Húsz éve lettünk bajnokok!

1987. október 4-én ért fel a csúcsra a Komáromi-alakulat a hazai pontvadászatban.

2007. október 4., 01:01 (DZL)

Szép jubileumhoz értünk a mai napon. Pontosan húsz évvel ezelőtt lett bajnok a DMVSC női kézilabdázóinak csapata. A Komáromi Ákos edzette Lokiról ez áll honlapunk Történelem című menüpontjában:

"Debrecenben bajnokavatásra készültek. Ehhez egyetlen aprócska győzelem kellett csak, amit a következő fordulóban, október 4-én a Győr elleni hazai mérkőzésen sikerült is megszerezni. A nagy tét miatt gyengén kezdtek ugyan Szántóék, de aztán lehengerelték ellenfelüket. A biztos előny birtokában a második félidő derekán már valamennyi cserejátékosát pályára küldhette Komáromi mester, s a boldogságban úszó publikum szebbnél szebb akciókat és gólokat láthatott felszabadultan kézilabdázó kedvenceitől. A végén pedig jött a visszaszámlálás, majd megkezdődött az újdonsült bajnokcsapat ünneplése.

DMVSC-Győr 29-21 (11-6)

DMVSC: Tóth - Szilágyi 9, Nagy Zs. 3, Medgyessyné 4, Rádinné 3, Kádárné 3, Szántó 4 CSERE: Pusztainé, Törökné 1, Szarvas, Bojtor 2, Hüse. Edző: Komáromi Ákos.

Az utolsó két fordulóra csak egyetlen kérdés maradt: sikerül-e veretlenül megnyerni a bajnokságot. Bár a feladat nem volt könnyű, a lányok megmutatták, hogy igazi sportemberek, és a Vasas, valamint az FTC otthonából is győztesen jöttek haza, így végül hét pont előnnyel végeztek a tabella élén."

Az NB I 1987. évi végeredménye:

1. DMVSC 26 23 3 - 704-511 49

2. Bp. Építők 26 21 - 5 591-443 42

3. FTC 26 20 - 6 569-492 40

Vagyis csapatunk veretlenül nyerte meg az NB I küzdelemsorozatát, ami különösen azért volt nagy teljesítmény, mert egy vidéki csapatnak ez mindig nehezebben ment bizonyos dolgok miatt.

A mai napon Komáromi Ákossal, holnap pedig az akkor még ifjú titánnak számító Loki-legendával, Csapó Erikával közlünk interjút honlapunkon.


DZL

Friss hírek

tegnap, 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

tegnap, 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...