük a dánokat. :) Amikor begyűjtöttük az első pontokat a HYPO-tól. A Vác elleni hetespárbajra a Magyar Kupában,valamint a Fradi elleni döntőbe jutásunkra, hetesekkel. :)

– S 2011 kicsit másért is zajos volt... Az átigazolási piacra gondolok, új csapatok tűntek fel. Ez is közrejátszott távozásodban?

– Szerintem nem kellett volna, hogy ilyen zajos legyen, hiszen minden évben mennek és jönnek a játékosok. Úgy gondolom, jövőre több élre törő csapat is lesz, ami szerintem nagyon jót tesz a magyar kézilabda színvonalának, a bajnokságunk nagyon erős lesz. Több minden közrejátszott a távozásomban.

{{5}}

– Ha már távozás, akkor Vili Bá’. Kívülről úgy tűnt, sok mindent másként láttatok a pályán. Ő túl kemény, vagy Te vagy érzékenyebb?

– Ezt jól írtad, tényleg sok dolgot máshogy láttunk, de nincs is ezzel semmi gond, hiszen mindenkinek meg van a saját elképzelése, véleménye. Ő túl kemény, én pedig túl érzékeny vagyok. :)

– Egyszerűbben nem tudom kérdezni: miért mégy el Debrecenből? S hová?

– Ahogy már írtam, több minden közre játszott a távozásomban. A párom szintén kézilabdázik, és szeretnék közelebb lenni hozzá, együtt lenni vele. Úgy gondolom, ez a játékomra is jótékony hatással van, ha Ő mellettem van. Vili Bá’-val való kapcsolatom sem volt az elején az igazi, ahogy írtad is, sok dolgot másképp láttunk, a végére viszont jobb lett a helyzet. Én érzékeny ember vagyok, ami sokszor a hátrányom is, nekem ő sokszor túl kemény volt. Úgy éreztem, váltanom kell és új impulzusokra van szükségem. Kaptam egy, az elképzeléseimnek megfelelő ajánlatot és el is fogadtam. Hogy hová, még nem szeretném elárulni. :)

– Sokan azt hittük, Siófokra távozol, hiszen Testvéred is ott játszott. Szeretnél vele együtt játszani?

– Az nem befolyásoló tényező, hogy nővérem ott játszott, ennek ellenére bármikor lennék vele újra egy csapatban. :)

– Pároddal együtt költöztek az új csapatodhoz, vagy marad a megszokott ritka együttlét?

– Ha minden jól megy, a párommal együtt élünk majd jövőre. Nagyon várom, hogy újra így legyen, mert két évig együtt laktunk itt Debrecenben, és hát a jót hamar megszokja az ember, az egyedülléthez pedig nehezen alkalmazkodik.

{{6}}

– Terveztek-e házasságot? Illetve, ha már itt tartunk, szőke hajú kislányt szeretnél, vagy futballista palánta kisfiút? :)

– Tervezgetni szoktunk, de nagyon ráérünk. :) Az mindegy, hogy szőke hajú kislány, vagy kisfiú, csak egészséges legyen!

– Hogyan állsz a főzéssel, sütéssel? Van otthon fakanál, meg nyújtófa?

– Mindig elhatározom, hogy majd "holnaptól". :) Így, hogy egyedül vagyok, nem érzek rá késztetést, de majd "jövőre". :) Egyébként inkább sütni szeretek, édesszájú vagyok. Mindenfajta főzési eszközöm van itthon, de nincsenek nagyon lestrapálva. :)

– Remélem, azt tudod, hogy személy szerint nekem, de sokaknak nagy kedvence voltál? Mi most mit tegyünk, szurkoljunk a Te személyes sikereidnek, meg a LOKI-nak?

– Nagyon örülök, ha ennyien szerettetek, rengeteg pozitív visszajelzést, szeretetet kapok a szurkolóktól még most is és tudod, ezért érdemes csinálni. :) Ahogy írtad, szurkoljatok továbbra is nekem...és a Lokinak! :)

– Bogi, köszönjük ezt a három évet, s a szurkolók nevében kívánok Neked sok sportsikert, sérülésmentes pályafutást! S nem utolsósorban, visszavárunk!

– Köszönöm szépen. Örülök, hogy ezúton is elköszönhetek a szurkolóktól, és lehetőségem van megköszönni a sok szépet és jót! Még találkozunk. :)

Barbi


handball

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

tegnap, 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...

március 20., 19:29

Csak az elején volt miért izgulni

A rossz kezdés után összekapta magát a DVSC SCHAEFFLER és magabiztosan szerezte meg a két bajnoki pontot Dunaújvárosban. Tovább...

március 19., 16:00

Két BL-csata között fontos bajnoki Dunaújvárosban!

A vasárnapi Vipers elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő után, a szombati norvégiai visszavágó előtt a Dunaújvárosi Kohász KA vendége lesz szerdán a DVSC SCHAEFFLER. Tovább...