Köstner Vilmos

Elkeseredett a hangulat a Lokinál

Köstner Vilmos: "Azt sem tudom, hogy lesz-e egyáltalán csapat"

1999. március 26. - Hajdú-Bihari Napló (HBN)

Nem túl optimista a jövőt illetően Köstner Vilmos, a DVSC Kézilabda Kft. vasárnap megválasztott ügyvezető igazgatója, aki egyben a csapat vezetőedzője is.

- Rövid ügyvezetői ténykedésem után egyáltalán nem látom rózsaszínben a női kézilabdaegyüttes jövőjét - felelte a Napló kérdésére Köstner Vilmos. - Meglehetősen elkeseredett a hangulat a csapatnál, a játékosok a tűrőképességük határán vannak, ami az edzésmunkájukon is meglátszik már. Edzőként tökéletesen megértem a lányokat, ugyanakkor vezetőként az a feladatom, hogy egyenesbe hozzam a kft. ügyeit.

- Mekkora összeggel tartoznak a játékosoknak?

- Összesen 14 millió forinttal, a szituáció azonban korántsem egyszerű, jogi és munkaügyi korlátok is nehezítik a probléma megoldását. A játékosok még a klubbal kötöttek szerződést, de a DVSC-nél azóta már befejeződött a gazdasági tevékenység, míg a kifizetések csak a kft.-n keresztül történhetnének meg. A kft. azonban nem tudja átvállalni a tartozásokat, mert nincsenek meg hozzá az eszközei.

- Mégis mit lehet tenni ilyen körülmények között?

- Új feltételekkel kínálunk majd szerződéseket a játékosoknak, az azonban kérdéses, hogy ők azokat elfogadják-e. A tervezetek még nem készültek el, de az biztos, hogy a régi szerződések teljesítését nem tudjuk, és a tulajdonosi kör nem is akarja garantálni.

- Az utóbbi napokban több, a klubbal kapcsolatos tárgyaláson is részt vett. Mi volt a téma, s sikerült-e valamilyen eredményt elérnie?

- Az önkormányzattal, a MÁV-val és más szponzorokkal tárgyaltam, s mindegyik féltől ígéret van arra, hogy kap támogatást a csapat. Azt azonban még nem tudni, hogy mikor és mennyit, pedig nekünk gyorssegélyre lenne szükségünk.

- Mire számítsanak a debreceni kézilabdabarátok a távolabbi jövőben?

- Erre a kérdésre jelen pillanatban még magam sem tudom a választ. Nem tudom, hogy Debrecenben lesz-e a mostanihoz hasonló játékerejű gárda a jövőben, sőt, azt sem tudom, hogy lesz-e egyáltalán csapat.


HBN

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Vezetőedző adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...