MK 2021/2022Eszterházy SC-DVSC-Schaeffler 23-36

Egerben kezdjük az új évet

Pénteken 15 órakor az Eszterházy SC elleni Magyar Kupa-mérkőzésen lép pályára 2022-ben először a DVSC SCHAEFFLER.

2022. január 6., 17:15 - dvsckezilabda.hu

A DVSC SCHAEFFLER legutóbb november 21-én játszott tétmérkőzést, így a lányok a másfél hónapos szünet után lépnek újra élesben pályára.

"Nagyon várjuk már az egri Magyar Kupa meccset, hiszen elmaradt a Fehérvár elleni bajnokink, így fontos, hogy a januári komoly feladatok előtt újra játszhassunk - mondta az Eszterházy SC elleni MK-találkozó előtt irányítónk, Szabó Nina. - Az egriek a másodosztályban szerepelnek, de egyik ellenfelünket sem becsüljük le, tiszteljük őket, s szeretnénk mindent kiadni magunkból!"

A tétmérkőzés nélkül eltelt másfél hónapban nem volt könnyű dolga a DVSC SCHAEFFLER szakmai stábjának, hiszen négy játkosunk a spanyolországi világbajnokságon szerepelt, ráadásul sérülések is nehezítették a munkát. A hiányzók közül Kovács Anna még rehabilitációs munkát végez, de reményeink szerint rövid időn belül ő is csatlakozik a csapathoz. Hornyák Dóra, Mariana Costa és Poczetnyik Luca azonban már bevethető, így rájuk számíthat Szilágyi Zoltán vezetőedző.

"Az Eger kifejezetten jól szerepel a másodosztályban, a második helyen áll, így biztos vagyok benne, hogy komolyan kell venni ezt a mérkőzést - fogalmazott Szilágyi Zoltán. - Ugyanúgy készülünk, minta elsőosztályú bajnokit játszanánk, elemeztük ellenfelünk játékát. Lendületes, gyors kézilabdát játszó csapattal találkozunk, amelynek vannak jó játékosai, egy percig sem gondoljuk azt. hogy ez a meccs magától meglesz. Mint minden egyes mérkőzést, ezt is nagyon komolyan vesszük, s magabiztos továbbjutást várok csapatomtól!"

Kupaellenfelünk az NB I/B Keleti csoportjában a második helyen áll a százszázalékos Békéscsaba mögött. Az Eszterházy SC már az első fordulóban bekapcsolódott a Magyar Kupa 2021/22-es sorozatába, s a Hajdúböszörmény elleni 54-22-es győzelemmel lépett tovább. A következő körben a Tempó KSE-t búcsúztatta az egri csapat 35-29-es győzelemmel, majd a harmadik körben a DKA Vác együttesét vertét idegeben 38-35-re.

Az Eszterházy SC - DVSC SCHAEFFLER Magyar Kupa mérkőzés január 7-én, pénteken 15 órakor kezdődik az Eszterházy Károly Egyetem Sportcsarnokában (3300, Eger, Leányka út 6.). A találkozót Kovács-Sebők Stefánia és Réti Rebeka vezeti majd. A MK-meccset a DVSC Kézilabda YouTube csatornáján élőben közvetítjük.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a mérkőzésekre a hatályos szabályozás alapján a 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal, vagy a védőoltást igazoló EESZT mobilapplikáció segítségével, illetve igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával léphetnek be! Ugyancsak beléphetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők felügyelete alatt álló kiskorúak. A 2021. november 20. napjától hatályos 633/221. (XI. 18.) Korm. rendelet alapján kötelező maszkot viselni a zárt térben megrendezett sportrendezvény helyszínén.


Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...