NBI 2005/2006DVSC-Valdor-Ferencváros 31-28

Ez aztán férfimunka volt, hölgyeim!

Remek teljesítménnyel vertük meg a Ferencváros együttesét. Esély nyílt a harmadik hely megszerzéséhez.

2006. május 7., 19:33 (DZL)

Rájátszás az 1-4.helyért, 4.forduló:

DVSC-FTC 31-28 (17-14)

Debrecen, 1500 néző.

Vezette: Bonifert, Oláh.

DVSC: VOROZSCOVA - CSÁKI 6, Latakaité 4, Rácz, ORBÁN 7/1, SZŰCS 6, Stuparicová 4. Cserék: CALTIKOVÁ 4, Sopronyi, Kolsofszki (kapus). Edző:Bíró Imre.

FTC: Harisová - Mraviková 3, Laluska 1, Szucsánszki 1, UHRAKOVÁ 7/3, TÓTH 8/2, Kirsner 2. Cserék: Szamoránsky P. 1, KAMPER 5, Pastrovics (kapus), Horváth M., Valovics. Edző:Németh András.

Hétméteresek: 1/1 (Orbán), ill. 7/5 (Uhraková és Tóth hibázott 1-1-et.)

Kiállítások: 8 p. (Latakaité, Orbán, Rácz, Szűcs), ill. 2 p. (Mraviková).

Az eredmény alakulása: 4.p.: 3-0, 10.p.: 6-2, 15.p.: 9-4, 21.p.: 11-6, 26.p.: 11-11, 34.p.: 19-15, 40.p.: 23-17, 47.p.: 26-21, 53.p.: 31-22.

A kezdés után néhány másodperccel szinte felrobbant a csarnok, olyan erővel kezdte buzdítani övéit a két tábor. Igazi "Loki-Fradi hangulatot" varázsoltak a Hódosba a drukkerek!

Ruta, Csáki Viki és Dada vezetésével repülőrajtot vett a DVSC. A Fradit kicsit meglepte ez a hazai start, nem nagyon tudtak mit kezdeni a szárnyaló Lokival. A válogatottban is debütált Csáki kevesebb, mint negyedóra alatt már negyedszer rezgette meg a zöldek hálóját. Vorozscova ismét brillírozott a kapuban. Németh András időt kért a 18. percben, mert lányai tanácstalanok voltak a kiválóan védekező piros-fehérekkel szemben. Az ekkor még tudása alatt játszó Orbán Annamária helyett Rácz Mesi irányította a DVSC támadásait, amelyek a huszonharmadik perctől kezdve akadozni kezdtek. A Fradi kiegyenlített, mivel védekezésben jelentősen feljavult a fővárosi társaság. Kamper és Tóth szórta az átlövés-gólokat. A vezetést ugyan nem vették át Kirsnerék, de ezek a percek veszélyesnek tűntek. A szünet előtt két Dada- és egy Csáki-góllal jelezték a mieink, hogy ők is ott vannak a pályán.

A pihenő után felébredt Csipkerózsika álmából a cívisváros Annája. A kiváló irányító elkezdte ontani a gólokat, passzai, cselei néha élményszámba mentek. Az ismét parádézó Vorozscova és a technikai hibákat vétő Fradi ellen megint úgy játszottak Szűcsék, mint az első félidő nagy részében. Kilencre duzzadt a Loki előnye, amikor már mindenki tudta, hogy megvan a két pont. Érdekesség, hogy a meccs első hetese csak a 37. percben ítéltetett meg, utána viszont összesen még hét alkalommal dobhattak büntetőt a játékosok.31-22 után kiengedett a DVSC, így a mérkőzés utolsó hat találatát Uhrakováék jegyezték, de ez már nem osztott, nem szorzott a lényegen.

A találkozó nagy részén remekelt a Loki. Amikor kellett robogtunk támadásban, agresszívan védekeztünk és szép gólokat is lőttünk (Szűcs, Csáki, Caltiková, Stuparicová, Orbán és Latakaité voltak támadásban a legkiválóbbak). Hatalmas tempót diktáltak a csapatok, igazi rájátszásbeli összecsapást láthatott a Hódos közönsége. A győzelemmel a DVSC versenyben maradt a bronzéremért. A végén a vereséget elviselni nem bíró egyik FTC-drukker komoly kárt okozott a csarnok borításában, mivel bedobott egy égő tárgyat. Kár, hogy ilyen emberek is vannak!

A mai másik mérkőzésen: Dunaferr-Győr 25-26.

A tabella állása:

1.Győr 8 p/4 m.

2.FTC 7 p/4 m.

3.DVSC 5p/3 m.

4.Dunaferr 4p/3 m.

Fotó:Czeglédi Zsolt (HBN)

DZL

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...