Hang Györgyi

"Hangos" a Loki

1997. szeptember 26. - Nemzeti Sport (sj)

+ Az a hír járja, hogy a DVSC-Symphonia új kapust talált. Igaz, hogy hamarosan Hang Györgyi áll a Loki kapujába? - kérdeztük Erdei Zoltánt, a debreceni klub ügyvezető elnökét.

- Igen, pontos az információjuk - válaszolta a szakvezető. - A Vasas egykori válogatott játékosa több mint egy éve jelentette be, hogy anyai örömök előtt áll, ezért egy időre, de lehet, hogy végleg befejezi az aktív sportolást.

+ A DVSC-ben kinek és mikor jutott eszébe, hogy Hangot le kellene szerződtetni?

- Egy közös ismerősünk, a Loki szurkolója hívta fel a figyelmünket arra, hogy Hang Györgyi szabadlistán van. Komáromi Ákos, a szakosztály elnöke két hete felhívta telefonon, és elkezdtek tárgyalni.

+ Meglepődött a játékos az ajánlaton?

- Azt mondta, újra ég benne a bizonyítási vágy, és szívesen jön Debrecenbe. Nekünk pedig Irina Szamozvanova és Vas Annamária mellett feltétlenül szükségünk van még egy megbízható, rutinos, nemzetközi szintű klasszisra, hogy az európai és a hazai küzdőtereken elérhessük a céljainkat.

+ Mi lesz a családjával?

- Hang jelenleg Pest mellett, Káván lakik, és hétfőn vesz részt először a Loki edzésén. Két-három héten belül azonban a családja is ideköltözik. Árva Csaba edzővel már megbeszélte, hogy miként nyerheti vissza mihamarabb a régi formáját.

+ A szülés után a kismamákon gyakran marad némi súlyfelesleg.

- Györgyire ez nem vonatkozik, sőt! Edzésre ugyan nem járt az utóbbi hónapokban, de rendszeresen futott, ezért még a hajdani versenysúlyából is leadott egy keveset.


- Halló, Hang Györgyi vagyok - szólt a telefonba, és a háttérből gyereksírás hallatszott. - Elnézést, de Alexandra lányom, aki egyébként már nyolc hónapos, kicsit hangoskodik. Esteledik, és hamarosan le kell feküdnie...

- A visszatérésének a körülményei érdekelnének. Kapott máshonnan is ajánlatot, vagy csak a Debrecentől?

- Tavaly májusban még védtem a Vasasban, aztán már csak a babával törődtem. Az utóbbi hónapokban a férjemmel együtt rendszeresen sportoltam, nem vagyok ellustulva. A nyáron kaptam ajánlatokat, amelyeket azonban nem vettem túl komolyan, mert úgy véltem, visszatérhetek a Vasasba. Mivel nem így alakult, örömmel fogadtam a Loki vezetőinek az igen tisztességes, korrekt ajánlatát.

- Mennyi időre szerződött a hajdúságiakhoz?

- Egyéves megállapodást írtunk alá.

- Mikor látjuk újra a kapuban?

- Remélem, egy hónap múlva tétmeccsen is pályára léphetek. Az idő nem sürget, mert a Lokiban remek kapusok védenek. Gondolom, néhány hónap még kell ahhoz, hogy újra tökéletes formában lehessek, és a tudásom legjavát nyújthassam.

- Nem túl sok a másfél éves kihagyás?

- Más a helyzet a mezőnyjátékosokkal, és más a kapusokkal. Úgy érzem, gyorsan beilleszkedhetek a Lokiba, és már türelmetlenül várom, hogy újra edzésre és meccsekre járhassak.

- Gondol a válogatottságra is?

- Erről még nagyon korai lenne beszélgetni.


sj

Forrás: Nemzeti Sport

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

április 21., 20:31

Hat góllal vertük a Mosonmagyaróvárt

Megvolt rá az esély, hogy nagyobb arányban nyerjen a DVSC SCHAEFFLER a Mosonmagyaróvár ellen, mint amennyivel kikapott ősszel, de végül nem sikerült. Sima győzelem volt, mégsem tudtak neki örülni a lányok. Tovább...

április 20., 17:00

Rangadóval folytatjuk!

A hosszú válogatott szünet után vasárnap 18 órakor, a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzéssel folytatódik a bajnokság a DVSC SCHAEFFLER számára. Mivel a legutóbbi három szezon bronzérmese találkozik a Hódosban, nem túlzás kijelenteni, hogy a hátralevő időszak egyik kulcsmeccse vár a debreceni lányokra. Tovább...

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...