BL 2011/2012Gil Eanes-DVSC-Fórum 22-35

Ismét Lengyelországban a BL-ért!

Nem panaszkodhatunk a szerencsére, hiszen elkerültük a legerősebbnek tűnő riválisokat. Vélhetően ismét Lengyelországban játszunk a Bl-ért, hiszen ebben a sorsolásban a Lubinnak kedvezett a szerencse. Ha ők lemondják, akkor sincs sok esélyünk a rendezésre, hiszen csak akkor lesz Debrecenben a selejtező, ha a másik két érdekelt sem vállalja.

2011. június 27., 16:28 (BA)

A második kvalifikációs körben, a 3-as számú csoportba kerültünk, ahol először az A-előselejtező – Omni Lux (görög), MizuWaAi/Dalfsen (holland), Brühl (svájci), Gil Eanes-Lagos (portugál) – második helyezettjével játszunk. Ha sikerrel vesszük ezt az akadályt, akkor jöhet a meccs a BL-főtáblára jutásért a német ezüstérmes Buxtehude és a lengyel bajnok Zaglebie Lubin összecsapásának győztesével.

Az 1-es számú csoport tűnik a legerősebbnek, hiszen itt játszik a Kolozsvár a B-előselejtező győztesével (vélhetően a Zsajecsar) játszik, míg a másik ágon Viborg-Rosztov Don meccset rendeznek.

A 2-es számú kvartettben a norvég Byasen a B-előselejtező másodikjával (valószínűsíthető, hogy a Nagymihályi) találkozik, a másik ágon a spanyol Elda Prestigio a macedón Metalurggal találkozik. A 4-es csoportban a dán Randers az A-jelű előselejtező győztesével kezd, míg a másik párban a norvég Bergen a svéd Sävehof ellen lép pályára.

– A csoportbeosztás szempontjából szerencsénk volt, hiszen elkerültük a Viborgot és a Rosztovot, azt viszont sajnálom, hogy nem rendezhetünk. Sebaj, Lengyelországban tavaly is sikerült kiharcolnunk a továbbjutást, remélem most is örülhetünk - mondta a helyszínen tartózkodó László Péter szakosztályvezető.

– Amikor a sorsolásra vártam, magam sem tudtam volna jobb csoportot összeállítani, de azt meg kell jegyezni, hogy ezen a szinten már nincsenek rossz csapatok. Kár, hogy nem mi rendezhetjük a tornát, de célunk így is a továbbjutás – mondta a sorsolás ismeretében a Horvátországban nyaraló Köstner Vilmos vezetőedző.


BA

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...