NBI 2007/2008DVSC-Aquaticum-Kiskunhalasi NKSE 29-26

Izzadtságszagú, de győzelem

Pocsék első félidő után sebességet váltott a debreceni lokomotív.

2008. február 1., 19:33 (DZ)

NB I, 13.forduló:

DVSC-Aquaticum - Kiskunhalas NKSE 29-26 (10-16)

Debrecen, 800 néző.

Vezette:Kolarovszki, Szabó.

DVSC-Aquaticum: Triffa - Csáki 1, Latakaité 6, Szabó 3, Temes 4/3, Szűcs 8, Stuparicová 1. Cserék: Kiss É. (kapus), Benyáts 3, Hornyák, Nagy 2, Micic 1, Sütő. (Nem lépett pályára Kazai Anita)

Kiskunhalas: Sirina - Horváth, Zámbó, Tóth 3, Rábai 6, Csendes 3, Kurgyis 9/7. Cserék: Hodosi 1, Moszkovaja, Virág 3, Micskó 1, Földes, Győri (kapus), Kósa.

A mérkőzés alakulása: 5.p.: 1-3, 9.p.: 3-6, 16.p.: 4-9, 25.p.: 6-14, 35.p.: 13-16, 41.p.: 18-18, 48.p.: 23-21, 53.p.: 26-22.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/3, ill. 8/7.

Viszonylag kevesen foglaltak helyet a Hódos lelátóink a kezdősípszó elharsanásakor. Sajnos ez az előző három mérkőzésnek volt betudható.

Akik csak a második félidőre érkeztek meg, azok biztos tudtak valamit, hiszen hihetetlen rosszul játszott a Loki az első harminc percben. A Rábai vezette sereghajtó hamar meglépett az indiszponáltan kezdő hazai seregtől. Szakvezetőink hamar lekapták Triffa Ágit, de a helyére érkező Kiss Éva sem brillírozott. Nem is tehette egyikük sem, mert a védőfalunk könnyen megadta magát a halasi támadóknak. 3-7-nél nem bírta tovább Skaliczki László és időt kért. Sok jót utána sem láthattunk a piros-fehérektől, egyedül Szűcs Gabi lövései voltak értékelhetők. Több poszton is próbált változtatni a Loki stábja, de semmi nem jött be igazán.

Már nyolccal is mentek a lelkesen és jól küzdő vendégek (6-14). Szabó Vali újsérülése miatt Temes Bernit tették beállósba, de a mostanában irányítóként szereplő ex-győri nem érezte igazán otthon magát korábbi posztján. Hiányoztak szélsőink góljai is. Dada és Csáki Viki egy-egy találatot ért csak el harminc perc alatt. A másik oldalon Kurgyis, Rábai és Csendes vitte a Halas szekerét, na meg persze a negyven évesen sem rosszul védő Sirina Irina.

Valami történhetett az öltözőben a szünetben, mert a debreceni lányok úgy kezdték a második félidőt, mintha vért itattak volna velük. Agresszívabb, gyorsabb és pontosabb lett a védekezésük, végre bejöttek az indításaink is. Elkezdett robogni a lokomotív, amely tizenegy perc alatt utolérte a halasi személyvonatot. Ültek az átlövések, pontosak voltak a passzok. Ruta, a közben összedrótozott Vali, Berni és Benya termelte a gólokat. Triffa Ági pedig úgy védett, ahogy ez elvárható egy válogatott játékostól. Már néggyel mentek a hazaiak (27-23), amikor új erőre kapott a bajnokság utolsó helyezettje. Három gólt bevágtak Kurgyisék és újra izgalmasnak tűnt a meccs. A vége aztán szerencsékre nem hozott amolyan derecskei izgalmakat.

Egy félidő alibit, egy sokkal jobb második játékrész követett. A kérdés csak az, hogy miért kellett az elején úgy játszani, ha annál sokkal jobban is tudunk? Érthetetlen formaingadozást láthattunk a debreceni oldalon, míg a másik fél hozta azt, amit tud. Izzadtságszagú volt ugyan, de legalább győzelemnek örülhettek a végig lelkes hazai drukkerek.

Ha Vácott (feb.6.) sikeresek akarnak lenni Temesék, akkor ennél jobb, pontosabb játékra van szükség. És akkor még nem is említettük a bombaerős Brassót, amely a jövő vasárnap érkezik csarnokunkba.

Az ifiknél: 39-20 (18-12)


DZ

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...