BL 2010/2011DVSC-Korvex-Itxako Reyno De Navarra 27-32

handball.hu: Bemutatkozik az Itxako

A DVSC-KORVEX ezúttal a nyáron megerősített Itxako Reyno de Navarra csapatát fogadja a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában. A spanyol bajnok egy vereség és egy győzelem után a második helyen áll a B-csoportban. A találkozót 15 órától élőben közvetíti a Viasat3.

2010. október 24., 10:34 - handball.hu

Az estellai klubot 1972 októberében alapították, ám a női szakág csak 1990-ben indult el. 1999-től a spanyol első osztályba került a csapat, néhány évvel később pedig elérkeztek a sikerek is. 2004-ben második helyezést ért el az Itxako a Spanyol Ligakupában, az EHF-kupa nyolcaddöntőjében pedig a Győri ETO búcsúztatta a baszkokat. Mindkét mérkőzésen játszott már Andrea Barnó és Begoña Fernández is – előbbi két gólt lőtt, utóbbi nem talált hálóba. A Győri ETO színeiben négy jelenleg debreceni játékos neve is szerepel a jegyzőkönyvben. Juhász öt, Borbás egy találatot ért a két mérkőzésen, Mörtel csak kinti mérkőzésen játszott, és egy gólt lőtt, Bognárt pedig a győri meccsre nevezték.

2005-ben először került a Spanyol „Királyné Kupa” végjátékába, és a bronzérmet szerezte meg a csapat. 2006-ban a KEK negyeddöntőjében búcsúzott az Itxako, egy évvel később az EHF-kupa nyolcaddöntőjében, a következő évben pedig a döntőben vérzett el – miután a Cornexit a nyolcad-, a Dunaferrt pedig az elődöntőben ütötte ki. 2009-ben azonban már nem hibáztak az estellaiak; a döntőben hazai pályán olyan különbséggel győztek a Lipcse ellen, amelyet a németek a visszavágón már nem tudtak lefaragni.

A spanyol bajnokságban 2008-ban került először dobogóra az Itxako, az ezüstérem után pedig 2009-ben és 2010-ben is azonnal az arany következett, ráadásul idén szeptemberben a Spanyol Szuperkupát is megnyerte az együttes.

A csapat tavaly hat mérkőzést játszott a Bajnokok Ligája C-csoportjában, az Oltchim és a Győri ETO ellen azonban nem tudott pontot lopni. Egyedül a Zvezda ellen volt sikeres az Itxako, hiszen miután idegenben döntetlent ért el, a záró fordulóban nyolc góllal páholta el a korábbi BL-győztest a spanyol bajnok.

A nyáron nagy változáson ment keresztül a Loki vasárnapi ellenfele, hiszen több sztárjátékos is érkezett Estellába. A Mar Alicante csapatából a jobbszélső Carmen Martín, az Elda Prestigiótól a jobbátlövő Oana Şoit, az irányító-balszélső Raphaëlle Tervel útja pedig Larvikon keresztül vezetett vissza Spanyolországba. Három orosz légiós is érkezett: a balszélső Emilija Turej Koppenhágát, a beálló Natalija Kurbanova Togliattit, a kapus Tatjana Alizar pedig Volgográdot hagyta el. Bár már egy éve a csapat tagja, a Bajnokok Ligájában csak idén mutatkozott be a portugál átlövő, Alexandrina Barbosa.

A távozók listáján Maria Concepción Berenguel, Elisabeth Pinedo, Nely Carla Alberto, Laura Crăciun, Christina Rohde és Marieke van der Wal található.

A baszkokat jelenleg sérülések sújtják: sem Tervel, sem pedig az irányító Macarena Aguilar nem állhat a vezetőedző Ambros Martín rendelkezésére. Carmen Martín viszont már a Hypo ellen is pályán volt, a hétközi spanyol bajnoki mérkőzésen pedig négy gólt szerzett.

A DVSC-KORVEX vasárnap 15 órakor fogadja az Itxako Reyno de Navarra csapatát a debreceni Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. Az összecsapást a Viasat3 élőben közvetíti.


Forrás: handball.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...