Pálsdóttir,  Arna Sif

Izlandi válogatott beállóssal erősít a DVSC-TVP

Arna Sif Pálsdóttir a jeges szigetország nemzeti együttesében 126 fellépésen 193 gólt szerzett.

2017. május 19., 20:50 - dehir.hu (dvsckezilabda.hu)

A női kézilabda NB I-ben szereplő DVSC-TVP játékosa lesz a 29 éves, 184 centi magas izlandi beállós, Arna Sif Pálsdóttir - adta hírül a klub honlapja.

A dvsckezilabda.hu beszámolója szerint a csapat új játékosa 18 évesen mutatkozott be a felnőtt válogatottban, s 126 fellépésen 193 gólt szerzett.

Hazájában, a HK Kópavogur együttesében kezdett el kézilabdázni, majd 2009-től hat éven át Dániában szerepelt a Horsens, az Esbjerg, az Aalborg, és az Aarhus csapatában. Esbjergben együtt játszott a DVSC-TVP leendő irányítójával, a dán válogatott Lotte Griegellel.

A legutóbbi két szezont Franciaországban töltötte, az OGC Nice kézilabdázója volt. A 2016/17-es francia bajnokság alapszakaszában 19 meccsen lépett pályára, 51 gól szerzett - teszi hozzá a klub, kiemelve, hogy az alsóházi rájátszásban a hátán viszi az együttesét, és az európai élmezőnyben is igazi kincs egy ilyen kiváló hármas védő.

Arna támadójátéka mellett védekezésben lehet a csapat erőssége, az európai élmezőnyben is "igazi kincs" az ilyen magas és erős hármas védő.

- Nagyon örülök, hogy a DVSC-ben folytathatom a pályafutásomat, hogy a magyar bajnokságban szerepelhetek - mondta el honlapunknak Arna. - Bízom benne, hogy a Dániában és Franciaországban szerzett tapasztalataim a segítségemre lesznek. A DVSC egy igazi profi klub, ahol kiválóak a körülmények és ahol törődnek a játékosokkal. Támadásban és védekezésben is szeretnék jobb kézilabdázóvá válni a nagyon erős magyar bajnokságban. Ehhez minden adott, hiszen jó játékosokkal szerepelhetek egy csapatban egy remek edző irányítása mellett. Dinamikus, lendületes csapat a DVSC, alig várom, hogy részese legyek ennek a közösségnek. Sokat hallottam a debreceni szurkolókról is, izgatottan várom, hogy megtapasztaljam, milyen energiákat adnak át a csapatnak!


dvsckezilabda.hu

Forrás: dehir.hu

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...