EHF 2000/2001Wiener Neustadt-DVSC-Valdor 20-25

Fél lábbal már a tizenhat között

Remek második félidei játékuknak köszönhetően ötgólos győzelmet arattak Bécsújhelyen a Loki női kézisei, így - bár a debreceni visszavágó még hátravan - fél lábbal már az EHF-kupa legjobb 16 csapata között érezhetik magukat.

2001. január 8. - Hajdú-Bihari Napló (Kozák Zoltán)

Fotó: Czeglédi Zsolt

Nagy Krisztina (balra) tündökölt

EHF-kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:

Wienerneustadt - DVSC 20-25 (12-8)

Bécsújhely, 500 néző, vezette: Juratovec, Puntarics (szlovénok).

Wienerneustadt: HARMTODT - Wagner 2, Morhammer 1, Goldammer 1, Sypkus 2, Farley 4/2, Macelenskiene 1. Csere: Hochegger (kapus), SZIVATC 5/2, BAKUCSKOVA 3, Kormutova 1. Edző: Waclaw Smagacz.

DVSC-Valdor: SZAMOZVANOVA - NAGY K. 6, JEDDI 4, Gaál 1, HALCSIK 3, Ovtus 3, SZABADOS 3. Csere: Barkasziné (kapus), Buglyó, RÁCZ, Tóth M. 1, Galai 4/2. Edző: Medgyessy Sándor.

Kiállítások: 4, illetve 10 perc.

Hétméteresek: 5/4, illetve 2/2.

Az eredmény alakulása: 9. perc: 3-5, 23. p.: 8-7, 30. p.: 12-8, 38. p.: 13-15, 43. p.: 14-17, 49. p.: 18-19, 57. p.: 19-23.

Szinte hazai pályán érezhették magukat a debreceni lányok, hiszen az őket elkísérő közel száz főnyi Loki-drukker remek hangulatot teremtett a bécsújhelyiek kis csarnokában. Jól is kezdtek Jeddiék, okosan, higgadtan kézilabdázva, sokáig egy-két góllal vezettek. Jellemző a debreceniek kiegyensúlyozott teljesítményére, hogy a 13. percre a kezdőcsapat valamennyi mezőnyjátékosa már legalább egyszer betalált. Ekkor azonban váratlanul egy nagyon hosszú hullámvölgybe kerültek a piros-fehérek: az első félidő hátralévő részében már csupán egyetlen gólt lőttek, így aztán a magukra találó hazaiak nem csak fordítottak, hanem színes bőrű légiósuk, Farley hetesével a játékrész utolsó másodperceiben 12-8-as előnyre tettek szert.

Nem tudni, pontosan mit mondott Medgyessy Sándor a szünetben tanítványainak, ám egy biztos: az edzői intelmek rendkívül hatásosnak bizonyultak. Pedig nem kezdődött jól a második félidő sem, a vendégek ugyanis elhibázták az első támadást, szerencsére azonban Halcsik belőtte a kipattanót, és ezzel beindult a gyors ellentámadásokra épülő Loki-henger. A debreceni együttes - egy 7-1-es szériát produkálva - a 38. percben már két góllal vezetett, s innentől kezdve a Wienerneustadt játékosai már csak szaladtak az eredmény után. A hajrára szemmel láthatóan elfáradó osztrákok becsülettel küzdöttek, ám mivel játékukba egyre több hiba csúszott, a Medgyessy-gárda növelte előnyét. A remekül játszó Nagy Krisztina utolsó percben szerzett találatával a DVSC-Valdor végül 25-20-ra győzött. Bár a párharcból a vasárnapi, debreceni visszavágó még hátravan, az első meccsen látottak alapján nem lehet kérdéses, melyik csapat jut majd be a legjobb 16 közé.

Waclaw Smagacz: - Tanítványaim az első félidőben jól játszottak, ám mivel csak amatőr csapat vagyunk, s az ünnepek alatt egyszer sem edzhettünk, a lányok ereje csak harminc percre volt elegendő.

Medgyessy Sándor: - A terveknek megfelelően kezdtünk, ám utána érthetetlen módon visszaesett a gárda. A szünetben sikerült rendezni a sorokat, a csapat ismét bizonyította, hogy egységes. Örülök a sikernek, ám a továbbjutás csak a második meccsen dől el.


Kozák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...