BL 2010/2011DVSC-Korvex-Itxako Reyno De Navarra 27-32

Kell-e félni a baszkoktól?

A DVSC vasárnapi ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a baszk Itxako Navarra úgy kitömte idegenben az osztrák Hypót, hogy megijedtünk. Gyorsan felhívtuk Köstner Vilmost, hogy nyugtasson meg.

2010. október 19., 17:03 - civishir.hu (BeA)

– Nem kell megijedni, de nem is kell lekezelni senkit. Amikor felkerültünk a Bajnokok Ligája főtáblájára, tudtuk, hogy gyenge csapattal nem találkozunk, tehát ennek szellemében készültünk és készülünk a nagy menetelésre. Az Itxako egy nagyon jó csapat, a játékosállománya alapján talán a legerősebb a csoportban. Kellemetlen, agresszív védekezés, illetve sokmozgásos, helycserés támadásépítés jellemzi a játékát, amit jobban tudott érvényesíteni a Hypo ellen, mint mi, legalábbis ez a következtetés vonható a meccsek eredményéből – mondta a soros BL-riválisról a DVSC vezetőedzője.

Az ijedtség ellen érvként hozta fel Köstner Vilmos azt is, hogy ha a baszk együttes hazai pályán kikapott a Lipcsétől, akkor a Hódos poklában is képes lehet veszíteni.

– A Hypo ellen az első félidőben, Lipcsében a 20. és az 50. perc között játszottunk magas nívón. Valahogy kevesebb hullámvölgy kellene jellemezze a teljesítményünket, és akkor minden fronton még szebb sikereket érnénk el. Minden erőfeszítésünk arra irányul, hogy egyenletesen, jól kézilabdázzunk, s remélem, már a Cornexi ellen tapasztalni fogunk némi haladást – így a tréner.

Mi továbbra a Itxako-meccs kapcsán faggattuk volna Köstner mestert, de ő „leragadt” a szerdai bajnokinál, mondván, hogy egy csapat mindig a következő feladatra kell koncentráljon, az pedig a DVSC életében a Cornexi elleni hazai bajnoki lesz.

– Csütörtök reggel lép életbe az Itxako-akció, addig a Cornexi-stratégia van érvényben. Szerdán este nem egy könnyed játszadozás vár ránk, hanem egy kemény meccs. A fehérváriak szerintem jól erősítettek a nyáron, komoly játékosok alkotják a keretet, s lám, ugyanannyi ponttal állnak a tabellán, mint mi. Ezzel együtt én jobbnak érzem a mi csapatunkat, és győzelmet várok, bár nem kapjuk ingyen a két pontot, abban biztos vagyok – „nézett a jövőbe” Köstner Vilmos.

A szerda esti rangadót 18.45-től, a vasárnapi BL-csatát pedig 15 órától rendezik a Hódosban. Utóbbira jegyek elővételben a megszokott helyeken, a Szertár Sportboltban (Füredi út 49-51), a Rock-Ness Hanglemezboltban (Vár utca 10/C) és a Hódos Büfében kaphatók. Az igyekezet legyen a fő szempont a szurkolók számára, mert a Hódos korlátozott befogadóképessége miatt mindössze 1200 jegyet adnak el.


BeA

Forrás: civishir.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...