NBI 2008/2009DVSC-Aquaticum-Tajtavill-Nyíradony 36-27

Hamar eldöntötték

Sokkal simábban zsebelte be a vártnál a két pontot a Loki a megyei rangadón.

2009. március 13., 17:46 (DZ)

NB I, 20.forduló:

DVSC-Aquaticum - Tajtavill-Nyíradony 36-27 (20-10)

Debrecen, 1500 néző.

Vezette:Bujdosó, Tomecskó.

DVSC-Aquaticum: PASTROVICS - CSÁKI 4, Hornyák 3, BOGNÁR 5 (3), SZABÓ 5, Crap 3, Stuparicová 5. Cs: Kiss É. (kapus), Uhraková, SZRNKA 9 (2), Kazai, Kovács A. 2, Dakos. Edző: Bakó Botond.

NYÍRADONY: Király - Flaska, Szamosi A. 1, Pádár 3 (2), Sütő M. 3 (2), KUDOR 7, Sütő E. Cs: Lajtos (kapus), SOPRONYI 9 (3), Szamosi L., Szűcs N. 2, Gulyás, Such 1, Varsányi 1. Edző: Köstner Vilmos.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 8/7.

Az eredmény alakulása: 7.p.: 5-0, 10.p.: 7-1, 18.p.: 12-2, 25.p.: 16-5, 37.p.: 24-13, 46.p.: 27-20, 53.p.: 34-23.

Vírusos betegsége miatt még a csarnokban sem lehetett ott a többiekkel Sina, aki az előző napokban még kórházban is volt, annyira legyengült. Visszatért viszont a csapatkapitánya a Lokinak, akit nagy taps fogadott a bemutatásnál. Lucia Uhraková már nagyon vágyott vissza a pályára hátsérülését követően.

Remekül kezdte a találkozót a Loki, amely azonnal tudtára adta szigorú védekezésével a vendégeknek, hogy ezen az estén nem lehet komoly esélyük a pontszerzésre. Tanítványai gyenge produkcióját nem sokáig bírta cérnával Köstner mester és 7-1-nél időt kért. Sokat nem segített ez sem Királyékon, mert a tizennyolcadik percben 12-2 állt a Hódos eredményjelzőjén. Bognárék sziporkázó játékot mutatak be. Pastrovics lehúzta a rolót, Dada pedig ellenállhatatlan volt támadásban. Bakó Botond remek érzékkel forgata csapatát, a cserék sem vallottak szégyent. Öröm volt látni Csakesz szemet gyönyörködtető megoldásait és elszántságát. A Loki gyakorlatilag húsz percen belül eldöntötte a megyei rangadót. A nézőtéren már tudták a szakértő debreceni szurkolók, hogy a két pont sorsa nem lehet kérdéses.

A szünetet követően pihenhetett Bognár Barbi, Dada Stuparicová (jó sokat kapott az első harminc percben szegény szlovák lány!) és Lulu is kevesebbett kellett bejöjjön. A vendégek kulcsemberei (Sopi és Kudor Kitti) ekkor indultak be, sorra lőtték a gólokat. Nálunk Vali aktiválta magát látványosan, valamint élete legjobb debreceni meccsét könyvelhette el Szrnka Hortenzia. Az átlövő hatalmas bombákkal jelezte, hogy van benne fantázia még bőven. Bár a második félidőt a Tajtavill nyerte, a meccs már régen eldőlt.

A Loki ezen az estén a vártnál simábban hozta a két pontot a szomszéd ellen, amely megszeppent nyusziként kezdte a meccset és a padlóról nem tudott felállni a lefújásig.


DZ

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...