EHF 1996/1997Otelul Galati-DVSC-Symphonia 21-17

Egyetlen találat hiányzott a továbbjutáshoz

"Látszólag" egy gólon múlott a DVSC-Symphonia továbbjutása. Az igazság azonban az, hogy a két bolgár bírón. A félelmek tehát beigazolódtak: a román Otelul Galati - no meg a Georgijev, Ilijev játékvezetői kettős - megállásra késztette a címvédő debreceni együttest.

1997. február 17. - Hajdú-bihari Napló (Kiripolszky Tamás )

EHF-kupa, negyeddöntő, visszavágó:

Otelul Galati - DVSC-Symphonia 21-17 (13-9)

Galati, 3000 néző, vezette: Georgijev, Ilijev (bolgárok).

Otelul Galati: GOLDZICI - Nicolau, ROMAN 6, PINTELEI 4/2, COLAC 8/5, Stroe 3, Stoica. Csere: Cracana (kapus), Micrea, Mincan, Constantinescu, Borit. Edző: Cornel Badulescu.

DVSC-Symphonia: Szamozvanova - Kókainé 1, Borók 2, VIRINCSIK 6/2, Csapó 3, László 2. Csere: Vas (kapus), Agárdi 2, Bodencsuk 1, Buglyó, Csirinyi. Edző: Komáromi Ákos.

Kiállítások: 8 perc a DVSC-Symphoniánál.

Hétméteresek: 11/7, illetve 3/2.

Előzmények

A több mint félnapos vonatozás után pénteken reggel érkezett meg a Duna-parti iparvárosba Komáromi Ákos gárdája. A mester aznap két edzést is vezényelt. Az elsőn Virincsik és Borók olyan szerencsétlenül ütköztek, hogy utóbbinak felrepedt a felső ajka. Irány a kórház! Az átlövő, - akinek az első meccsen két foga is letört - ezúttal egy-két öltéssel "megúszta". Mindenesetre a baleset rossz ómen volt. Hangulatjavítónak bizonyult viszont egy hazai hír, miszerint a csapattárs, Nyilas Tünde egészséges fiú gyermeknek adott életet. Nem a kis Bence tehet arról, hogy "elverték", pontosan elverették a Lokit. A Galati-csarnokban telt ház, mintegy háromezer fanatikus szurkoló fogadta a pályára lépő csapatokat. (Nem tudom, mire gondolt Cornel Badulescu edző, amikor korábban úgy nyilatkozott, hogy náluk visszafogottabban drukkolnak a hívek.)

Percek, események

1-2. perc: Csapóék blokkolják az első hazai lövést, az ellentámadásnál Borók téveszt célt, Roman viszont pontosan ejt (1-0).

5. perc: Szamozvanova indítja Lászlót, aki az eléje futó kapus feje fölött talál a "kalickába" (2-1).

6. perc: Virincsik átlövésből szépít, de Roman hamar válaszol (4-2).

7. perc: Csapó pókhálózza le a jobb felső sarkot (4-3).

8. perc: egyenlíthetne a Loki, de előbb Szamozvanova hosszú átadását csípik el a románok, majd Virincsik passzol rosszul.

9. perc: Colac lövése után Szamozvanováról a kapufára, onnan a földre pattan a labda. A bírók gólt ítélnek. Lelkük rajta (5-3).

10. perc: László biztos helyzetben hibáz, de Agárdi "összeszedi" a labdát (5-4).

11. perc: Romant nem tudja megfékezni Csapó, de aztán "bosszút áll" (6-5).

12-14. perc: Colac heteseivel: 8-5.

15-16. perc: Virincsik is értékesít egy büntetőt, de újra Roman következik (9-6).

19. perc: Pintelei gólja után rövid ideig négy a különbség, de Csapó megvillan (10-7).

22. perc: Colac bombáz a jobb felsőbe, Borók "lekopírozza" (11-8).

25. perc: kialakul a félidő végeredménye: Colac újabb két hetesgólt dob, miközben László is "beköszön" egyszer (13-9).

26-30. perc: Virincsik a hatos vonalról a kapufát találja telibe, kontrázik az Otelul, Lászlót kiállítják. A vendéglátók nem tudnak mit kezdeni a fórral, csak húzogatnak a magyar fal előtt. Kiegészül a Debrecen. A labda még mindig a románoknál. Még mindig. Még mindig. Még mindig. Már csak három másodperc van hátra, Szamozvanova kispárgázza a labdát. A játékidő leteltét jelző dudaszó késik. A Loki hálójába kerül a labda. A bolgárok gólt ítélnek! Az olasz ellenőr azonban "közbeszól", s jelzi, jócskán időn túl rezdült meg a háló.

31-35. perc: elképzelés nélkül támad a DVSC-Symphonia. Az ellenfél vérszemet kap és elhúz (16-9).

36. perc: Kókainé megszerzi első, s a két meccs alapján az egyetlen gólját (16-10).

37-38. perc: Colac hetesét kifogja Szamozvanova, a Pinteleiével szemben tehetetlen (17-10).

39-40. perc: Agárdi harcossága gólt eredményez. Virincsik szemfüles, labdát szerez, s be is fejezi az akciót (17-12).

41-44. perc: Pintelei hetesből növeli az előnyt, aztán ismét büntethetne, de Szamozvanova hárít. Bodencsuk a kapus lába között talál a hálóba (18-13).

45. perc: Szamozvanova a változatosság kedvéért Colac hétméteresét védi. Sajnos elveszítjük a labdát, s immár sokadszor jön Roman (19-13).

48-50. perc: Bondencsukot kiküldik két percre a bírók. Virincsik emberhátrányból hetest harcol ki és be is dobja (19-15). Újra felcsillan a remény, ám Colac betörése után ismét a hazai publikum örül (20-15).

51. perc: Virincsik hetesgólja után Pintelei örvendezteti meg a román szurkolókat.

52. perc: Borók ziccerben a vonalra lép.

53. perc: szétnyílik a védőfal, s Borók javít (21-17). Ekkor még senki sem sejti, hogy ez lesz a végeredmény.

55. perc: már két perce támad a Galati. Végre labdát szerzünk. Bodencsuk előtt a lehetőség, de a kapus lábát találja el.

55-60. perc: Továbbjutásra áll a román együttes, amely meglehetősen furcsa taktikát választ. Romanék meg sem próbálnak kapura törni. Ugyanúgy, mint az első játékrész végén. A bolgár játékvezetők csak asszisztálnak. Sőt! Nézik a csarnok óráját, mintha számukra lenne a legfontosabb, hogy véget érjen az összecsapás. A debreceniek - tehetetlenségükben - szinte felkínálják az alkalmat a jobb szélsőnek, aki - hat másodperccel a játékidő letelte előtt - lövés helyett inkább esik egyet. Hetes! - ítélkeznek szinte kéjjel a bolgár bírók. Szamozvanova összpontosít és véd! Indítana is, ám Pintelei a hatosán belül lefogja. A "tangót" úgy nézik Georgijevék, mintha nem ők lennének a felelősek a pálya rendjéért. Kész, vége! A Loki kiesett, a román játékosok a bolgár játékvezetőknek köszönhetően (is) mennybe mennek. Az Otelul Galati játékosai joggal örülnek, hiszen a címvédőt búcsúztatták. Továbbjutott a Galati 35-34-es összesítéssel.

Így láttuk

A krónikáskönyvek bizonyára nem említik meg majd, hogy a DVSC-Symphonia játékosai becsülettel küzdöttek a továbbjutásért. Hiszen elsősorban az eredmény számít, igaz, nem játszott kirobbanó formában a Loki, de szombaton valószínűleg egy szuperteljesítmény is kevés lett volna az üdvösséghez. Ugyanis a románoknál talán csak a bolgár bírók voltak elszántabbak. Koutny Lajos, egykori játékvezető és ellenőr, - aki elkísérte a csapatot a visszavágóra - "magánszorgalomból" - ellenőri és nem szurkolói szemmel jegyzetelt. Szerinte - a kétes eseteket nem számítva - 26 esetben fújtak a vendégek ellen. Ezek után talán érthető, ha a játékosok produkcióját nem méltatjuk. Hiszen ők ezen a meccsen csak statiszták voltak.

Mesterszemmel

Cornel Badulescu: - Nagyon nehéz mérkőzés volt. A Debrecen saját pályáján vesztette el esélyét a továbbjutásra.

Komáromi Ákos: - Becsülettel küzdöttek a lányok. A játékvezetők semmi esélyt nem adtak nekünk a továbbjutásra.


Kiripolszky Tamás

Forrás: Hajdú-bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...