NBI 2006/2007Kiskunhalasi NKSE-DVSC-Aquaticum 28-23

Érthetetlen vereség volt

Bíró Imre lányai kiváló formában és hangulatban mentek Halasra, de a várt siker ezúttal elmaradt. A mester most inkább nem jósol.

2006. október 31., 07:05 (DZL)

Sokkoló vereséggel jöttek haza a lányok szombaton Kiskunhalasról. A csapatból senki nem értette, hogy lehet ilyen gyengén játszani. Bosszantó látni a temérdek hibát, pontatlanságot, rossz lövést, védekezési hiányosságot. A lányok helyenként olyan dolgokat csináltak, amitől minden jóérzésű Loki-drukkernek elment az életkedve.

Hétfőn volt a hét első edzése. Ezen a nagyok és az ifik együtt gyakoroltak. Bíró Imre vezetőedzőn meglátszott a szombati sokkhatás. A trénert a tréning előtt kérdeztük meg a látottakról.

-Túl vagyunk már a sokkon?

-Nem tudom, mert most egy kicsit szétszéledt a csapat. Öt válogatottunk már nincs velünk, így közös feldolgozásra nem volt lehetőségünk.

-Akkor pontosítok. A vezetőedző hogy érzi magát?

-Voltam már jobb bőrben is. Leginkább az viselt meg, hogy a múlt héten semmiféle jel nem utalt arra, ami bekövetkezett. Nagyon szépen dolgoztak a lányok az edzések során, remek szellemben végezték a munkát, összefogottak voltak. Tényleg minden arra utalt, hogy a Kiskunhalas ellen sikeresen fogunk szerepelni. Korábban is volt már erre példa a kézilabdában. Köstner Vilmos még a Loki edzőjeként átélt egy hasonló szituációt. Ezek szerint van ilyen a sportban máskor is. Meg kell vizsgáljuk, miért történtek így a dolgok, ki kell javítanunk a hibákat.

-A jövő héten a Cornexivel fogunk csatázni. Előtte melyik videókazettát nézzük meg? Ezt, a mostani meccset vagy a fehérváriak egyik legutóbbi összecsapását?

-A halasi mérkőzést nem fogjuk megnézni, mert túl sok látnivaló nincs rajta. Legfeljebb csak arra lenne jó, hogy magunkat még mélyebbre döngöljük. A Cornexi egyik összecsapását fogjuk majd elemezni. Én úgy gondolom, hogy mindenki tisztában van azzal, miben is hibázott. Egyénileg sem, és csapatként sem működtünk jól legutóbb.

-Most egy nagyon edzői feladat vár rád, mivel a fejekben kell rendet tenni.

-Nyilván nem az a célom, hogy a hajó elvigyen bennünket, hanem a talpra állás elősegítése. Szeretném, ha végre jól játszana a csapat.

-Fehérváron új edzővel (Vura József) fognak ellenünk készülni. Ez nekünk jó vagy nem?

-Nem hiszem, hogy gyökeres változást lehet egy hét alatt elérni. Szemléletben persze lehet váltani, de alapvetően a csapatot nem lehet megváltoztatni még ilyen hamar. Elképzelhető, hogy egy lelki gátlás felszabadul és ezáltal szárnyalni fog a csapat. Meglátjuk, mire lesznek képesek.

-Tíz játékosunk lesz távol a héten. Nem lehet könnyű ilyen előjelekkel készülni egy nagyon fontos meccsre. Mi a program a jövő csütörtökig?

-Kedden az NB I B-s csapat Csömörön vív bajnokit. A ma délutáni edzésen főleg erre készültünk, a fiatalok és a nagycsapat itt maradt tagjai együtt edzettek. A héten lesz egy közös edzésünk a Derecskével. Szerdán pihenünk, mivel ünnep lesz. Csütörtökön kettő, pénteken pedig egy edzés vár ránk. A hétvége a pihenésé lesz, bár szombaton várhatóan a helyszínen nézzük meg a magyar-szlovák válogatott mérkőzést.

-A Cornexi ellen meglesz a hőn áhított két pont?

-A múlt héten elkövettem azt a hibát, hogy azt merészeltem gondolni, nyerni fogunk Kiskunhalason. Most nem fogok ilyen bakit ejteni.


DZL

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

április 21., 20:31

Hat góllal vertük a Mosonmagyaróvárt

Megvolt rá az esély, hogy nagyobb arányban nyerjen a DVSC SCHAEFFLER a Mosonmagyaróvár ellen, mint amennyivel kikapott ősszel, de végül nem sikerült. Sima győzelem volt, mégsem tudtak neki örülni a lányok. Tovább...

április 20., 17:00

Rangadóval folytatjuk!

A hosszú válogatott szünet után vasárnap 18 órakor, a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzéssel folytatódik a bajnokság a DVSC SCHAEFFLER számára. Mivel a legutóbbi három szezon bronzérmese találkozik a Hódosban, nem túlzás kijelenteni, hogy a hátralevő időszak egyik kulcsmeccse vár a debreceni lányokra. Tovább...

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...