KEK 2008/2009DVSC-Aquaticum-Otelul Galati 34-29

Elég lesz-e az öt gól?

Nem játszottunk jól most sem, de a győzelem azért összejött.

2009. február 8., 16:41 (DZ)

KEK, nyolcaddöntő, 1.mérkőzés:

DVSC-Aquaticum - Otelul Galati (román) 34-29 (19-14)

Debrecen, Főnix Csarnok, 4500 néző.

Vezette: Borrotti, Marcet (franciák).

DVSC-Aquaticum: Pastrovics - Csáki 3, BOGNÁR 13 (8), Szabó 3, Crap 3, HORNYÁK 4, Stuparicová 2. Cs: KISS É. (kapus), Sinkarenko 3, Szrnka 3, Kovács A., Kazai. Edző: Bakó Botond.

GALATI: Blaga - Cioaric 4, Ghionea 2, BUSUIOCEANU 7, Trandafir 2, DRUTU 6, PATRU 7. Cs: BOCAENALA (kapus), Tudor 1 (1), Curtean, Gheorghe, Dobca. Edző: Gabriela Artene.

Az eredmény alakulása: 5. p.: 5-2, 10. p.: 7-6, 25. p.: 15-9, 41. p.: 21-19, 50. p.: 25-25, 58. p.: 33-28.

Kiállítások: 6, ill. 18 perc.

Hétméteresek: 9/8, ill. 4/1.

Nyilatkozatok:

Bakó Botond: - Nehéz mérkőzés volt, hiszen ellenfelünk bizonyította, hogy jó csapat. Hamar megnyugtató előnyt szereztünk, de a kapkodás miatt utolért minket ellenfelünk. A hajrá szerencsére újra a miénk volt.

Gabriela Artene: - Sok hibával tarkított találkozót játszottunk. Játékosaim idegesek voltak, mert nem ismerték az ellenfelet. A visszavágón dől el a továbbjutás, hiszen az öt gól lehet nagyon sok és nagyon kevés a kézilabdában.

Rengeteg ember jött ki a Főnixbe, idei első nemzetközi összecsapásunkra. A román csapatot is elkísérte mintegy tizenöt drukkere, akik reménykedve várták a francia hölgyek kezdést jelentő sípszavát. Előtte azonban történt egy pár dolog. A Debrecen Kézilabdasportjáért Alapítvány köszöntötte Hornyák Dórát, mint az elmúlt esztendő legjobb serdülő játékosát hazánkban. Utána Boros Ferenc diákolimpiás lányait tapsolta meg a publikum. Jogosan, mivel a VI.korcsoportos fiatalok országos második helyet zsebeltek be a náluk idősebbek között. És sajnos egy gyászszünetet is tartottunk a kegyetlenül meggyilkolt veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma emlékére.

Lendületesebben kezdte ellenfelénél a találkozót a hazai együttes. A Bakó-tanítványok hamar megléptek három góllal (5-2) a románoktól, akik azonban nem áldozati bárányok akartak lenni ezen a délutánon és szinte azonnal a Loki nyomába eredtek. Bognárék a félidőre ötgólos előnyt harcoltak ki, ami bíztató folytatást ígért. De sajnos ez csak ígéret maradt. Rosszul kezdtük a második félidőt és ezt könyörtelenül kihasználta a lelkes Galati. Drutuék leindítottak és átlőttek minket. A hazai oldalon nagyon hiányoztak Crap góljai (már sajnos meccsek óta mélyrepülést végez az amúgy kiváló átlövő), talán csak Barbi találatai, valamint Évike védései tartották a lelket a pirosakban. Miután kiegyenlített az Otelul, új erőre kapott a DVSC-s sereg és a végén megint ötre duzzadt a különbség.

Hogy ez elég lesz-e a visszavágón? Majd jövő szombaton kiderül. Határeset, de mi bízunk a lányainkban. Átlövőink góljaival továbbjuthatunk.


DZ

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...