Hajnal Erzsébet (Nagyné)

Hajdú-Bihar legjobb sportolói '81: Nagy Józsefné

Több mint egy évtizede szerepelt első alkalommal a DVSC színeiben, s anyaegyesületéhez azóta sem maradt hűtlen, csupán - ma már hatéves - kisfia születése idején hiányzott egy ideig a debreceni kézilabdacsapat kapujából.

1981. december 31. - Hajdú-Bihari Napló

A Szabolcs megyei Demecserből érkezett diáklány bravúrjait dicsérve egykor Hajnal Erzsébetet emlegették, ma pedig (a birkózósportból ismert férje révén) Nagy Józsefné néven szerepel hétről hétre az NB I-es DMVSC kapujában.

S nem is akárhogyan! Az elmúlt esztendőkben ritkán panaszkodtak játékára a szurkolók: bravúros védései már-már nem is jelentettek feltűnést, azok számítottak átlagosnak. Nagyné többször kapott helyet a Népsport által összeállított fordulóválogatottban, az évek során a DMVSC női kézilabdacsapatának egyik kulcsembere lett.

- Olyannyira, hogy ezt az esztendőt például csaknem végig egyesegyedül védtem végig - jegyzi meg csendesen -, pedig a kézilabdakapus számára létkérdés a váltótárs jelenléte. Hatvan percig koncentrálni, együtt élni a támadásokkal, mozogni a védekezéskor, s közben minden idegszállal állandóan a labdát figyelni - kimerítő. Szerencsére most változott a helyzet: a tatabányai Tóth Ildikó érkezésével ketten vagyunk. Mindegy, hogy miként fogalmazok, hogy első számú vagy második számú kapusként, hiszen a lényeg azon van, hogy tudjuk egymást váltani. S készenlétben áll még Teremi Éva is, akivel nehéz perceket éltünk át az elmúlt bajnokságban.

Az év sportolónője rövid szilveszterre készül az idén: újév hajnalán ugyanis nemzetközi tornára az NDK-ba utazik csapatával.

- Jó lenne derekasan szerepelni - búcsúzik -, hiszen a sikeres évkezdés alaphangot adna az esztendő további feladatainak teljesítéséhez.


Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...