EHF 1994/1995DVSC-Symphonia-Silcotub Zalau 24-14

"Ha fél góllal győznénk, továbbjutnánk"

A Silcotub Zalau edzője mindent tud a magyar női kézilabdáról és a Lokiról

1995. január 21. - Hajdú-Bihari Napló (Nehéz Attila)

Fotó: Horváth Katalin

A DVSC-Symphonia szombati ellenfele

Tegnap kora délután megérkezett Debrecenbe a román Silcotub Zalau csapata, amely a Hódos Imre-sportcsarnokban ma délután öt órától a DVSC-Symphonia ellen az EHF-kupa negyeddöntőjének első mérkőzését játssza, A Nagy­erdei Gyógyszálló társalgójában faggattuk Gheorghe Tadicit, a vendégek 43 esztendős edzőjét, aki több mint húsz éve, 1974 óta dolgozik a zilahi klubnál:

- Az első körben az ukrán Avtomobil Brovari csapatán jutottak túl (idegenben 20-23, otthon 27-22). Mik toltak az első benyomásai, ami­kor a sorsoláson kiderült, hogy a DVSC-Symhonia lesz a következő el­lenfél?

- Vegyes érzelmekkel fogadtam a hírt. Egyrészt örültem, mert Ma­gyarország közel van, tehát a csa­patot nem fárasztja ki a hosszú utazás. Ugyanakkor elismerem, több olyan gárda is volt, amelyik­kel szívesebben találkoztam vol­na, mint a debreceniekkel.

- Mit tud a DVSC-Symphoniáról?

- Ismerjük a hírét, figyelemmel kísértük a korábbi kupaszereplé­sét. Játék közben először televízió­ban láttam a debreceni csapatot, a Spectrum-FTC elleni rangadón. Igaz, akkor még a pesti együttest figyeltem inkább, lévén tavaly a KEK-ben ők vertek ki bennünket, így volt alkalmunk megtapasztal­ni a magyar női kézilabda erejét. Tudjuk, hogy az elmúlt évben há­rom magyar klubcsapat is döntőt játszott az európai kupákban, s mivel az Európa-bajnokságon is egy csoportban volt Románia és Magyarország, az ottani tapasz­talatokat is hasznosítottuk. Az EB-n elért 4. hely erős bajnokságot sejtet, s tudom, hogy a DVSC az elmúlt időszakban mindannyiszor az élmezőnyben végzett. Ellenfe­lünk jó játékerőt képvisel, kiváló kapusokkal és átlövőkkel, gyors és technikás szélsőkkel rendelkezik.

- Hányadik helyen áll a Zalau a román bajnokságban?

- A legutóbbi forduló után át­vettük a vezetést, jelenleg éppen a Vasas City-kupa ellenfelét, a Rapid Bukarestet előzzük meg. Viszont sok van még hátra a szezonból, tulajdonképpen semmi sem dőlt el. Csapatom nagyon egységes, nincsenek sztárok. Viszont nagyon jól ismerik egy­mást, játékuk összecsiszolódott. Az átlagéletkor 21 év, ami igen alacsony, jellemző, hogy 15 éves játékos is van a keretben. Ketten - Apostol és Melinte - tagjai a felnőtt válogatottnak, Veres és Motogna pedig az ifjú­sági keretnek.

- Azt tudjuk a Zalauról, hogy gyors, technikás kézilabdát játszik, és minden mérkőzésén rengeteg gólt dob. De a sok jó tulajdonság mel­lett bizonyára vannak negatívumok is.

- A nemzetközi mezőnyhöz ké­pest talán alacsony a csapat átlag­magassága. Védekezésünknek is van neuralgikus pontja: a "haza­járás", azaz a játékosok nem min­dig érnek idejében vissza a saját hatosukra. És azt hiszem, a jobbszárnyunk is sebezhető.

- Milyen eredménnyel lenne elége­dett?

- Ha egy fél góllal győzünk, ak­kor nem lehet gond a továbbjutás. Komolyra fordítva a szót, kis kü­lönbségű vereség esetén minden esélyünk megvan a négy közé ju­tásra.

- Hány zilahi szurkoló támogatá­sára számíthat a szombati mérkőzé­sen?

- Körülbelül 40-50 drukker ér­kezik, de őszintén szólva számom­ra teljesen mindegy, a közönség hogyan viselkedik, kizárólag csa­patom tudásában bízom.


Nehéz Attila

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...