Tajtavill-Derecske KK-DVSC-Aquaticum 26-26NBI 2007/2008

Igazságos döntetlen született

Remek volt a hangulat a megyei derbin, amelyen Nagy Ivett és Pádár Margó is megsérült.

2008. május 17., 19:26 (DZ)

NB I, 21.forduló: Tajtavill-Derecske - DVSC-Aquaticum 26-26 (13-13)

Derecske, 700 néző.

Vezette:Bonifer, Oláh.

DERECSKE: KIRÁLY - Flaska, SZAMOSI A. 8, Gulyás 2, Pádár M. 1 (1), Kudor 1, Szabados 1. Cs: Sütő M., RÁCZ 5, Szamosi L. 2, KEREKI 3, SZŰCS N. 3 (1). Edző: Köstner Vilmos.

DVSC-Aquaticum: Kiss - Csáki 2, Latakaité 3, Temes 5 (2), Szabó V. 1, SZŰCS G 8., Nagy. Cs: TRIFFA (kapus), Benyáts 3 (1), Sütő E., Micic 1, Nikolic 3 (2), Hornyák. Szakmai igazgató: Skaliczki László.

Az eredmény alakulása: 7. p.: 4-1, 10. p.: 4-4, 16. p.: 7-7, 24. p.: 11-10, 32. p.: 15-13, 42. p.: 15-18, 47. p.: 20-19.

Kiállítások: 6, ill 6 perc.

Hétméteresek: 5/2, ill. 10/5.

Minden úgy kezdődött, hogy a korábban kijelölt játékvezetőket (Herczeg, Südi) lecserélték és a Bonifert, Oláh kettőst küldték Derecskére.

A meccs előtt a hazaiak elbúcsúztatták a pályafutását befejező Kereki Edinát és Kocsik Viktóriát. Szintén ajándékot kapott Csapó Hajnalka, Rácz Emese és Szabados Ibolya, akik máshol folytatják a következő szezonban.

A megyei rangadóra sok szurkoló érkezett Debrecenből is, ezért prognosztizálható volt a drukkerek közötti hangpárbaj.

Hamar meglépett (4-1) a hazai gárda, amely azonnal megpróbált rárontani a Lokira. A hetedik percben egy visszafutás során összeütközött Ruta és Ivett, amelyből utóbbi jött ki rosszul, ugyanis nem tudta folytatni a játékot a balszélső. Alig telt el pár pillanat és a derecskeiek is a fejükhöz kaphattak. Pádár Margónak fordult ki a bokája. Az átlövő ezután csak a kispadról szemlélte a játékot. A két szerencsétlen sérülés nem sokkolta a csapatokat, mindkét fél vehemesen igyekezett akaratát a másikra erőltetni. Tizenegy perc telt el, amikor Kiss Évát Tréfi váltotta a kapuban. Ez a húzás jónak bizonyult, mert a válogatott hálóőr végig remekelt a mérkőzésen. Igaz Kiri is parádézott a derecskei kapu előtt. A két kiváló játékos emellett összesen nyolc (!) hétméterest hárított a meccs során.

A szünetet követően előbb két hazai találat hozta még inkább tűzbe a lelkes derecskei szurkolókat, majd Temesék percei következtek. A Loki sorozatban ötször köszönt be, így hárommal vezettek a piros-fehérek, akik egyébként ezen a találkozón feketében léptek pályára. Természetesen nem adta fel a Köstner-különítmény. Kereki Edina, Rácz Mesi és a végig kiválóan lövő Szamosi Anita vezérletével visszavette a vezetést a Tajtavill gárdája. A játékvezetők döntései végig borzolták a szurkolók és a szakvezetők kedélyeit, de a hatalmas küzdelmet hozó összecsapáson nem ők hibáztak a legtöbbet. Az utolsó gólt Szűcs Gabi bombázta Király Annamária hálójába. Még öt másodperccel a vége előtt volt egy lehetősége a Derecskének, de Triffa könnyen hárította Szamosi A. lövését.

Teljesen igazságosnak mondható a döntetlen a látottak alapján. A két átlövője nélkül harcoló hazaiakat illett volna legyőznünk, de a derecskei lelkesedés meghozta a gyümölcsét. A találkozón végig kiváló volt a hangulat.

DZ

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

január 26., 20:26

Felőröltük a Békéscsabát

A gyengébb kezdés után az első félidő végén, majd a második játékrész elején bedarálta a szívósan küzdő vendégeket a rengeteg ziccert hibázó DVSC SCHAEFFLER. Tovább...

január 25., 16:59

Csütörtökön az ősi rivális érkezik!

Több mint hat évtizedes múltja van a DVSC - Békéscsaba párharcoknak, többnyire párhuzamosan futott a két klub története az NB II-től az élvonalig. A mostani lesz a csapatok 81. NB I-es mérkőzése. Tovább...

január 22., 20:19

Kevés volt 12 perc jó játék

Gyenge kezdés után a második félidő elején fantasztikus periódust produkált a DVSC SCHAEFFLER, s hatgólos hátrányból egyenlített. A folytatásban aztán a kimaradt ziccerek megpecsételték a sorsunkat. Tovább...

január 21., 19:12

Hibátlan csapatok csatája északon

Nem volt rövid a Norvégiába vezető út, de minden a tervek szerint alakult, így szombaton, kora este megérkezett Stavangerbe a DVSC SCHAEFFLER küldöttsége. Vasárnap 18 órakor Sola HK - DVSC SCHAEFFLER, az EL C-csoportjának rangadója. Tovább...

január 19., 14:47

Vasárnapi ellenfelünk: HK Sola

Az előző szezon csoportkörét százszázalékos teljesítménnyel teljesítő norvég együttes ezúttal is két győzelemmel rajtolt az EL-csoportkörében. Tovább...