NBI 2010/2011Győri Audi ETO KC-DVSC-Korvex 34-26

Húszpercnyi remény

Jó kezdés után lassan felőrölte a lányok erejét a külső körülményekhez sokkal jobban alkalmazkodó, kevesebbet hibázó címvédő, s végül biztosan (és megérdemelten) nyerte a bajnoki döntő első meccsét. Ám az első húsz perc játékára lehet alapozni.

2011. május 7., 13:13 (BA)

Úgy látszik, a győri nézőknek már derogál egy bajnoki döntő, hiszen foghíjas lelátó várta a csapatokat. A leglelkesebb debreceni szurkolók azonban ott voltak, s örömmel konstatálhatták, hogy a Loki kezdte jobban a finálét.

Az ETO első négy támadását elrontotta, ám sajnos nem sikerült ellépni, mert ziccereket és hetest hibáztunk. Aztán eszmélt a hazai együttes, s a sérült Simona Spiridont helyettesítő Mayer Szabina remek játékával stabilizálta helyzetét. Elhúzni azonban nem tudtak a győriek, pedig a félidő derekán négy percet játszottak emberelőnyben.

Eggyel kevesebb mezőnyjátékossal is lőttünk három gólt, s jó volt látni, hogy Bognár Barbi és Bogdanovics Anna milyen eredményesen és jól kézilabdázik. A lelkesedésre a többieknél sem lehetett panasz, büszke, dacos DVSC-Korvex játszott, ám a rengeteg emberhátrány sok erőt emésztett fel, a félidő hajrájában sikerült négygólos előnyt szereznie az ETO-nak.

A folytatásban még tíz percig tudtuk tartani a lépést a vendéglátókkal, ezután folyamatosan nőtt a különbség, megérdemelten nyerte meg a finálé első meccsét a Győr. Ezúttal sokkal többet hibáztunk támadásban és védekezésben egyaránt, mint vasárnap a Kőbányai úton, ráadásul a bevezetőben már említett külső körülményekhez sem sikerült alkalmazkodnunk.

Azért ugyanis mindenképpen dicséretet érdemelnek mindkét csapat játékosai, hogy a meccs nem alakult át K1-es bemutatóvá. Csak rajtuk múlott, hiszen a két oldalon kiosztott kilenc kiállítás jelentős része nem érdemelt kétperces büntetést, miközben a legkirívóbb szabálytalanságok (ide-oda egyaránt) megtorlatlanok maradtak. A fejre ütés (akadt belőle bőven, mindkét oldalon) – még ha vétlen vagy véletlen is – mindenképpen két percet ér, mint ahogy a mezhúzás is, a lépésszabály rejtelmeiről pedig jobb, ha nem is teszünk említést. Ha valaki e meccs alapján akart volna megismerkedni ennek az érdekes sportágnak a szabályaival, joggal hihetné, hogy leütés nélkül hatot is lehet lépni – bizonyos helyzetekben.

A döntő első meccsén a papírforma érvényesült, 1-0-ra vezet az ETO, folytatás jövő szombaton, a Hódosban.

GYŐRI AUDI ETO KC-DVSC-KORVEX 34-26 (16-12)

Győr, 1200 néző. V: B. Pech, Vágvölgyi

GYŐR: Lunde-Haraldsen – Mraviková, GROS 5, GÖRBICZ 7 (4), MAYER 9, Amorim 3, Vérten 1. Csere: PÁLINGER (kapus), BRADEANU 7, Kovacsics 2, Hornyák Á., Orbán. Edző: Konkoly Csaba.

DVSC: Triffa – Csáki 1, Borbás, Hornyák D. 1, Szabó V. 1, BOGDANOVICS 8 (3), Juhász G. 3. Csere: Kiss É. (kapus), BOGNÁR B. 5 (1), Sopronyi, Slakta 2, Kazai 1, Bulath 3, Dakos, Varsányi. Edző: Köstner Vilmos.

Az eredmény alakulása. 9. p.: 4-4. 14. p.: 8-6. 20. p.: 10-10. 25. p.: 14-11. 40. p. 23-19. 50. p. 30-21. 53. p.: 33-23.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc

Hétméteresek: 4/4, ill. 6/4.

MESTERMÉRLEG

Konkoly Csaba: Azok, akik most otthon maradtak bánhatják, mert technikai hibák ellenére remek kis csata volt.

Köstner Vilmos: Tudtuk, hogy jobb a Győr, de arra nem számítottam, hogy ilyen különbség alakul ki a végére.


BA

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...