Sinkarenko, Tetjana

Ismét van egy Tányánk

A Bundesligából érkező Sinkarenko egy évre írt alá a Lokihoz.

2008. július 9., 12:05 (DZ)

Tegnap késő délután érkezett meg Debrecenbe az ukrán válogatott irányítója. A 30 esztendős Tetjana Sinkarenko férjével (Szergej) és másfél éves kisfiával, Alexanderrel jött Bécsből.

A rutinos játékos ma részt vett a DVSC-Aquaticum délelőtti edzésén, majd azután aláírta egy évre szóló szerződését Baranyai Antal ügyvezető jelenlétében. Tánya a német Bundesligában szereplő DJK/MJC Trier gárdájától igazolt hozzánk. Előtte "babaszünetet" tartott kisfia érkezése miatt.

Legnagyobb sikereit a sokszoros BL-győztes osztrák Hypo NÖ színeiben érte el, öt évet húzott le a hazájában egyeduralkodó együttesben. Eredményeit felsorolni is sok időbe telne, de azért a legfontosabbakat mégis összegyűjtöttük.

Az ukrán Motor Zaporozsje és a Hypo csapatával is ötször volt bajnok. 2001-ben KEK-győztes az ukránokkal, majd három évvel később BL-döntős a Hypo tagjaként.

Az ukrán válogatott alapembereként bronzérmet nyert az athéni olimpián 2004-ben.

A Shina becenévre hallgató klasszis imádja a sportot, a kézilabda az élete. Korábban már négyszer járt csapataival Debrecenben ellenfélként. Néhány embert már ismer a Lokiból és nagyon szeretne meghatározó embere lenni együttesünknek. Első edzésén arról is érdeklődött, hogy szabad-e a négyes mez.

Férje és kisfia mellett édesanyja is itt lesz velük, mert Alexanderre ő fog vigyázni, míg a mama dolgozik. A szimpatikus sportolóval az Alföld Tv készített a mai edzésen egy rövid anyagot, amit este hétkor láthatnak az érdeklődők a csatornán.

Vorozscova távozása után most ismét van egy Tányánk, aki irányító létére igencsak gólerős. Rutinja, klasszisa meghatározó lehet a DVSC-Aquaticum számára.

Bakó Botond vezetőedző ezt mondta róla:

-Egy igencsak rutinos és meghatározó játékost igazoltunk Tánya személyében, aki az ukrán válogatottnak oszlopos tagja. Sokat elmond róla, hogy korábban öt esztendeig volt a Hypo alkalmazottja, most pedig a német Triernél kézilabdázott. Úgy gondolom, hogy ő lehet a csapat egyik meghatározó egyénisége az új szezonban. Fontos szerepe lesz a játék szervezésében, de tudomásom szerint ő gólerős is. Érkezésének örülök, hasznos tagja lehet a Lokinak.

Tánya saját honlappal is rendelkezik, ahol ukránul és németül vannak róla hírek, információk. Elérhetősége: http://www.shynkarenko.com/


DZ

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...