NBI 2021/2022DVSC-Schaeffler-Érd 34-26

Cél a hatodik győzelem!

Pénteken 18 órakor az Érd ellen lép pályára a DVSC SCHAEFFLER a Hódosban. A cél a szezonbeli hatodik győzelem megszerzése!

2021. november 4., 17:00 - dvsckezilabda.hu

Az elmúlt évtizedben legtöbbször vérre menő csatákat hozott az Érd vendégjátéka, parázs hangulatú, végletekig kiélezett mérkőzéseket játszott a két csapat. Azóta jelentősen átalakult a 2013 és 2018 között sorozatban hat bronzérmet szerző Pest megyei együttes kerete, Érden már nem a dobogó, hanem a bentmaradás a cél, ám reményeink szerint a hangulat a közelmúltat idézi majd. Pénteki vendégeink eddig egy meccset nyertek a szezonban, hazai pályán győzték le az Alba-Fehérvárt, a kiesés elkerülése szempontjából fontos rangadók azonban még a csapat előtt állnak. Az érdiek kedden a Győr ellen játszottak volna előrehozott meccset, ám mivel az egyik játékosuk koronavírus tesztje pozitív lett, így a találkozó elmaradt.

A debreceni lányok múlt szerdán elszenvedték első vereségüket a 2021/22-es szezonban, ám a bajnoki címvédő FTC otthonában mutatott játék jóval több volt, mint biztató.

"A népligeti meccs egyes szakaszaiban felszabadultan kézilabdáztunk, ám amikor a végén megéreztük, hogy van esély a pontszerzésre sajnos görcsössé váltunk - mondta az Elek Gyula Arénában öt kísérletből öt gót szerző balszélsőnk, Petrus Mirtill. - Meg kell tanulnunk, hogy ilyen helyzetekben is felszabadultan, stresszmentesen kézilabdázzunk, akkor lehet esélyünk az ilyen mérkőzéseken. Ezzel együtt elégedettek lehetünk, hiszen helyt álltunk a bajnok, BL-ben is veretlen Fradi otthonában."

A novemberi erőltetett menetben 16 nap alatt 5 mérkőzés vár a DVSC SCHAEFFLER csapatára, ennek első állomása lesz a pénteki bajnoki.

"Nehéz sorozat vár ránk a következő bő két hétben, nagyon fontos lenne jól kezdeni ez a szériát - folytatta balszélsőnk. - Ugyanúgy készültünk erre a meccsre is, mint bármelyik ellenféllel szemben. Átvettünk a taktikai elemeket, felkészültünk az Érd játékából. Küzdős mérkőzésre számítok, amelyet az első perctől komolyan kell venni!"

A november 5-én, 18 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER - Érd mérkőzést Őri Erika és Pozdena Erika vezeti majd.

A felnőttek mérkőzése előtt a DVSC Kézilabda Akadémia két I. osztályú bajnokságban szereplő utánpótláscsapata is pályára lép a Hajdúnánás korosztályos együttesei ellen. A serdülők találkozója 14, az ifjúságiak meccse 16 órakor kezdődik. Az első mérkőzésre a belépés ingyenes, az ifik meccsét már csak érvényes belépővel lehet megtekinteni. A jegyek elővételben a Jegy és Bérlet menüpont alatt válthatóak meg. A helyre szóló belépő 2000, a nem helyre szóló belépő 1500 forintba kerül. A találkozó előtt 15.30-kor nyit a Hódos Imre Sportcsarnok pénztára.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a hatályos szabályozás alapján a 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal, vagy a védőoltást igazoló EESZT mobilapplikáció segítségével, illetve igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával léphetnek be! Ugyancsak beléphetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők felügyelete alatt álló kiskorúak.


Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...