BL 2011/2012Gil Eanes-DVSC-Fórum 22-35

Jöhet a Buxtehude!

Gyenge első negyedóra után összeállt a játék - amely még messze volt a tökéletestől - , de lényeg a győzelem, melynek köszönhetően újra egy lépésre van a BL-főtáblától a DVSC-Fórum.

2011. szeptember 17., 21:50 (BA)

Talán egyszer volt oka ijedtségre a DVSC-Fórumot Lengyelországba is elkísérő, jó kéttucatnyi szurkolónak, méghozzá a meccs első gólja után. Ekkor 1-0-ra vezetett a Gil Eanas-Lagos, jó öt perccel később már 4-1-et mutatott az eredményjelző, Köstner Vilmos tanítványainál volt az előny. Pedig az első negyedórában akadozott a debreceni gépezet, de az már ekkor is látszott, hogy osztálykülönbség van a két csapat között. Még akkor, is ha 6-6-ra még felzárkóztak a portugálok, ekkor azonban a debreceni mester egy tartalmas időkéréssel rendet rakott a fejekben, s ettől kezdve már tényleg nem volt esélye a Gil Eanesnek.

Kár, hogy mindezt már csak roppant kevesen látták a glogow-i csarnokban, hiszen a rendező Zaglabie Lubinért szorító több mint ezer drukker ekkor már hazafelé tartott, méghozzá roppant csalódottan. A lengyel bajnok ugyanis hiába vezetett 13-11-re a szünetben, végül a Buxtehude nyert 27-26-ra, így a Lubin számára elúszott a BL-főtáblára jutás lehetősége.

Hamar eldőlt, hogy a portugál bajnok is csak tanulhat ezen a tornán, főként a Gil Eanas kapusai, Triffa Ágnestől. A Loki válogatott játékosa egészen elképesztő produkcióval rukkolt ki ezen a meccsen, a jócskán ötven százalék feletti védési mutatója önmagáért beszél. A félidőben már magabiztosan vezetett a DVSC-Fórum, s a szünet után tovább nőtt az előny, pedig Köstner Vilmos sorra pályára küldte a BL-ben újoncnak számító játékosait is.

Vasárnap délután a DVSC történelméből jól ismert csapattal találkozik, hiszen a Loki első európai kupagyőzelme idején az EHF-kupa elődöntőjében éppen az észak-német város csapatát verte ki, drámai párharcban, idegenben lőtt több góllal.

Most idegenben lőtt gól nem dönthet, hiszen semleges pályán játsszák a mecset, a drámai csata azonban összejöhet.

DVSC-FÓRUM-GIL EANES-LAGOS (portugál) 35-22 (16-9)

Glogow, 200 néző. V: Guszejeva, Vartanyan (oroszok)

DVSC: TRIFFA - CSÁKI 6, Sopronyi 3 (1), Kudor 1, Dakos 1, Hornyák D. 1, KAZAI 5.Csere: Király (kapus), Szűcs G. 2, Léránt 2, Bohus-Karnik 1, SZILÁGYI Á. 4 Varsányi 2, Karalyos 2 Slakta 3, Siska 2. Edző: Köstner Vilmos.

GIL EANES: Pedro - SEABRA 5 (2), Sano 3, DULCE 5, Lopes 4, Fernandez 1, Varela 1. Csere Iszenko (kapus), Suarez 1, Maoha 1, Meira 1.

7.p.: 4-1. 14. p.: 6-6. 20. p.: 10-6. 34. p.: 20-10. 43. p.: 26-13. 53. p.: 33-17.

Kiállítások: 2, ill. 0 perc:

Hétméteresek,. 2/1, ill. 4/2

MESTERMÉRLEG

Köstner Vilmos: Az előzetes terveknek megfelelően biztosan vertük a technikailag képzett portugál csapatot. A különbség a két ország bajnoksága közti különbséget jelzi. Az elején egy kicsit idegesebbek voltunk a kelleténél, aztán megnyugodtunk, s a lényeg, hogy minden játékosom átesett a BL-tűzkeresztségen. A Buxtehude ellen mind védekezésben, mind támadásban többet kell nyújtanunk a sikerhez!


BA

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...