NBI 2022/2023Békéscsaba-DVSC-Schaeffler 20-36

Jöhet a keleti derbi

Szombaton 18 órakor, a szezon utolsó előtti mérkőzésén, az ősi rivális Békéscsaba otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER.

2023. május 19., 17:14 - dvsckezilabda.hu

Komoly múltja van a Békéscsaba-Loki párharcnak. A két együttes eddig 81 alkalommal találkozott az NB I-ben, s ezeknek a meccseknek a helyezésektől függetlenül mindig parázs hangulata volt. Az örökmérleg felénk billen, hiszen 56 debreceni győzelem és 3 döntetlen mellett 22 alkalommal örülhettek a lila-fehérek, akik utoljára 2019 februárjában tudták legyőzni a DVSC-t, az azóta lejátszott öt keleti derbi után mi örülhettünk.

A presztízsen túl is komoly tétje van a szombati EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - DVSC SCHAEFFLER mérkőzésnek, hiszen a lila-fehérek első osztályban maradása még nem biztos, nekünk pedig a bronzérem megszerzése miatt fontos a két pont. Békéscsabán alig több, mint egy hete váltottak edzőt. Az új mester, Farkas József, egy értékes idegenbeli győzelemmel debütált a kispadon. Az Érd otthonában nyert 37-24-re az Előre.

Az biztos, hogy remek hangulatú csarnok várja majd a két csapat játékosait. Szilágyi Zoltán tanítványainak jót tett a múlt heti két magabiztos győzelem, de a lányok tudják, hogy a bronzéremhez még két győzelem kell!

"Megbeszéltük, hogy az utolsó négy meccsen az a legfontosabb, hogy megszerezzük a pontokat. Az már külön örömöt jelent, hogy ilyen magabiztosan tudtunk nyerni Fehérváron és Kisvárdán - fogalmazott csapatunk átlövője, Planéta Szimonetta. - Az új edző mindig lendületet ad egy csapatnak, ezt a Békéscsaba is bizonyította múlt héten. Fontos lesz a jó kezdés, ha úgy beleállunk a meccsbe, mint az előző két találkozón tettük, akkor nem lehet gond. A lényeg hogy megszerezzük a két pontot."

A május 20-án, 18 órakor kezdődő EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - DVSC SCHAEFFLER mérkőzést Bujdosó Máté és Horváth Viktor vezeti.

A találkozót a DVSC Kézilabda YouTube csatornáján élőben közvetítjük.


Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...