BL 2010/2011KIF Vejen-DVSC-Korvex 20-31Csáki Viktória

Csáki Viki: Ez mindent felülmúlt!

Hétfőn hajnali öt órakor kicsit fáradtan, de boldogan szállt le a DVSC Lengyelországból hazatérő buszáról Csáki Viktória. A dán Vejen legyőzése feledtette a hétvége minden nehézségét, ám a jobbszélsőnek hamarosan újabb nehézséggel kellett szembesülnie.

2010. szeptember 20., 21:07 - Nemzeti Sport

– Sikerült kipihenned magad?

– Dél körül felkeltem, aztán délután még pihentem egy kicsit – válaszolt Csáki Viktória. Igaz, reggel hét óra is elmúlt, mire ágyba kerültem.

– De hiszen a busz nem sokkal öt óra előtt megérkezett…

– Én az egyik közeli utcában hagytam az autómat, így odamentem, s hamarosan meggyőződhettem róla, hogy az akkumulátor nem bírta a négynapos tétlenséget, felmondta a szolgálatot. Majdnem hét óra volt, mire sikerült „bebikázni”.

– Három nap, három meccs, jó húszórányi utazással fűszerezve, gondolom nem hiányzott a kalandos befejezés.

– Hogy el ne felejtsük, a héten volt még egy idegenbeli meccsünk a Győr otthonában. Mindenképpen fárasztó egy ilyen torna. Utazás, meccs, utána az ember agya még pörög, nehéz elaludni. Én jobban szeretek otthon készülni a meccsre, nyugisabb az egész.

– A csapat lengyelországi szállodájáról nem mondható, hogy a nyugalom szigete lett volna. Tényleg annyira hangos volt a szombat esti esküvő?

– Főleg azoknak, akik az étterem fölött levő szobákban voltak. Triffa Ági és Bogdanovics Anna például a lagzi végéig nem tudott elaludni. A mi szobánk sokkal jobb helyen volt, s mivel én nagyon fáradt voltam, már fél tizenegykor aludtam.

– Mindhárom lengyelországi meccsen hatalmas volt a csapaton a nyomás, mégis megoldottátok a feladatot.

– A pénteki meccs a Lublin ellen azért volt kemény, mert a csapat nagy részének ez volt az első BL-selejtezője, ráadásul éppen a házigazdák ellen. Másnap tudtuk, ha kikapunk, elúszott az esélyünk, kőkemény meccset játszottunk az alaposan felpaprikázott Zajecsarral.

– Aztán jött a vasárnap. Számítottál ilyen sima sikerre?

– Eszembe sem jutott, hogy a Vejen ellen lesz a legkönnyebb dolgunk. Fantasztikus nap volt, élveztük a játékot, remekül védekeztünk és pontosan támadtunk, ennek meg is lett az eredménye.

– A három lengyelországi nap alatt Csáki Viktória is legyőzte legnagyobb ellenfelét, saját magát, s a Vejen ellen parádésan kézilabdázott. Szerinted mitől volt az első két nap görcsössége?

– Hiába játszom évek óta, még mindig nagyon izgulok minden meccs előtt, s ha nem megy be az első lövésem, az rosszul érint. A Lublin ellen semmi sem sikerült, szerencsére a helyemre beálló Slakta Petra jól játszott. A Zajecsar-meccsen már sikerült gólt lőnöm, a vasárnapot pedig soha nem fogom elfelejteni... Csak az nem hiányzott, hogy leüssenek!

– Mire emlékszel Arslanagic brutális ütéséből?

– Láttam, ahogy jött a horvát játékos a hatos vonala mentén, láttam , ahogy felemelte a fejét, és láttam, ahogy a kézfejének a csontjával eltalálta a számat. Szándékos ütés volt, semmi kétség, járt érte a piros lap.

– Mit vársz a BL-szerepléstől?

– Ezek után, amit vasárnap játszottunk, én már azt mondom, hogy bármi megtörténhet. Amióta az eszemet tudom, ilyen jól nem láttam kézilabdázni a csapatot, ez mindent felülmúlt!


Forrás: Nemzeti Sport

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

április 21., 20:31

Hat góllal vertük a Mosonmagyaróvárt

Megvolt rá az esély, hogy nagyobb arányban nyerjen a DVSC SCHAEFFLER a Mosonmagyaróvár ellen, mint amennyivel kikapott ősszel, de végül nem sikerült. Sima győzelem volt, mégsem tudtak neki örülni a lányok. Tovább...

április 20., 17:00

Rangadóval folytatjuk!

A hosszú válogatott szünet után vasárnap 18 órakor, a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzéssel folytatódik a bajnokság a DVSC SCHAEFFLER számára. Mivel a legutóbbi három szezon bronzérmese találkozik a Hódosban, nem túlzás kijelenteni, hogy a hátralevő időszak egyik kulcsmeccse vár a debreceni lányokra. Tovább...

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...