DVSC-Valdor-Zaglebie Lubin 28-25EHF 2000/2001

Izgalmasnak ígérkezik a visszavágó

Rendkívül izgalmas, a két csapatnak és a hazai szurkolóknak köszönhetően fantasztikus hangulatú csatában háromgólos előnyt szereztek a Loki női kézisei az EHF-kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán.

2001. február 12. - Hajdú-Bihari Napló (Kozák Zoltán)

Fotó: Czeglédi Zsolt

Fantasztikus hangulatú mérkőzésen háromgólos előnyt szerzett a DVSC női kézilabdacsapata az EHF-kupa nyolcaddöntőjének visszavágójára.

EHF-kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés:

DVSC-Valdor - Lubin 28-25 (11-10)

Hódos Imre-sportcsarnok, 2200 néző, vezette: Acev, Nikolovszki (macedónok).

DVSC-Valdor: SZAMOZVANOVA - Szabados 2, Galai 5/2, JEDDI 8/3, Nyilas 1, Ovtus 2, BUGLYÓ 6. Csere: Barkasziné (kapus), Gaál 1, Rácz 1, Tóth M. 2. Edző: Medgyessy Sándor.

Cuprumbank-Zaglebie Lubin: Glowczak - Sztefan 2, BLASZKOWSKA 9, Dubnova, BYZDRA 7/3, KOT 4, Stanczak 3. Csere: Gala (kapus), Pobiedzinska. Edző: Bozena Karkut.

Kiállítások: 6, illetve 12 perc.

Hétméteresek: 5/5, illetve 5/3.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-0, 14. p.: 7-4, 20. p.: 7-8, 25. p.: 8-8, 28. p.: 11-9, 32. p.: 11-11, 37. p.: 15-15, 40. p.: 17-15, 45. p.: 18-18, 53. p.: 24-21, 56. p.: 26-24, 58. p.: 28-24.

Remekül kezdett a Loki, hat perc elteltével már 3-0-ra vezetett a hazai együttes. Ekkor ráadásul emberelőnybe is kerültek a debreceniek, ám nem sikerült jobban elhúzniuk a lengyelektől. A félidő közepén aztán hullámvölgybe kerültek Jeddiék: több mint tíz percen át nem sikerült betalálniuk, s bár Szamozvanova remekül védett, a lengyelek lassan felzárkóztak, majd a mérkőzés folyamán először és utoljára - a vezetést is sikerült átvenniük (7-8). A játékrész utolsó perceiben aztán Medgyessy Sándor a fiatal Tóth Máriát is pályára küldte, s miután a mezőny legmagasabb játékosával szemben nem volt ellenszere a lubini gárdának, a DVSC-Valdor kézisei egygólos előnnyel vonulhattak a pihenőre.

A második félidőben aztán közel tíz percen át nem történt más, mint hogy felváltva potyogtak a gólok. Az egyhangúságot a Buglyó és Jeddi vezérelte piros-fehérek unták meg hamarabb, s 17-15-ös előnyüknél akár faképnél is hagyhatták volna a lengyeleket, de ez - akárcsak az első harminc percben -, most sem jött össze. Pedig nagyon akartak Nyilasék, s a közönség is fantasztikusan buzdította kedvenceit, akik azonban nem tudták tartani Blaszkowskát, a lengyelek összesen kilencszer eredményes legjobbját. A hajrában aztán felcsillant a remény, hogy sikerül viszonylag jelentős előnyt szerezni a visszavágóra. Két perccel a meccs vége előtt ugyanis először vezetett négy góllal, ráadásul támadhatott is a debreceni gárda. Hazai találatot azonban már nem jegyezhettünk fel többet, sőt az utolsó másodpercekben a nagyon jó csapat benyomását keltő lengyelek még

faragtak is egyet a hátrányukból. Nagyon nehéz második mérkőzés előtt áll tehát a Loki, ám ha a piros-fehérek vasárnap Lengyelországban is ugyanígy küzdenek majd, akkor elérhetik céljukat, s bejuthatnak az EHF-kupa legjobb nyolc csapata közé.

Mesterszemmel

Medgyessy Sándor: - A védekezésünk nem volt az igazi, túl sok gólt kaptunk. Nem lefutott a párharc, s az előny szerencsére nálunk van. A közönségünk ezúttal is fantasztikus volt, köszönjük a buzdítást.

Bozena Karkut: - Nehéz meccs volt, melyen némi szerencsével akár még szorosabb eredményt is elérhettünk volna. Nekünk azonban a háromgólos vereség sem rossz, hiszen így megmaradt az esélyünk a továbbjutásra.

Kozák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

szeptember 23., 20:45

Izgalmas meccsen nagy győzelem a Mosonmagyaróvár ellen

A Mosonmagyaróvár a meccs elején ráijesztett egy kicsit a Lokira, de a második félidő végére egyértelművé vált, hogy melyik a jobb csapat. A DVSC SCHAEFFLER a negyedik mérkőzését is megnyerte szeptemberben. Tovább...

szeptember 22., 18:17

Következik a bronzérmesek csatája

Az előző két szezon harmadik helyezettje találkozik pénteken 18 órakor a Hódosban. Igazi rangadónak számít a DVSC SCHAEFFLER - Motherson-Mosonmagyaróvár mérkőzés. Tovább...

szeptember 21., 16:53

DVSC-MKC: rövid, de tartalmas közös történelem

Eddig összesen 13 tétmeccset játszott egymás ellen a DVSC és a Mosonmagyaróvár. Az évek során rangadóvá érett a két együttes összecsapása. Tovább...

szeptember 16., 19:37

A félidő végén eldöntöttük

Mindkét félidő hajrájában robbantott, tizenhárom gólos győzelmet aratott harmadik hazai mérkőzésén a DVSC SCHAEFFLER a Dunaújváros ellen. Tovább...

szeptember 15., 17:01

Folytatni a jó sorozatot!

Zsinórban harmadik hazai meccsét játssza a DVSC SCHAEFFLER. Szeptember 16-án, pénteken 17 órakor a Dunaújváros lesz az ellenfél, keretében hét debreceni kötődésű kézilabdázóval. Tovább...