Bognár Barbara

Bognár Barbara szeretné élvezni a BL-szereplést

Szombat este Debrecenben az osztrák Hypo NÖ ellen kezdi meg a Bajnokok Ligája-szereplést a DVSC-Korvex. A csapat irányítója, Bognár Barbara elmondta, a lányok szeretnék meglepni az ellenfeleket, és kiélvezni a BL-csatározások minden percét. (A Nemzeti Sport riportja.)

2010. október 9., 16:06 (Bálint Mátyás)

– Nyakukon a BL. Izgulnak már?

– Most, hogy hívott, nekem is eszembe jutott... Komolyra fordítva a szót, most kezdjük felfogni, mi vár ránk, hogy szombaton azért nem mindennapi meccset játszunk.

– Ön azért nyugodtabb valamivel? Elvégre azon kevesek közé tartozik a DVSC-ben, akik szerepeltek már BL-mérkőzésen.

– Az most nem sokat jelent. Új csapat, új, társak, új ellenfelek, új csaták – ez a feladat mindenkinek új, nekem is.

– Félelem?

– Az nincs, nem is szabad, hogy legyen. Egy kis egészséges drukk van bennem, de inkább bízom benne, hogy jó kaland és nagy élmény lesz. Úgy kell megélnünk ezt a hat mérkőzést, hogy kiélvezhessünk minden percet, és a végén büszkék lehessünk magunkra.

– Az élményen túl azért, gondolom, győzelmekben is bíznak.

– Hát persze. A csoportunkban mindenkit el lehet kapni, szeretnénk is meglepni az ellenfeleket. Talán kicsit le is becsülnek minket, hiszen a selejtezőből érkeztünk, nem mi vagyunk az esélyesek.

– A szombati ellenféllel, a Hypóval éppenséggel jól ismerik egymást.

– Valóban, a nyáron találkoztunk felkészülési meccseken, de az osztrákok azóta sokat változtak, és mi is jóval előrébb tartunk, mint akkor.

– A városban érezni a BL-lázat?

– Épp most hallottam a rádióban a felhívást, hogy jöjjenek ki minél többen a Főnix-csarnokba, meg a tanácsokat a parkoláshoz, a bejutáshoz – szóval kezd megmozdulni Debrecen. Remélem, minél több embernek örömet szerzünk majd.

– Említette a Főnix-csarnokot: belakták az új, nagyobb arénát a családias Hódos Imre csarnok után?

– Többé-kevésbé. Persze kicsit furcsa volt magányosan tréningezni, szinte elvesztünk az épületben, de ha megtelik szurkolókkal, rögtön otthon érezzük magunkat. A pályaborítással sincs gond, szerencsére nem kell úgymond újra megtanulni kézilabdázni, szokványos, szabványos talaj – szóval a körülményekkel biztosan nem lesz gond.

– És most végre az egészségével sincs.

– Gyorsan le is kopogom. Ez a szezon végre úgy indul, hogy sem betegségek, sem sérülések nem zavarnak – nem úgy, mint tavaly. Őszintén megmondom, nem is hittem volna, hogy egy betegség úgy vissza tudja vetni az embert, ahogy engem a tüdő- meg a mellhártyagyulladás tavaly ősszel.

– Most már újra a régi? Elvégre stabilan irányít, biztos kézzel lövi a heteseket, akcióból is egyre többször eredményes...

– Á, még sokkal többet várok magamtól minden téren. Sokan mondják, hogy még bátrabban kellene vállakoznom, és valóban, remek érzés, amikor sikerülnek a kilenc-tíz méterről elengedett lövések, de még nem mindig merem elvállalni őket. Kell még egy kis önbizalom, úgy látszik.


Bálint Mátyás

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

tegnap, 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...

március 20., 19:29

Csak az elején volt miért izgulni

A rossz kezdés után összekapta magát a DVSC SCHAEFFLER és magabiztosan szerezte meg a két bajnoki pontot Dunaújvárosban. Tovább...

március 19., 16:00

Két BL-csata között fontos bajnoki Dunaújvárosban!

A vasárnapi Vipers elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő után, a szombati norvégiai visszavágó előtt a Dunaújvárosi Kohász KA vendége lesz szerdán a DVSC SCHAEFFLER. Tovább...