EHF 1999/2000DVSC-Valdor-Ferrobus Mislata 19-33

Győzni, majd ünnepelni akarnak

Két magyarul is jól beszélő jugoszláviai hölgy vezeti az EHF-kupa negyeddöntőt.

2000. március 18. - Hajdú-Bihari Napló (Kozák Zoltán)

Fotó: Czeglédi Zsolt

A spanyol lányok pénteken már Debrecenben reggeliztek. Meglehet, hogy szombat este rossz szájvízzel távoznak majd a Hódosból...

A Loki női kéziseinek spanyol riválisa, nem csak a továbbjutást szeretné kivívni, hanem története során először az EHF-kupát is szeretné elhódítani.

Igaz, ehhez lesz még egy-két szavuk a DVSC-Valdor játékosainak is. A debreceni lányok a szombaton 18 órakor kezdődő EHF-kupa negyeddöntő első mérkőzésén meglepetésre készülnek a klasszisok sorával felálló spanyol El Ferrobus Mislata gárdájával szemben.

- Szeretnénk minél jobban játszani, s olyan teljesítményt nyújtani, hogy nyugodt lelkiismerettel jöhessünk le a pályáról a meccs után - kezdte esélylatolgatását Bíró Imre, a Loki edzője. - Természetesen győzelemre törünk, ám azzal azért mindenkinek tisztában kell lennie, hogy a spanyolok jobbak nálunk. A játékuk is elsősorban az egyéni képességekre épül, s nagyon sokat futnak, erősségük a lerohanás. Egy meccs felvétele alapján nem sikerült teljes képet alkotni az ellenfélről, ám az biztos, hogy nagyon türelmesen kell majd játszanunk.

Mivel a nemzetközi porondon csak tizenkét játékost lehet benevezni, s így lecsökken a lehetséges taktikai variációk száma, Bíró Imrének nagy fejtörést okoz, hogy kiket hagyjon ki a csapatból. Az viszont mindenképpen örömteli, hogy a Fehérvárott megsérült Kocsik Viktória ismét pályára léphet. A többiek is harcra készek, s az utóbbi hetekhez hasonlóan egyedül Gaál Adrienn nem játszhat.

A mérkőzést két hölgy vezeti majd, amire még nem volt példa a debreceni kézilabdacsapat európai kupaszereplése során. A jugoszláv nemzetiségű Maries, Gardinovacki bírókettős ráadásul magyarul is jól beszél, amire a meccs hevében - ha jót akarnak kedvenceiknek - a szurkolóknak is érdemes lesz odafigyelniük.

A kézilabdabarátokra a kupameccsen kívül is színes program vár majd szombaton. A találkozót megelőzően ugyanis délután négy órától a DSI és a DVSC utánpótlás-csapatai játszanak egymás ellen, míg a találkozót követően a Lovardában hajnalig tartó zenés, táncos program várja a szórakozni vágyókat, akik az Abrakazabra együttes és a sztárvendég Auth Csilla társaságában remélhetőleg a Loki sikerét is megünnepelhetik majd. A kupameccsel kapcsolatos információ még, hogy a bérletesek helyét fél hatig tartják fenn a rendezők.

Högdahl nem játszhat

A valenciai gárda, amely az előző két körben az osztrák Sparkasse Allround és a horvát Kaltenberg Split együttesén egyaránt kettős győzelemmel lépett túl, egy sor válogatott klasszissal rendelkezik. A Mislata kapuját az orosz Bogdanova védi, s szintén orosz származású a már főleg csak védekező szerepet kapó honosított Szamoljova. A két átlövő a német Urbanke és a lengyel Aimont, s egy spanyol válogatottat is felvonultatnak az egykoron még moldáv Ciobotaru személyében. Nem játszhat viszont a korábban Högdahlként ismert, a Hypo csapatát is megjárt Hermansson, akinek térdsérülése miatt valószínűleg a pályafutását is be kell fejeznie. A tavaly a KEK-ben döntőig jutott gárda edzője több mint húsz éve, a klub alapítása óta Gregorio Garcia.

Garciának egyébként, akárcsak Szamoljovának és Ciobotarunak nincsenek jó emlékei a Lokiról, hiszen 1994-ben az EHF-kupa elődöntőjében az akkor még Urbana névre keresztelt gárda színeiben 24-14-re kikaptak a Hódosban.


Kozák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...