Borók Rita

Borók Rita két évre a dán sztárcsapatot választotta

Viborg: a magyar átlövővel a BEK-elődöntőbe jutás a cél

2000. május 20. - Nemzeti Sport ((bendó))

Debrecenben már régen beszélték, hogy Borók Rita, a Loki kitűnősége ismét zöld-fehérbe öltözik, ám korábbi csapata, az FTC helyett ezúttal két évre a dán bajnokcsapatot, a Viborgot választja. Ulrik Wilbek, a dán női válogatott egykori sikeredzője, a Viborg mestere elmondta, Boróknak mind támadásban, mind pedig védekezésben kulcsszerepet szán. A magyar lánnyal megerősödött Viborg célja a bajnokság megvédése és a BEK-elődöntőbe jutás.

- Az EHF-kupában lejátszott Debrecen-Viborg találkozón Ulrik Wilbek edzőnek megtetszett a játékom, amit a helyi lapnak is elmondott. Ez az újságcikk volt az alapja a kapcsolatfelvételnek - mondta a kitűnő átlövő.

- Mióta folytak a tárgyalások?

- Az aláírást több hónapos háttérmunka előzte meg. Peder Larsen, a Viborg technikai igazgatója terjedelmes információs anyagot mutatott rólam, amelyben még a sárga lapos figyelmeztetéseimet is feljegyezték.

- Más kluboktól is kapott ajánlatot?

- Korábban a Ljubljanától, valamint a Hypótól, a hazaiak közül pedig a Dunaferrtől és a Vasastól. Ebben az évadban a Viborgon kívül a Győr és a Cornexi is igazolt volna.

- Miért választotta a Viborgot?

- Ez a csapat az utóbbi években mindig vezető szerepet játszott az európai kupaporondon. Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy vezetői rám gondoltak, hiszen olyan világklasszisokkal játszhatok együtt, mint Susanne Munk Lauritsen, Natalia Gyerjugina vagy Heidi Astrup. Emellett anyagilag sem járok rosszul. A Viborg egyben gazdasági vállalkozás is, és jelentős szerepet játszik a dán tőzsdén, stabil anyagi bázissal rendelkezik.

- Többször szerepelt Dániában a válogatottal és a Debrecennel. Milyenek a benyomásai, mennyit tud az országról?

- Meglehetősen sokat, amit főleg Jeddi Máriának és Némethy Gyulának köszönhetek. Ők meséltek arról a lazább, ugyanakkor eredményesebb edzésformáról, aminek köszönhetően Dánia olimpiát, vébét és Európa-bajnokságot nyert.

- Visszatér a válogatottba?

- Ha a befejeződött évadban nyújtott teljesítményem nem volt elég a válogatottsághoz, azt hiszem, már nem húzok címeres mezt. Nem vagyok elkeseredve, majd a Viborgban bizonyítok.

- Mikor utazik?

- Júniusban megnézem a lakásomat és tájékozódom, július végén pedig elkezdődik a felkészülés. Azt viszont fontosnak tartom, hogy Debrecenbe mindig hazajövök.


(bendó)

Forrás: Nemzeti Sport

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

tegnap, 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...

március 20., 19:29

Csak az elején volt miért izgulni

A rossz kezdés után összekapta magát a DVSC SCHAEFFLER és magabiztosan szerezte meg a két bajnoki pontot Dunaújvárosban. Tovább...

március 19., 16:00

Két BL-csata között fontos bajnoki Dunaújvárosban!

A vasárnapi Vipers elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő után, a szombati norvégiai visszavágó előtt a Dunaújvárosi Kohász KA vendége lesz szerdán a DVSC SCHAEFFLER. Tovább...