EHF 1996/1997DVSC-Symphonia-Plastika Nitra 17-12

Drámai csatában kerekedett felül a címvédő

A DVSC-Symphonia csapata 17-12-re verte a Plastika Nitra együttesét es idegenben lőtt több góllal jutott tovább.

1996. november 18. - Hajdú-bihari Napló (Cs. Bereczki Attila - Takács Tibor - Kiripolszky Tamás )

Női kézilabda EHF-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:

DVSC-Symphonia - Plastika Nitra 17-12 (8-7)

Debrecen, Hódos Imre-sportcsarnok, 3000 néző, vezette: Grossman, Levy (izraeliek).

DVSC-Symphonia: SZAMOZVANOVA - Kokainé, Borók 4, Halcsik 1/1, VIRINCSIK 6/4, CSAPÓ 5, László 1. Csere: Vas (kapus), Agárdi, Csirinyi, Bodencsuk. Edző: Komáromi Ákos.

Plastika Nitra: IVÁNKOVÁ - Minarcinyová 2, Skitisvili 2, Velická 1, Popovics 1, Makovniková 5/4, Kolecániová 1. Csere: Kodayová (kapus), Kovácsová, Bíróvá, Medová, Paleniková. Edző: Vladimir Danove.

Kiállítás: 6, illetve 10 perc. Kizárva: Kovácsová a 36. percben.

Hétméteres: 6/5, illetve 4/4.

Percek, események

2. perc: Popovics nyitja meg a gólok sorát (0-1).

4. perc: több sikertelen hazai akciót követően Borók végre "felavatja" a Nitra kapuját (1-1).

5. perc: Csapó átlövése Ivánková kapujának bal felső sarkában köt ki (2-1).

8. perc: Borók növeli az előnyt (3-1).

10. perc: Makovniková hetesből szépít (3-2).

12. perc: Virincsik is feliratkozik a gólszerzők listájára, majd Csapó is betalál (5-2).

17. perc: Makovniková egy percen belül két büntetőt is magabiztos kézzel értékesít (5-4).

21. perc: nem tudja kihasználni kettős emberelőnyét a Loki, Minarcinyová viszont kiegyenlít (5-5).

22. perc: Virincsik hetesből töri meg a Loki tízperces gólszünetét (6-5).

26. perc: Virincsik és Csapó találataival elhúznak a hajdúságiak (8-5).

30. perc: Makovniková megmutatja, hogy nem csak hetesből tud gólt dobni, de néhány másodperccel később azért a büntetőből is ismét beveszi Szamozvanova hálóját (8-7).

31. perc: az emberelőnyben játszó vendégegyüttes Skitisvili révén egyenlít (8-8).

35. perc: egy Borók-bombával szemben tehetetlen az egyébként kitűnően védő szlovák hálóőr (9-8).

36. perc: harmadik kétperces büntetője miatt cserével végleg kizárják Kovácsovát.

37. perc: Virincsik menetrendszerű hetesgólja következik, majd László hagyja állva a szlovák játékosokat (11-8).

39. perc: a változatosság kedvéért újra Virincsik értékesíti a hetest (12-8), majd a szaggatottról is jól "sül el" a keze (13-8). A meccs során először áll továbbjutásra a Debrecen.

46. perc: Szamozvanova kap kétperces büntetőt, amiért lerántja Minarcinyovát, aki még estében begurította a labdát a hálóba (13-9).

49. perc: Virincsik kiharcolja, Halcsik pedig belövi a büntetőt (14-9). Velická a bal szélről eredményes (14-10).

50. perc: Skitisvili tovább farag csapata hátrányából (14-11).

52. perc: "megfagy a levegő" a csarnokban: Kolecániová révén a szlovák együttes zsinórban háromszor talál be (14-12). Csapó azonban fél percen belül kétszer is megvillan, visszahozva ezzel a reményt (16-12).

55-60. perc: ekkor még senki sem gondolja, hogy Borók a továbbjutást jelentő gólt dobja (17-12). Bár ezt követően a hazaiak több mint négy percig birtokolják a labdát, újabb gólt nem képesek szerezni. Az utolsó támadást a Plastika vezetheti, de a szlovákok - vesztükre - nem tudnak élni a lehetőséggel.

Így láttuk

Az EHF-kupa nyolcaddöntőjének visszavágója fantasztikus hangulatban, telt ház előtt kezdődött. Az első mérkőzésen ötgólos előnyre szert tett szlovák gárda az óriási hangorkán ellenére sem keltette megilletődött csapat benyomását. Olyannyira nem, hogy a vezetést is megszerezték a nyitraiak, a 12. percre azonban összesítésben már csak kettővel voltak jobbak. A DVSC-Symphonia idegesen, kapkodva, rosszul játszott, a vendégek pedig lassú támadásépítésükkel zavarba hozták a Lokit. A félidő során többször is megugrottak hárommal a debreceniek, ám amikor lehetőségük nyílt a továbbjutást jelentő különbség kiharcolására, megremegtek a kezek. A szlovákok pedig ezt rendre kihasználták, mindig felzárkóztak egy gólra, s ha jobban összpontosítanak, akár a vezetést is átvehették volna. Ráadásul a piros-fehérek egy nagyszerű kapussal találták magukat szembe, Ivankova sokszor védhetetlennek tűnő lövéseket hárított. A félidő végét jelző dudaszót követően Csapóék úgy mehettek az öltözőbe, hogy a második játékrészben szinte mindent elölről kell kezdeniük, hiszen a Nitra együttese négyet megtartott ötgólos előnyéből.

Szünet után a feladat annyiban módosult, hogy Skitisvili találatát követően valóban a nulláról (mínusz ötről) kellett nekivágni a hátralévő huszonkilenc percnek. A mérkőzés kimenetelének szempontjából sorsdöntőnek bizonyult a második játékrész első negyedórája. Ebben az időszakban a Plastika képtelen volt betalálni Szamozvanova kapujába, Virincsikék viszont ötször is megrezegtették a szlovákok hálóját, így a 49. percben - először a meccs során - Komáromi Ákos tanítványai álltak továbbjutásra. Ezt követően felváltva estek a gólok, hol a Loki, hol a Nitra érezhette magát a legjobb nyolc között. A találkozó hajrája rendkívül izgalmakat tartogatott. Az utolsó öt percre DVSC-továbbjutással fordultak a csapatok, s mivel a szlovákok a Borókék által felkínált lehetőségekkel - a piros-fehérek valamennyi hátralévő támadásukat elpuskázták - nem tudtak élni, az EHF-kupa védője 31-31-es összesítéssel, több idegenben lőtt góllal a legjobb nyolc közé jutott. A debreceniek ezúttal nem játszottak látványosan, de remekül védekeztek. Mindemellett hatalmas lelkesedésüknek köszönhetik a sikert. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a DVSC-Symphonia a vasárnapi derbin a szerencsével sem állt hadilábon...

Mesterszemmel

Komáromi Ákos: - Nagyon jól védekezett mindkét csapat, s a kapusok is klasszisteljesítményt nyújtottak. Ez az átlövők meccse volt. Mi jobban tudtuk semlegesíteni a "tüzéreket". Ez döntött. Meggyőződésem, hogy a Plastika sokkal nagyobb játékerőt képvisel, mint a többi szlovák gárda. Ezt a bajnoki eredményei is igazolják. Tanítványaim küzdeni tudása dicséretes volt. Köszönet a szurkolóknak a sportszerű buzdításért!

Vladimir Danove: - A rutinosabb csapat jutott tovább. Pedig az utolsó támadásnál - amikor már csak karnyújtásnyira volt a bravúr - úgy éreztem, meglehet a továbbjutás. A nyitrai találkozóhoz képest sokkal harcosabbak voltak a debreceniek. Gratulálok!


Cs. Bereczki Attila - Takács Tibor - Kiripolszky Tamás

Forrás: Hajdú-bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...